onsdag 23. desember 2015

Lille julaften og dagen før dagen

Så var det lille julaften og dagen før dagen! :)) Vi har hatt mildvær og regn de siste dagene, men snøen som kom ukene før dekker heldigvis fremdeles bakken, og jeg ser det snør i fjellsiden bare noen km fra huset vårt akkurat nå, og utetemperaturen har falt, så jeg er temmelig sikker på at julesnøen som værmeldingen lover oss faktisk kommer. -Det er jeg veldig glad for, for ingenting matcher julestemningen som følger med når trærne er dekket at ny hvit glitrende puddersnø! 


Å ta gode bilder innendørs i lampelys på årets mørkeste årstid kan være en utfordring, men her er et hjørne av spisestuen vår likevel, -kaffehjørnet! Det er mye julestemning i en tradisjonell enkel liten halmbukk! :)) Noen hvite servietter med røde stjerner på er plassert på et rødt keramikkfat som fungerer som serviettholder, og noen LED-lysgreiner - hvite - har fått plass i en frostet glassvase på benken. 


Her der du "greinene" på nært hold... de er flottere fra litt avstand, for de ser jo ikke ut som ekte greiner! ;) Men se som de pynter opp der de står og lyser på benken:  


Men NÅ skal jeg og ungene endelig pynte juletreet i stuen! Måtte bare sitte her å drikke en kopp te og somle litt først, mens jeg ventet på at en "painkiller" skulle kikke inn, -å være revmatiker i julestria er rene utholdenhetsprøven! :D Men jeg klager ikke, jeg har veldig blide, positive og hjelpsomme barn, og mannen min tar gulvvask og de tyngste oppgavene i hjemmet, og de gjør det med den største selvfølge fordi mor i huset ikke har virket helt optimalt de siste årene, spesielt ikke om vinteren... :S Så jeg stort sett bare rydder rundt omkring i huset, sorterer klær og gamle papirer og pynter på denne årstiden, pusser speil og tørker støv, må også prioritere å trene hver dag pga leddene, mens det hovedsaklig er de andre tre i familien som tar seg av baking og vasking.     


Jeg synes det er flott med litt ekstra lys i hjemmet i desember og gjerne også i første del av januar, slik som disse lyssatte greinene, da kan man lyse opp deler av rommene som resten av året lyssettes naturlig av dagslyset fra vinduene. Den typiske julepynten pakker jeg alltid bort 1. januar, da er det nytt år og jula 2015 har liksom ikke noe i 2016 å gjøre (mulig det bare er i mitt hode! :D ), men jeg beholder gjerne noen lysgreiner og lyssatte trær både ute og inne til nærmere februar måned. Da er jo dagene blitt lengre og lysere, og jeg føler ikke lenger det samme behovet for ekstra lys.      

Jeg skal gjøre klar noen flere bilder senere i dag, bilder som jeg knipset ute i hagen for noen dager siden da trærne idyllisk og julekortaktig var dekket av glitrende nysnø, tenker det vil gi deg skikkelig julestemning enten du har fått julesnø i hagen din eller ikke. Jeg håper på snødekte trær i hagen igjen i løpet av dagen i dag, og blir det ikke så får jeg bare se på bildene og nyte synet av snøen vi tross alt fremdeles har på bakken. En ting er helt sikkert; i morgen er det endelig julaften, -uansett! :))  

Ha en fortsatt fin lillejulaften! :0)

Stor juleklem fra Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

Ingen kommentarer: