søndag 29. september 2013

Redesign: Det ser ut som skuffer, men det er egentlig skap!

Den ekstra lange skjenken i stuen vår er et av veldig mange møbler hjemme hos oss som vi har bygd selv, i dette tilfellet ikke av en materialhaug, men av to ferdige skjenker. Kort fortalt så kjøpte vi to separate skjenker i en møbelforretning og "sydde" dem sammen før de ble tatt i bruk, for å få en bortimot tre meter lang skjenk her i arken i stuen. 

Det måtte litt tilpasning til, ene endeveggen på ene skjenken måtte fjernes, midtstolpen måtte lages ny for at de skulle passe sammen m.m. Men det var likevel en liten jobb sammenlignet med hva vi valgte å gjøre med innredningen og frontene på skjenken! Når man ser skjenken ser det ut som skuffer, men det er faktisk skap... 

Her ser du skjenken der den står i arken under det buede vinduet i stuen vår.  

Vi valgte å bygge om skjenken fordi vi ikke så behovet for flere skuffer i stuen, men hadde behov for masse ny plass til lett tilgjengelig oppbevaring av tidsskriftkassetter med interiørmagasiner, hageblader, fotomagasiner, PC-magasiner, båtmagasiner, kart m.m., og ved å bygge om innredningen i skapet fikk vi plass til tidsskriftkassetter i to høyder i stedet for bare én høyde. I tillegg er dekoderen til TVen, DVD-spiller o.l. teknisk "rot" skjult bak den ene skapdøren! ;)

Her på bildet nedenfor ser du hva vi har gjort: Vi kjøpte to ekstra, lange, hyller. Alle tegn på skuffer inni skjenkene er fjernet. Deretter monterte vi en ekstra hylle midt i hver av skjenkene slik at det ble to hyller i stedet for bare én. Så måtte skapfrontene bygges om......Det gjorde vi ved å legge skapdør og skuffefront på gulvet med fronten ned, skyve dem sammen og deretter skru en tynn metallplate (det får du tak i hos en blikkenslager) fast i dem begge fra baksiden. Vi beregnet at metallplaten skulle gå ca. 5 cm nedpå skapdøren for at konstruksjonen skulle bli skikkelig solid. Konstruksjonen ble dermed helt avstivet som om det hadde være en gjennomgående - hel - skapdør. Vi malte hele skjenken og skapdørene i fargen Lys antikkhvit og monterte til slutt skapdørene på skapet slik de opprinnelig var tenkt å monteres. 

For å pynte litt ekstra kunne jeg jo ha malt en tekst med en vakker fonttype på metallplatene inni skapet slik at det ble lekre små skilt, men det ble med tanken, skapdørene er jo lukket unntatt akkurat når vi skal hente ut en tidsskriftkassett, så jeg så ikke helt det store poenget. -Men interiørgal som jeg er så kanskje jeg gjør det en vakker dag likevel! ;) Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med skapet slik det ble nå:  Det ser fremdeles ut som en vanlig stueskjenk med skuffer, men så er det egentlig et skap som etter ombyggingen inneholder 3 meter ekstra hylleplass for tidsskriftkassetter! -Tenkte kanskje idéen kunne være til nytte også for andre magasinsamlere, er også en praktisk løsning for oppbevaring av permer! ;) 

Noen andre eksempler på møbler vi har bygd, og hvordan, ser du her: (Klikk på blå tekst for å lese)
Et digert vitrineskap av 14 eldgamle vinduer til spisestuen 
En gustavianskinspirert ekstra stor sofabenk til lysthuset
En superlang sittebenk til badet med en steinplate til å sitte på som i sin tid var disktoppen i min oldefars butikk
Det store hvite vitrineskapet i stuen

Ha en riktig fin start på den nye uken i morgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Dronninghuset sa...

HEI,
dette var både praktisk og ikke minst smart. riktig pent ble det. liker slike oppbevaringsplasser. fint å stuve unna papirrot og lukke døra etterpå.

flink dere.

ha en fin ny uke,
klem TOVE

Myrahuset sa...

Kjempeflott skjenk!! Det er så deilig å få gjemt bort nødvendige ting som ikke forskjønner interiøret :)

Ann sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger! :)) Er veldig praktisk med masse - og lett tilgjengelig - blad- og permlagringsplass i stuen! Og så er det jo veldig kjekt at dvd-spiller og slikt teknisk "rot" er skjult, for heller ikke denslags er særlig dekorativ synes jeg! ;))

Ha en fin uke begge to! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.