lørdag 6. desember 2014

Det ble et hengende adventskalendertre i år også

I år, som i fjor, valgte jeg å lage et takhengt "adventskalendertre" da jeg skulle lage adventskalender til ungene.... vel, nå tenåringene mine! ;) Dette er mitt eget design, jeg fant en stabel store metallringer med forskjellig diameter i boden i fjor, slike som brukes i lampeskjermer, det var da jeg fikk idéen om å lage et kalendertre til å henge fra taket. (Har du lyst kan du kan lese om kalenderprosjektet, HER). 


Denne kalenderen tåler vekten av, og har plass til, 48 små og mellomstore kalendergaver, så den ble super! Pakkene er også enkle både å knytte opp og ta ned fra metallringene.


Adventskalendertreet er riktig så dekorativ og julevakkert der det henger, -selvsagt også viktig ettersom kalenderen skal være i stuen vår en hel måned! ;) 
En slik en er enkel å lage, fint er det også at den er "skinnflat" og krever liten lagringsplass i skapet de 11 månedene av året den ikke er i bruk.


Da alle de 48 kalendergavene var hengt opp, pyntet vi adventskalendertreet med glitterbånd slik juletrærne ofte hadde før, så nå glitrer og skinner det så fint der det henger! 


Hva som er i kalendergavene kan jeg dessverre ikke si noe om her, ungene mine er jo så store nå at de leser bloggen, så det går ikke lenger! :D  I år ble ca. halvparten av kalendergavene, som du ser, pakket inn i gråpapir. Andre halvpart i sølvpapir, noen i blankt, andre i matt sølv. Synes kombinasjonen gråpapir og sølv ble riktig så lekker. Noen sjokoladenisser i julefargene rødt og grønt pynter opp noen av pakkene, slike gaverosetter i sølv pynter opp andre. 

I dag har jeg en ambisjon om å ordne alle julegavene som skal sendes med posten til venner og familie, vi får se hvordan det går, men det er jo grei å være ute i god tid. Julekortene har jeg heller ikke kontroll på enda, men man får ta en ting av gangen, enda tre uker igjen til jul! :) 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en riktig fin adventshelg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


8 kommentarer:

angie sa...

danke für die bilder und einen schönen 2. advent wünscht angie

Camillas univers. sa...

Det ble jo riktig så fint det treet, veldig dekorativt:-)
Du er så kretiv altså:-)

Håper du får en fin 2.søndag i advent og at formen din er fin:-)

Klem Camilla

Anonym sa...

Tøff! Likte de enkle linjene, kunne faktisk tenkt meg en naken slik med juletrepynt på som juletre! ;) Elsker det hvite marmorgulvet ditt! Peisen også... Er så lekkert med alt det hvite! Fin adventstid til deg og familien! Klemmer fra Helene I.

Anonym sa...

Flott ble den! Er 22 selv, mamma lager enda kalender hver jul til meg og jeg setter minst like stor pris på den nå som da jeg var 6 :-) hurra for flinke snille mammaer! Fin søndag til deg, mvh Vilde :-)

Anonym sa...

Dekorativ i adventstiden, kanskje jeg prøver meg på noe lignende neste år, i år ble det en stige med gaver knytt fast i, funker den også :-) nå må du ha en fin advent, glad du blogger igjen jeg også, så en annen skrev det her lenger ned på veggen! ;) Beritklem.

House of Silver sa...

Kære Ann
Hvor ER det flot og en super, super god ide :-) Det er dog utrolig, som du altid kan finde på, og man bliver bare så inspireret af dig. SMUKT og PERSONLIGT kalendertræ i et SMUKT og PERSONLIGT hjem. You win!!!!!
Klem Jeanette

Merete - Lys lilla sa...

Så fint Ann, så dekorativ og ikk minst lurt. Mine unger er blitt store, men jeg lurer på om jeg må lage meg et slikt til neste år, bare for å kunne glede meg selv over det i desember :-) Men så fint som ditt tviler jeg på at jeg får det :-) Ønsker deg en fin uke

Ann sa...

Vielen Dank, Angie! Ich wünsche dich auch einen schönen Advent! :)) Gruß :o)

Tusen, tusen takk alle sammen, ja for både det ene og det andre! ♥♥♥ :))

Naken med julepynt har jeg stor tro på, hadde blitt tøft! :O) Jeg er veldig, veldig glad i det hvite marmorgulvet vårt jeg også, hyggelig du også kunne like det! :))

22.. leser mine barn dette så er det ingen vei utenom det for meg heller, hi, hi! :D Men det er jo veldig koselig å lage slike, og enn så lenge at ungene setter pris på det så kommer jeg også til å fortsette, helt til de en forferdelig dag flytter hjemmefra.... men det håper og tror jeg blir minst ti år til! ;)

Hi, hi, ja det var en idé, Merete! :)) Du får kjøpe inn interiørmagasiner, sjokolade, bøker m.m., pakke de inn og så be mannen din nummerere dem og henge opp, så blir det en overraskelse hver dag hva du får, også er du sikker på å få bare nyttige ting og slikt du ønsker deg! -Liker! :D

Ha en fortsatt fin adventsuke alle sammen, og igjen tusen takk for alle de koselige tilbakemeldingene! ♥

Stor klem, Ann.