tirsdag 9. desember 2014

Nostalgisk liten julegran med arvet julepynt

Denne nostalgiske juletrepynten er av syltynt glass. Disse gamle juletrekulene, som er arvegods, lå på loftet ubrukt i mange år inntil vi igjen tok dem i bruk for noen år siden. Disse har vært i familien vår i to eller tre generasjoner, jeg er ikke helt sikker. Vi har ikke så mange av disse gamle julekulene, men heldigvis mange nok til at vi kan pynte et lite grantre med dem. 


Dette er bilder fra en tidligere jul, og her ser du det lille juletreet som har fått plass på et lite rundt sort bord som i sin tid stod i mine oldeforeldres hus. 

Vi pleier å ha et stort hvitt juletre i stuen vår i julen, det er unektelig vakkert det også, men dette lille grantreet har et historisk - tradisjonsrikt - sus over seg som det nye ikke matcher, også dufter det jo også herlig julefriskt granbar!

Det er både nostalgisk og vakkert der det står! Elsker disse sarte gamle julekulene, noen blanke, noen matte, og fargene rødt, sølv, grønt og gylden.


Vi satte treet i en stor tung glassmugge, det står oppreist fordi vi har knytt det til hanken på muggen med en bit kraftig nylontråd. Et reinsdyr av metall og en bit brun naturhyssing er brukt til å pynte glassmuggen med. Under muggen ligger en enkel, tynn, hvit bomullsduk med broderier på. Synes det ble så enkelt, rent, sart og julelekkert!


Gammel julepynt med "sjel"! -Vakre, men skjøre! -Sjarmerende på grunn av sine små skrammer, "feil" og hakk, ikke til tross for sine små skrammer, "feil" og hakk!.. ;) 

Dette juletreet på bildet har forresten en litt spesiell historie, har du lyst kan du lese den: HER

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en fortsatt fin førjulstid! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

angie sa...

süße bilder!!! danke für die inspirationen, liebe grüße von angie

Anonym sa...

Ganske enkelt helt og fullstendig nydelig!!! tror jeg må på røvertokt oppe på min mammas loft så kanskje jeg finner noen gamle skatter der. Må kanskje si fra til Røde Kors først om hvor jeg går, og ta med nødpeilesenderen, for rasfaren er stor på mammas loft, maaaanga gamle saker! :D vakkert tre iallefall, slikt et lite et oppå hjørnebordet skal jeg også ha i år for det vi pleier ha stjeler flere kvadrat av en allerede trang stue. Fin ide og tre mvh Evelin :-)

Anonym sa...

Vakkert tre og vakker stue også. Allergi gjør at vi må ha plast, men savner duften av grønne branntre. God advent til deg og familien. Klem fra Camilla :)

Ann sa...

Vielen Dank noch einmal, Angie :)) Gruß :o)

Hi, hi, tusen takk, skjønner akkurat hva du mener Evelin, vi har det slik i kjellerboden vår! ;) Ingen antikviteter i kjellerboden, men du verden så mye annet rart "kjekt-å-ha" som har samlet seg der! :P

Vi har jo vanligvis et kunstig tre, et hvitt, men det er fordi jeg ikke liker tanken på å hugge ned et friskt lite tre som kunne blitt stort.... :P Dette treet her har en litt spesiell historie, det var kappet og satt til sides som "usalgbart", derfor ble det med inn i stuen :) Vanligvis har vi noen grantrekvister i en vase, fordi det skal lukte litt ekstra jul, men de ryr jo raskt, barnåler over alt, men hyggelig så lenge det varer, og barnålene hører med! ;) Har dere allergi skjønner jeg veldig godt at du velger bort ekte grankvister/tre, vi har det slik med svibler og julestjerner! ;) Men amaryllis går heldigvis bra hos oss, bare det ikke blir mengder av dem :)

Ha en fortsatt fin advent alle tre! :)

Stor klem, Ann.

Gårdsjenta sa...

Så nydelige, nostalgiske julekuler! :)

Og masse flotte julebilder på siden din her også :) Jeg har så vidt begynt å pynte, det er så koselig å forvandle huset klart til jul :)

Ann sa...

Tusen takk! :)

Ja nå skal vi om noen timer pynte det store juletreet i stuen vår, det venter vi alltid med til lillejulaften, og DA blir det jul på alvor! ♥

Ha en riktig fin jul og et godt nytt år alle sammen! ♥

Stor juleklem fra Ann :)