onsdag 2. oktober 2013

Ny antikvitet i huset: En eldgammel knalltøff ekte settekasse!

Denne flotte gamle settekassen - også ofte kalt skriftkasse - var jeg så heldig å få av en venninne som er på flyttefot nå om dagen og ikke helt visste hvor hun skulle gjøre av den i sin nye leilighet! -Og gjett om jeg ble glad?! Jeg tror ikke hun ante at jeg alltid har ønsket meg en slik!!! -En eldgammel knalltøff ekte settekasse, slik en som ble brukt til å oppbevare settebokstaver i hos trykkerier og aviser i generasjoner (du kan lese mer om typografi og settekunst HER og HER) før alt i nyere tid ble digitalisert. Jeg må finne på noe lurt hun kan få som takk, for ekte gamle settekasser som dette er ikke enkle å få tak i, så jeg ble jo så glad, så glad! :D


Her ser du etiketten på settekassen: "Gracia 12 pkt"! :)) Jeg har jo arvet en mengde eldgamle skriftbøker, fontbøker, typografibøker og grafiske bøker med rammeillustrasjoner for brev, diplomer, etiketter, regningsark m.m., slike som ble brukt for 100-300 år siden, fra min bestefar som både samlet på slike og selv skrev bøker. De gamle fontbøkene står utstilt forskjellige steder i huset vårt, synes de er så vakre, du kan se en av dem HER

Jeg har ikke riktig enda klart å bestemme meg for nøyaktig hvor i hjemmet vårt denne vakre gamle skatten skal plasseres, men jeg vet den vil passe perfekt inn hos oss, og at den skal få stå et sted hvor den vil være godt synlig og bli et spennende blikkfang i interiøret! ;)  

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


4 kommentarer:

sivknivklestativ sa...

Det var litt av en skatt :) Så heldig du er som har så snill en venninne :D Fortsatt fin uke til deg og fine.

Ann sa...

Takk, ja ikke sant!? Kjempefin!!! Og veldig heldig! ;)) Jeg må finne på noe lurt hun kan få som takk straks hun kommer på plass i nyleiligheten! ;)

Fortsatt fin uke til deg og dine også Siv! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Å nydelig var den, skjønner godt du ble glad! Spent å se hvor du skal ha den. Tror den blir flott i huset deres. Du er dyktig på å se potensiale i gamle ting og bruke dem nærmest som kunst i rommene. Blir sikkery flott dette også. Fin kveld til deg, fremdeles på kurs, hjemlengsel og gleder meg til helg nå! Line ;)

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og det andre! ♥ :)) Skjønner veldig godt at du har hjemlengsel, det hadde garantert jeg også fått dersom jeg skulle vært hjemmefra en hel uke! Men så bra at du skal få dra hjem til helgen da! Bare noen få dager igjen nå, så fatt mot, og så håper jeg du får noen innmari nyttige kursdager! :o)))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.