søndag 21. desember 2014

Endelig er den her, den etterlengtede Solsnudagen!

Midt i juleforberedelsene skjer det noe superviktig hvert år som aldri går ubemerket hen her i huset: Vidunderlige Solsnudagen! Ja endelig er den her, Vintersolverv, dagen da solen "snur" og det igjen gå mot lysere tider, lengre dager, ny mild herlig vår og etterhvert en ny, ubrukt, varm, deilig sommer med lange lyse sommernetter! For hvem bryr seg vel om at dagen i dag er årets korteste og mørkeste dag? Det gjør da ingen verdens ting når vi vet at dagene fra og med i dag vil bli lysere og lengre for hver eneste dag som går, og at solen om en måned igjen vil skinne inn gjennom vinduene i stuen

Jeg er et utpreget sommermenneske og jeg elsker Solsnudagen! Den brer om seg med håp, håp om at vi faktisk vil overleve vinteren i år også, håp om at vi vil overleve "mørketiden", overleve kulden, og håp om at de av oss som er sommermennesker om ikke lenge igjen skal få spire og blomstre om kapp med vårens blomsterløk og stråle om kapp med vårsola! -Herlige Solsnudagen! 


Men for å snakke om noe ganske annet: Du verden for en julestemning det ble ute nå! Det har snødd her i natt og alle tak, terrasser, bakken og trærne er dekket med et passe tykt lag gnistrende hvit puddersnø, hagen ser jo ut som et julekort, -akkurat slik vi helst vil at hagen skal se ut når det nærmer seg julaften! ...Ja det er mye julestemning i hvit puddersnø, og den må gjerne ligge til uti januar/februar, men i mars DA vil jeg ha vår! ;) 

Disse bildene tok jeg tidligere i dag, riktig vakkert ute til å være året korteste og mørkeste dag, ikke sant?


Vel, nok sagt om Solsnudagen, vår, sommer og sol i denne omgang, tilbake til juleforberedelsene! :D -Supert at julen kommer på denne årstiden, for hva i all verden skulle vi ellers tatt oss til mens vi venter på sommeren! ;)

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en fortsatt fin adventstid! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Kaspara sa...

Hei Ann
Alldeles nydelige bilder og JA, det er en nydelig følelse at det går mot lysere tider! Som deg er jeg et utpreget sommermenneske og blir nesten litt tung til sinns når vi kommer ut mot slutten av oktober, det virker så uendelig lenge til vår og sommer.
Tusen takk for koselig hilsen og så vil jeg ønske deg en god jul og et spennende, flott nytt år!
Klem fra Kaspara

Anonym sa...

Nydelige bilder! God jul! Irene :-)

Ann sa...

Tusen takk, begge to! ♥

Ja det er like grusomt hver høst, når mørket kommer og temperaturen synker, men nå har ja heldigvis sola snudd, hjelper stort å vite at det i det minste går rette veien selv om det er mørkt og kaldt ute! ;)

Riktig god jul og godt nyttår til dere begge to! ♥

Stor juleklem fra Ann :)