lørdag 6. juni 2015

Helg, sommerregn, rydding, vasking, planlegging, organisering og hvilepuls

De siste par ukene har vært litt koatiske hjemme hos oss, jeg tror vi alle fine var utslitte etter mai og konfirmasjonen, og etterpå var det brått tentamenstid på tenåringene våre, jeg stresser da litt på deres vegne til tross for at begge to er veldig selvstendige, og både flittige og skoleflinke. Dette er også tiden for foreldresamtaler, kulturskoleavslutninger m.m., og jeg har vært til utredninger på sykehuset som krevde sitt, lavtrykk gjør også at mor i huset ikke virker riktig helt som en mor helst skal. Vi har også solgt den ene bilen så far i huset har bare snakket bil i telefonen sent og tidlig alle kveldene, -godt vi ikke selger bil så ofte! Kort fortalt så har det siste som har vært prioritert vært rydding og vasking av hjemmet vårt, bare det aller mest nødvendige har blitt ordnet, og det bar huset sannelig preg av også etter noen ekstra hektiske og endelig tilbakelagte uker! ;) 

Nye mintfargede stearinlys ble forresten veldig sommerlig og lekkert på stuebordet! :))
Lysestaken ser du bedre HER, den sorte zikkzakk-lampen i bakgrunnen ser du bedre HER, sofagruppen i stuen ser du bedre HER.



Klær, skolebøker, notater og annet rot lå strødd. Når vi har orket noe de siste par ukene så har vi heller tatt oss en tur ut i hagen og fått litt frisk luft, gravd litt, plantet litt, malt litt, så utendørs er det ganske ryddig, hi, hi, men denne helgen måtte vi bare brette opp ermene å ta i et tak innendørs også. Jeg synes vi har ganske gode rutiner til vanlig, og alle ting har sin faste plass, men så er det dessverre slik at rutiner kun fungerer hvis man faktisk gjør dem, ikke sant? ;) Men når 17.mai-flaggene ligger oppå kommoden i gangen fremdeles uti juni måned, da vet man at noe gikk galt et sted, og at det er tid for et skikkelig skippertak i heimen!

Hvite roser er alltid lekre, men de ser ekstra flotte ut i denne vasen fra House Doctor som jeg kjøpte to stk. av til konfirmasjonen. Vasen har en lys flaskegrønn farge, og under konfirmasjonsmiddagen prydet disse det lange festbordet med ekstra mange store hvite langstilkede roser i, sammen med tre stk. Finn Schjøll-vaser fra Hadeland som var fylt med blå Hortensia, -og sammen ble det veldig lekkert. Jeg har selvsagt knipset bilder av det festpyntede konfirmasjonsbordet som du skal få se en annen dag. Disse House Doctor-vasene kan også veldig gjerne fylles med noen enkle greiner med bare grønne små blad på, eller blomstrende kvister fra frukttrær, jeg knipset et bilde tidligere og postet på Instagram hvis du vil se denne vasen med greiner i, du finner det HER. Et bilde av en av Finn Schjøll-vasene finner du: HER.



Det tryggeste er helt klart å aldri fravike hverdagsrutinene, men rydde jevnt og trutt, legge ting på plass der de hører hjemme etter bruk, bære skittentøyet til vaskerommet og ikke la det ligge på badgulvet, ta ut og inn av oppvaskmaskinen hver dag, vaske et par maskiner klær hver dag, sørge for at de rene klærne kommer inn i skap og skuffer hvor de hører hjemme, og ikke bare blir liggende å "flyte" på vaskeromsbenken, o.s.v. Joda, vi kan jo dette, vi vet jo dette, vi har jo gjort det i flere tiår allerede, så hvorfor blir det da likevel logistikk-krise i heimen fra tid til annen?! Sukk, joda jeg vet jo egentlig svaret på det også: Vi tar snarveier, har ikke tid, har ikke ork, "vi ordner dette i morgen heller"... og så dukker det opp nye ting neste dag, og "må-gjøres"-tingene utsettes ytterligere, solen titter plutselig frem, og vi vil heller være ute, og så videre...  da "drukner" man sakte men sikkert...

Apropos drukne... jeg foretrekker å ha hodet over vann, men har du lagt merke til stilker i vann, hvor utrolig vakre og fascinerende de ser ut sett nedenfra? Måtte bare ta med et slikt undervannsbilde, for alltid når jeg tar bilder av blomster i vann, så jeg bare knipse et bilde eller ti av hvordan blomstene ser ut under vann også! ;) Har egentlig aldri tenkt over at jeg gjør det, før min datter her om dagen så igjennom bildemappen og kommenterte det: "Mamma, du har jo minst like mange bilder av stilker i vann i denne mappen som av blomster!" ...så da vet jeg det... 



Men denne helgen har vi - heldigvis - ingen unnskyldninger lenger, tentamensperioden er - nesten - tilbakelagt, bilen er solgt, foreldresamtalene har vært, kulturskolen er ferdig før sommeren, jeg har ingen flere legetimer jeg gruer for med det første, vi skal ingen steder, hagen er allerede sommerklar i grove trekk, det er helg og sommerværet er langt fra strålende. Så denne helgen blir det skippertak i heimen! Alle fire skal vaske, rydde og brette, ikke hele helgen selvfølgelig, men litt nå og litt da, så innen mandag regner jeg med at vi har kontroll over både rothuset og hverdagsrutinene igjen! :D

Hvite roser ser veldig rene ut, gleder meg til at huset skal se like rent ut! ;) Stuen ble helgefin allerede fredag, så nå gjenstår bare... resten! 



Blir det logistikk-krise hjemme hos deg også av og til, eller klarer dere å ha full kontroll på rutinene også i de travleste periodene av året? Jeg lurer av og til på hvordan vi klarer å rote så mye i løpet av en uke som det vi til tider gjør, -blir nesten litt imponert over de kaotiske tilstandene som hersker i huset når fredagen kommer! :D ...Men vi må bare ha det slik, det som er viktigst for øyeblikket komme først, vi klarer det vi klarer i hverdagen, så da får vi heller bare rydde i skippertak tenker jeg.

På agendaen min i dag står det ganske enkelt kaoskontroll! Ikke så spennende, men høyst nødvendig! :D Ha en riktig fin lørdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør, hage og uterom:

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg er et annet sted i livet. To barn har stiftet sine egne familier nå. Men det er jo alltid ting å ta tak i med hus og hage. Fine bilder du viser i dag. God helg fra Hege