lørdag 22. februar 2014

Vi bygger om skrivebordet fra upraktisk til praktisk!

Som nevnt i forrige blogginnlegg, så fikk vi for en ukes tid siden et stort, moderne og strømlinjeformet, flunke nytt skrivebord inn i stuen, et med høyglanset bordplate og stilrene, rette enkle ben, og like etterpå ble det av forskjellige årsaker skysset ut av stuen vår igjen, for mor ville ha det gamle skrivebordet tilbake! :P -Hvorfor kan du lese om i forrige blogginnlegg: HER.

Å guuuri så enkelt det ville vært å bare beholde det nye, men det fungerte bare ikke... Så inn kom det gamle... Ja det som ble kastet ut fordi det ikke var praktisk lenger... :P For pyntehyllen over bordplaten stjal for mye plass, og det gjorde at jeg ikke fikk PC-skjermen min langt nok bak, det var trangt og kronglete, og hyllene bak var kun i bruk som "støvsamlere". Det hadde også noen utskjæringer under bordplaten som jeg ikke kan like, også de runde små bena da!?! -Hybelkaninene kiler seg fast innunder der, så mor blir aldeles rrrrrasende og støvsugeren truer med å flytte hjemmefra hver gang hun skal støvsuge! ...Blir nesten litt rrrrasende bare av å tenke på de bena faktisk! :D 

I tillegg er jeg gift med en datanerd, som har sørget for at mor nylig har fått en særdeles kraftig PC beregnet på grafisk design, tegning og fotoredigering, med grumme grafikkprosessorer, dobbelt dedikert videominne, monsterharddisk m.m. (takk kjære! ♥ ), og i tillegg har den alle viktige innganger på oversiden/toppen (?!), så den nye PCen går jo slettes ikke inn i skapet lenger!     


...Noe MÅTTE gjøres! Så mor grep en blyant, strøk alt som ikke passet, risset opp hvor det skulle sages, og hentet så en sag...


Elektrisk stikksag er tingen! Burde egentlig finnes i ethvert syskrin, synes jeg! ;)))


Ojsann... etter å ha saget av begge sider og røsket vekk midthyllen og skillevegger, så det slik ut... På dette stadiet tok jeg kveld og gikk å la meg... ;)


Men så ble det morgen, solen skinte inn alle vinduer i stuen og alt så litt lysere ut, så mor hentet akrylmasse og sparkel, og gikk løs på verket med stort pågangsmot! 

...Et x-antall sparklerunder og mangemange timer senere, så det slik ut. "Bortimot nesten omtrent halvferdig!", tenkte jeg da jeg tok kveld, men så feil kan man altså ta! ;) ... 


Neste morgen var omsider alt sparklet størknet skikkelig, så Kjære tok hyllen som vi tidligere i uken hadde skjært vekk, med seg ut for å tilpasse/skjære to biter som skulle felles inn på hver hylleende for å få slike fine hylleavslutninger med riktig profil.


Det ble boret inn treplugger i bitene, som så ble limt og "låst" i tilsvarende hull i enden av hyllen. I tillegg er bitene skrudd fast med lange, tynne treskruer til hylleendene, så dette blir kanonsterkt og 100% stabilt. 

Dagen etter da limet var skikkelig tørket ble overgangene pusset for å bli helt jevne.Skruehull, sprekk m.m. ble så sparklet igjen og igjen, sparklet må få tørke mellom hvert strøk, og hyllen og overgangene ble også pusset igjen og igjen - mellom hvert strøk - helt til overflaten ble glatt, helt uten ujevnheter og alle flater ble flate som om de var "fabrikknye". 

Veldig godt lys, helst mengder av dagslys, er avgjørende når man holder på med slikt noe, for det er viktig at alle bittesmå ujevnheter avsløres, slik at de kan pusses ned, for å få et godt resultat.

