søndag 19. oktober 2014

Pynt bordet med eplekvister og frøkapsler!

 "Det enkle er ofte det beste", heter det, og dette synes jeg er et godt eksempel på det. Det er høst ute, men fremdeles mye vakkert å finne i hagen og ellers ute i naturen. 

Prydepletreet i hagen vår har mistet alle bladene sine den siste uken, men eplene henger framdeles i treet. Eplene pleier å henge der til uti november måned, men da kommer flokker med Sidensvans flyvende forbi, og da går samtlige av de små eplene inn i nebbene etter tur og ned på høykant!

Sidensvansen elsker epler, så skal vi hente inn greiner med epler på så må det helst skje i september/oktober, før Sidensvansflokkene kommer! ;)  

Visst er de vakre slike nakne epletrekvister med røde små epler på? Setter man dem i vann så holder de seg like fine i ukevis, ja det hender også at greinene etterhvert skyter små grønne friske museører og hvite små herlig duftende epleblomster mens de står i vasen, slik som på det store epletreet i hagen om våren.   

Jeg har også hentet inn frøkapsler fra det eldste syrintreet i hagen vår. Disse er også riktig så flotte til pynt i vaser. 

Frøkapslene fra syrintreet står ikke i vann. Disse skal tørke skikkelig før de etterhvert skal en tur i fryseren og deretter lagres tørt fram til neste vår. Da tenker jeg forsøke å så dem. Jeg ønsker meg nemlig flere syriner av akkurat denne typen, ettersom blomstene fra det gamle syrintreet dufter sterkere og langt bedre enn blomstene fra noen av de andre syrintrærne vi har i hagen vår.

Lyset fra vinduene endrer seg med årstidene, men jeg elsker lyset fra alle vinduene i stuen uansett årstid... skulle bare så gjerne hatt MER av det i vinterhalvåret... men det er jo viktig å ha noe å glede seg til, ja se fram til, også! ;)

Solen står lavere på himmelen for hver dag som går, det er utvilsomt høst, men det er en ganske fin tid vi går i møte likevel, er det ikke? Masse fint å finne ute som man kan pynte med inne, og tiden flyr, så om ikke lenge kan man så smått om begynne med advents- og juleforberedelser, men i mellomtiden må vi passe på å nyte høsten og alt det fagre den byr på!   

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og så ønsker jeg deg og dine en riktig fin ny høstuke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


12 kommentarer:

milka sa...

Piekne zdjecia:-)

Hverdagsliv det gode liv sa...

Så fine bilder. Tror jeg må ta en tur ut i hagen i morgen og seg om jeg finner noen fine greiner. Har tatt inn Hortensia og tørket, men kattungen elsker å leke med slike knitrende blomster, så vips ligger det i et dryss på gulvet :o) Fin kveld til deg! Klem fra Nina

Furulunden sa...

Så fine og inspirerende bilder

angie sa...

liebe ann, danke für die schönen bilder!!! liebe grüße von angie aus deutschland

Merete - Lys lilla sa...

Absolutt skjønne bilder og jeg får sssssååååå lyst på et epletre :-) Ønsker deg en fin uke :-)

Oslofru sa...

Så fint <3

Bestemors gamle laken sa...

Så flott og enkelt med prydeple greiner i en vase:)
Lykke til med frø prosjektet ditt - regner med at du får mange "gamle" syriner iløpet av neste år;)

Ha en fin dag.

Klem, Gerd Kr.

Annes Landliv sa...

Så fine bilder.
Ja, det er mye fint man kan finne i haven og i skogen som man kan pynte med inne :-)

Ingvill Mydland sa...

Så nydelig! Dette var virkelig kunstnerisk og lekkert.

Anonym sa...

Det er jo veldig fint å hente naturen inn i stua, men jeg greier det ikke med tanke på dyr og edderkopper som lever oppå og under barken, som våkner til liv når det er varmt i stua :/

Hege sa...

Fint hjem!

Ann sa...

Tusen, tusen takk alle sammen for så koselige tilbakemeldinger! ♥

Dziękuję, Milka! :))

Hi, hi, ja kombinasjonen kattunge og "hent naturen inn" kan jeg gjerne tro byr på utfordringer, Nina! :D

Ja et epletre kan virkelig anbefales, Merete, de er like flotte året rundt! ;)

Satser på det Gerd, hadde vært kjempegøy! :))

Epler blir ikke så dekorative når de fryses, men det er ingen steder på nye epletrekvister for gjemme seg, ingen "reisbark" enda, litt verre med bjørkekvister ;) Men jeg pleier å putte det meste i en pose og så i fryseren noen dager først for sikkerhetsskyld: kongler, lerkkvister o.l., gjør du det så er du ihvertfall heeelt sikker på at ingen mangebeinte kommer kravlende bortetter bordplaten din etterpå! ;)

Und Vielen Dank, liebe Angie! :))

Ha en riktig fin helg alle sammen! ♥

Stor klem, Ann.