mandag 30. september 2013

Antikviteter og rariteter blir spennende blikkfang i interiøret

I et hjørne av stuen vår står denne 64 cm høye eldgamle turkise kaffeboksen. Den var i bruk i min oldefars butikk for ca. hundre år siden, nøyaktig hvor gammel den er vet jeg ikke. Den stod plassert oppå disken i oldefars butikk, fylt med kaffebønner. 

Kaffeboksen står oppå en minst like gammel krakk, og sammen ble dette en dekorativ raritet og spennende blikkfang i stuen vår. 


Den rustikke kaffeboksen bærer tydelig preg av at den har levd en stund, men som alle antikviteter så bærer den med seg et viktig stykke historie, og den har særpreg, sjel og sjarm, samt stor affeksjonsverdi.

Om den er vakker er det sikkert delte meninger om, men kaffeboksen har en nydelig turkis farge i dagslys. Den har videre noen fantastisk fine detaljer: Det gamle språket, de gamle fontene, illustrasjonene... Ja den har både skrammer, små rustflekker og andre skavanker, men jeg synes den er annerledes og flott!

Du kan lese mer om denne kaffeboksen: HER.
De to gamle "matbommene" (matkister) som du ser i bakgrunnen på øverste bilde kan du lese om: HER.  
Vi har også en del antikviteter ute i lysthuset, som du kan se: HER.
Et oversiktsbilde av denne delen av stuen så du i gårdagens blogginnlegg: HER.

Ha en fortsatt fin tirsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Så sjarmerende og fantastisk å ha stående noe slikt,et møbel og blikkfang i seg selv,i tillegg til affeksjonsverdien og at den er så vakker.Heldige deg.Og heldige kaffikvern som bor hos noen som vet å sette pris på den!!!Elsker fargen!!!
Toveklem:)

minminivilla.blogg.no sa...

Heldige dere - den boksen var flott! Jeg er enig med deg, vi skal ikke bo i museum, men skape vårt eget hjem. Best av alt er for meg når ingen kan herme etter mine ting - jeg vil at folk skal oppleve noe i min heim ikke at hjemmet skal være en kopi av en møbelkatalog. Heldige oss som har slike ting, men alle kan finne sine personlige interiør ting hvios de bare vil. For tiden viser jeg bling smykkene mine :) Ha en fin fin dag!

Fru Hansens Kreativiteter sa...

Oi , for en lekker farge !!! Og for en skatt , den var helt lekker . Det andre ser på skrot er jo skatter - helt enkelt :)
ha en flott 1 okt :)
Klem ingrid

Anonym sa...

Å den var helt rå! Skulle gjerne hatt en slik jeg også, elsker rariteter, ting som ikke naboen har maken til ! Elsker også det hvite marmorgulvet deres!!! Gud så vakkert det er! Så at NIB-admin snakket om marmorgulv på God morgen Norge i morges, tror de var nøyaktig lik deres fliser de dem viste;) Erpå kurs i dag jeg, pausen over så fin tirsdag til deg! :) Klem fra Line.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ojj det var en kjempefin kaffeboks !!! Fin dag til deg !

Anonym sa...

Den kaffeboksen var bare utrolig fin:) så sjarmerende og herlig ting å ha fremme:)
Skjønn farge også:)
Klem Merete

Ann sa...

Å tusen takk for så mange koselige tilbakemeldinger!!! ♥
Ja ikke sant, den har en sååå lekker farge!
Enig med deg Minivilla! ;)
Ja jeg så det Line! :)) Det var de samme steinflisene, kjempegøy! ;)

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! -Og kjempegøy at dere likte denne kaffeboksen, for jeg er nemlig selv veeeldig glad i denne gamle skatten! ;)

Stor klem! :0)
Ann.