ENDELIG var tiden inne for å male! 8)) Men etter et par penselstrøk så jeg at den lyse fagre himmelblåturkise malingen som var på skrivebordet fra før dessverre hadde gulnet en del, så da jeg begynte å male den delen av skrivebordet som nå er bygd om, så jeg fort at den nye fargen slettes ikke matchet fargen som var på det fra før!!! Dermed måtte jeg male heeeele skrivebordet om igjen!!! - Holdt nesten på å besvime da det gikk opp for meg, men det måtte jo gjøres! :D ...snakker om å lage seg ekstraarbeid! Et strøk ble tatt...     Mens jeg ventet på at skrivebordet skulle tørke, malte jeg de nye bena som mannen hadde vært ute og sagd. Vi valgte å lage dem noen cm høyere enn bena som var på skrivebordet fra før, både for å få bordplaten litt høyere opp enn tidligere, men også for å gjøre støvsuging til en litt mindre kronglete opplevelse... ;) Her er de etter ett strøk i kveldsbelysning. Men etter litt sparkling, pussing og to malingsstrøk til, ble de så fine at! ;))Etter første strøk på skrivebordet kom kveldssola og ødela hele lykkefølelsen! Den avdekket at det nok hadde gjort seg med enda litt mer sparkel her og der, for at det skulle bli heeelt perfekt, så jeg fant fort ut at det var likegodt å hoppe i det med en gang, for jeg er en slik en som kan irritere meg grønn over slike detaljer (ujevnheter) som ikke er i orden. Dermed måtte hele øvre del av skrivebordet, da sparklet var tørket, ha et nytt strøk maling. 

Da armene mine hadde kommet seg etter noen dager i hvilemodus, fikk til slutt hele skrivebordet et siste malingsstrøk, og denne gangen ble fargen skikkelig jevn, skikkelig klar og mor kunne puste lettet ut, galskapen var over! ;))Seee så herlig farge dette er i dagslys! Den er skikkelig flott i kveldslys også altså, men i dagslys formelig stråler den!  (Du finner forresten fargekoden HER).


Her ser du hele skrivebordet, slik det ble etter ombyggingen og med de nye bena! En ny lampe har også kommet opp over skrivebordet, -lyyys! En USB 2.0-hub tilkobling bak PCen forgrener nå én USB-tilkobling til 4, så nå trenger jeg ikke lenger bruke inngangene i front/oppå PCen, -minnesticks, fotobrikker, nettsticken, ja alt sammen har jeg nå tilgang til i den lille flate boksen som nå ligger i hjørnet oppå skrivebordet! -Skapdøren kan forbli lukket! ;) Nå som hyllen er fjernet, får jeg endelig den store skjermen lengre bak! Den er nå endelig også i perfekt høyde for meg. Og benkeplaten er frigjort! -Nå kan jeg endelig bruke plassen på et nett lite tastatur, et digitalt tegnebrett, skisser, kladd-tekster og lignende! Det var unektelig litt jobb å bygge om skrivebordet, og det tok sin tid p.g.a. alle rundene med venting på sparkel og malingsstrøk som skulle tørke, men det ble helt suuupert til slutt! 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


12 kommentarer:

Bjørg sa...

Så gøy å kunne følge prosessen.
Det ble jo kjempepraktisk og fint.

Sine sa...

Wow, så fint. Og for en jobb. For en energi dere har. Regner med du storkoser deg ved bordet nå.

Bettum Villa sa...

Dette ble jo heilt supert!! Her har du virkelig gjort godt grunnarbeid. Gøy å se at man kan ta noe gammelt og gjøre det om til noe nytt. Klem Madelén

Merete - Lys lilla sa...

Så flott en skrivekrok du har!! En skikkelig inspirasjonskrok. Morsomt å se ombyggingen av skrivebordet trinn for trinn!

Anonym sa...

