torsdag 3. oktober 2013

Pianokroken

Dette er pianokroken i spisestuen vår! Har nylig flyttet litt om her inne, -pianoet var tidligere plassert på skrå her i hjørnet, og det store speilet hang tidligere over peisen. (Du kan se hvor pianoet står i forhold til peisen, spisebordet m.m., HER.) 

En sort gardintrapp fra Ikea har overtatt rollen som pianokrakk.

Det skapet du ser enden av er det store vitrineskapet vi bygde av 14 gamle vinduer for noen år siden. Du kan se det: HER


Karnevalsmasken er et stykke italiensk kunst fra Venezia som jeg hadde ønsket meg i mer enn 20 år da den endelig ble min! Vi kjøpte denne og den som henger i stuen (den kan du se HER) sist vi var i Venezia. 

Å finne masker i Venezia er ikke vanskelig! Byen formelig bugner over av masker! Men disse håndlagde maskene i papirmaché (cartapesta) er straks vanskeligere å finne. Vil du ha en ekte håndlaget maske - venetiansk kunst - som disse, så må du finne håndverkerne, de såkalte "mascherieri", og de holder til i små maskeverksteder gjerne litt utenfor de best turistbesøkte gatene i Venezia. Se etter små maskebutikker (heter mascheria), der inne sitter gjerne kunstneren og jobber med nye masker. Det er en møysommelig prosess, som forresten er fascinerende å se på. De unike, ekte, håndlagde, kunstnermaskene av cartapesta koster en del tusen pr stk., og de er verifisert og signert av maskemakeren. Jeg har skrevet litt om dette før, så har du lyst kan du lese mer om karnevalsmasker fra Venezia, HER.

Dette speilet som ble flyttet hit over pianoet er ikke bare til pynt, men også funksjonelt! 

Før var det en kjedelig, litt mørklagt, krok her mellom vitrineskapet og veggen der Veneziamasken henger, men nå når vi kommer rundt hjørnet her ser vi det blendende lyset fra alle vinduene i spisestuen! 

Her ser du hva vi ser når vi kikker inn i speilet,  -myyye koseligere enn en grå mørklagt vegg, ikke sant? ;)

Speil kan gjøre underverker i et rom, de reflekterer og sprer lyset, og i tillegg kan de brukes til å "åpne opp" rommet. Kle gjerne en hel vegg med speil om du kan, det vil gjøre underverker for romfølelsen i ethvert rom!

Her ser du pianokrakken bedre! Synes den ble en flott kontrast til det gamle pianoet. Enn så lenge bruker ikke den lille pianisten i huset pedalene på pianoet, men det kan tenkes at vi må sette en mer "normal" pianokrakk her når den tid kommer! ;)

Oppå pianoet står en av de flotteste Buddha-figurene våre, og en eldgammel bok - Snorresagaen - i et stativ av pleksiglass, -et slikt et som egentlig er laget for pyntetallerkener ;) 

I et tilsvarende stativ like ved står et smørstempel fra 1824 som har vært i familien vår i snart 200 år. År 1824 står det gravert på baksiden av stempelet, sammen med navnet på gården som stempelet kom fra, -en gøyal ting å ha! 

Det linkledte skrinet fant jeg i Frankrike. Treskrinet fikk vi av noen venner, syntes det passet fint her oppå pianoet sammen med det andre.

Jeg elsker den eklektiske stilen, der man kombinerer møbler og gjenstander fra vidt forskjellige stilarter, tidsepoker og kontinenter! Når nytt og gammelt settes sammen blir det noe nytt og spennende, og tingene fremhever de vakre kvalitetene i hverandre. Bare nytt har lett for å gi "katalogpreg", bare gammelt i et rom gir det "museumspreg", men sammen blir det god dynamikk: estetisk balanse og samtidig spennende, synes jeg! ;)

Ha en fin fredag i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


8 kommentarer:

ingridsboble sa...

Nydelig og koselig på en gang!
Ha en strålende helg :)
Klem fra Ingrid

Ann sa...

Takk snilleste! :))
Ha en riktig så fin helg du også!

Stor klem, Ann :0)

Gårdsjenta sa...

så fint :) mange flotte detaljer. Så nydelig den maska var!

Anonym sa...

Har både piano og slik maske på ønskelisten, utrolig flotte slike. Kanskje jeg får gjøre alvor av å dra til Venezia... Vi har snakket om det mang en gang jeg og sambo, men... På tide å bare gjøre det! :) God helg! Klem fra Eirin.

toves sammensurium sa...

Så råflott!!!!!
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene hos flinke deg!!! :)
God helg!
Toveklem :)

Interi-gjør det selv! sa...

Stilig!! Har en fin maske fra Venetzia hengende selv, ved skrivebordskrokenvår. Koselig å ha minner fremme synes jeg. Nydelig hos deg :-)

Anonym sa...

Knallstiligt heile hjørnet! Herligt det glasskapet også! Håper alt e vel med deg og dine. Ha en fine veke. Klem fra Siri.

Ann sa...

Tuusen takk for så koselig tilbakemeldinger! ♥ Ja gjør det Eirin, det blir et minne for livet! Også kan du jo finne maske samtidig, de er koselige reiseminner, og - ikke minst - spennende og dekorative!

Ha en fin uke! :0)

Stor klem, Ann.