tirsdag 18. november 2014

Førjulspynt og adventsforberedelser


Denne uken har jeg begynt å snikinnføre litt julepynt, - eller "førjulspynt" som jeg velger å kalle det, ja ettersom vi fremdeles bare er i november! ;) Årets siste solstråler skinner nå inn stuevinduene våre nå, vi bor ikke langt nok nord til at vi har lov til å kalle det "mørketid", men et fjell i byen vår gjør at vi likevel mister solen ca. 20 november, og da blir den borte til ca. 20. januar. Trøsten er at disse to månedene er vel kanskje dagene korte og ganske mørke uansett hvor i dette landet man bor... :S På denne mørke årstiden synes jeg derfor det er godt å kunne spe på med litt ekstra lys blant annet stuen og spisestuen, så derfor snikinnfører jeg allerede nå julepynt som lyser, slik som dette juletreet av metallstreng til høyre.  En liten lerkekvist med små kongler på har fått plass i en av øyenstikkervasene mine. Har du ikke et lerketre i hagen din så kan du ofte finne slike i offentlige parker. Små kvister med slike knekker av og faller ned på bakken når høststormene river i trærne, så kikk under trærne, der finner du! ;) Skal sette bort disse vasene nærmere jul, og finne frem mer "julete" ting, men de får stå her fram til advent ihvertfall. Lerkekvistene og konglene derimot skal få pryde skjenken også i hele desember.Ytterligere to juletrær, disse laget av biter av kvister, har fått plass på skjenken i stuen. Synes naturmaterialer er flotte å pynte med, kanskje spesielt i julen. Juletrær og kranser av kongler, kvister, blader, mose, kanelstenger eller andre ting du kan finne i naturen. Lysfat pyntet med nøtter, kongler, bark, kanelstenger og anis. Klementiner, i en skål, pyntet med mønster som du lager av nellikspiker, ja det er jo bare fantasien som setter grensene, så det er bare å slå seg løs! :D Vakkert blir det, -også dufter det herlig av jul! Lerkekongler i lav vintersol, -enkelt men vakkert, ikke sant?Her et nærbilde av metalltreet. Det har gullfargede kruseduller med noen lekre glassperler på her og der. Litt gullglitter på metalltrådene glitrer også så flott i lyset fra lyslenken. Litt ekstra glam og glitter i julen må det være, for det kan vel knapt kalles jul hvis du ikke må vaske glitter fra bord-, benkeplater og gulv til langt uti februar? Hi, hi, det hører vel med til årstiden det også ;)

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook du også, og ha en fortsatt fin vinteruke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

angie sa...

danke für die tollen bilder und inspirationen!!! einen schönen dienstag wünscht angie aus deutschland

Bestemors gamle laken sa...

Så Hærlige å se at flere sniker inn litt "jul"
Her har et lite garntre kommet inn, og puter med røde striper. Å mere blir det før første søndag i advent;)

Ha en fin kveld.

Klem, Gerd Kr.

Merete - Lys lilla sa...

Med fare for å gjenta meg selv, du har de nydeligste bilder! Så fint du har fanget sollyset og laget en fin før-advent-stemning. Ønsker deg en strålende dag :-)

Tante Mali sa...

Fantastic and absolutely beautiful! I just felt in love!
Thank you for sharing and a happy happy time
Elisabeth

Ann sa...

Vielen Dank, liebe Angie! :)

Ja har snikinnføres litt hver dag, Gerd, så er vi klare til 1. søndag i advent, hi, hi! ;) Men adventsstaker, stjerner og denslags får vente til selve adventssøndagen også her! :))

Tuusen takk Merete! Jeg setter stor pris på tilbakemeldingen, så gjenta deg gjerne du! ♥ :))

Thank you Elisabeth! :)

Ha en finfin uke, her skal det førjulspyntes litt mer i dag! :o)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Nydelig rett og slett. Snakkes på Insta, klemmer fra Irene :-)

Ann sa...

Tusen takk, ja det gjør vi, klem, klem,

Ann :0)