Fy søren så flott det ble!!! De nye bena ga helt ny stil bare de alene! Imponerende finish, også imponerende hvordan du gang på gang bare hopper uti det og utfører ting vi andre ville sett på som en 'håpløs' oppgave! ;) Gleder meg til å se hele skrivehjørnet ferdig. For er det skaprekke under vinduet fremdeles eller ble det endringer der også... Mener jeg leste et sted noe om det? Cool lampe forresten! Klem fra Hanne.

Anonym sa...

For en tålmodighet du har altså, jeg gir meg ende over, men så blir det ordentlig flott! Har selv et fryktelig kostbart skrivebord med iskald blank overflate av slags laminat, fancy saker, så fancy at jeg trenger både ullfrottegenser og håndleddsvarmere på meg for å orke å sitte der ved vinduet å skrive! Bytte med meg? ;)) Hilde G.

Anonym sa...

Supercool! Den gillar jag! Verkligen vacker!! Hoppar ni får en mysig dag! Kramar, Sara. PS! Din blogg ar underbar! :-)

Anonym sa...

Helt rått jo! Hadde jeg bare fått til slikt... Jeg og sambo skal prøve å bygge spisebordet i påsken, ja det grå du la ut oppskrift på for et par år siden. Vi har hytte ved kysten og skal bytte ut terrassegulvet, så da har vi material i rikelige mengder - nok til både det vi faktisk trenger og til tabbekvote! ;)) Fin helg til deg! Hilsen fra Tone Lise.

Anonym sa...

Så stilig, ville aldri begått meg ut på dette selv, men resultatet ble fantastisk! Herlig farge! God søndag til deg, håper solen skinner på deg i morgen :) klem fra nattevakten Anne-Marit

Huldra sa...

Dere er helt rå! Knallfint ble det :)

Anonym sa...

Så supert, hele bordplaten som tumleplass...skulle hatt en slik løsning jeg også. Vakkert skrivebord. Snakkes på Insta. Fin søndag til deg. Wenche.

Ann sa...

Tuuusen takk for så mange koselige tilbakemeldinger!! ♥

Ja de nye bena gjorde mye for utseende Hanne, også blir det så mye mer praktisk! ;) Vinduet på motsatt side av skrivebordet mener du? Ja der har det jo stått en skjenk m.m., også den har nå fått nye ben og er nå nymalt, bordet som stod der blir sannsynligvis solgt, også har jeg bestilt en ny bred skuffekommode med plass for forskjellige ark i store formater, behovet har vært der lenge men har ikke hatt plass, men nå SKAL jeg ha militærorden i skrivehjørnet, blir gal når det bare "flyter"! :D Skal ta bilder av den enden av skrivekroken også etterhvert så du får se! ;)

Hi, hi, ja som jeg skrev i forrige blogginnlegg, Hilde! ;))) Nei vil ikke bytte, hvis du fryser så kommer jeg til å trenge polvotter og jakke i tillegg! :D Slike blanke fancy flater er forskrekkende kalde, tror jeg bare må holde meg til godt gammeldags treverk, -ihvertfall på skrivebordet! ;)) Har en slik en fancy musematte av glass, lekker å se på, men så kald at den er vond å bruke... hm... kanskje jeg må få meg 1 atk. slik håndleddsvarmer jeg også slik at jeg kan beholde den! :D

Tabbekvote kan være kjekt å ha, Tone Lise! :))) Blir aldri å glemme den vinteren vi fyrte med profilertved i månedsvis, det var etter at mannen hadde laget lister med slike kraftige, fine, profiler i hele huset - kremt - det ble en favn eller to med profilertved av det før han fikk taket på det! :D Lykke til med prosjektet, er et supert spisebord! ;)

Det ble unektelig litt mer jobb med dette skrivebordet enn jeg trodde, ble litt mer tidkrevende med all ventingen på sparkel- og malingsstrøk som skulle tørke, men det var verdt det. Et kvarter nå og et kvarter da, over noen dager, så var det "plutselig" ferdig! ;))

Ha en fin søndag alle sammen, blir nytt blogginnlegg litt senere i dag! ;)

Stor klem, Ann.