tirsdag 22. desember 2015

Mørketid, årets mørkeste dag og raskt mot nytt år og lysere tider!

Dagene er korte, og gårsdagen var vel den korteste og mørkeste av dem alle ifølge kalenderen, det er "mørketid", men nå har solen endelig "snudd" så nå går det heldigvis raskt mot lysere tider igjen! :))  

Det ble veldig tidlig mørkt i ettermiddag, men det er deilig å vite at vi nå er over "kneika", nå går det rette veien, nå blir dagene lenger og lysere for hver dag som går, og midt i januar vil solen igjen titte over fjellet her i byen, og det er jo bare en liten måned til! 

Jeg bor ikke langt nok nord i landet til at det egentlig kan kalles mørketid, for det er ikke horisonten som gjør at sola er borte i nærmere to måneder midt på vinteren her vi bor, men et fjell! :P Kjipt, men på den annen side så er vel dagene temmelig korte og mørke uansett hvor man bor i Norge på denne årstiden, og været frister uansett ikke til uteaktiviteter. Desember måned er alt i alt så travel at man knapt har tid til å titte ut vinduet, så kan ikke si jeg tenker så mye over at solen gjemmer seg bak fjellet på denne årstiden likevel! ;)

Gleder meg til i morgen, da skal vi pynte juletreet, dekke julemiddagsbordet m.m., slik at alt er klart til gjestene kommer på julaften, det blir koselig. Mannen og ungene var på runde og delte ut alle julegavene allerede i dag, så i morgen skal vi mest bare kose oss hjemme, i lag, sammen, det er ikke mange tingene igjen på "må-ordnes"-listen vår nå, vi er klare for julaften og juleferie! :))

Håper du koser deg med juleforberedelsene du også, og at du snart vil kjenne skuldrene senker og julefreden senker seg. Ha en fortsatt fin kveld og en hyggelig lille julaften i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: