lørdag 28. september 2013

Stuetrær? Flett trestammene, de blir knallfine!

Dette er et veldig vanlig tre i norske stuer, Bjørkefiken, men du kan gi det både mer form, stabilitet og særpreg ved å flette treets stammer. Dersom du har et slikt et kan du velge å beholde bare tre eller fire av stammene, og flette disse på samme måte som når du fletter hår! ;)  Du kan flette de allerede fra de er små og tynne, da blir de som dette etterhvert som de vokser. Har du et tre som er ganske lange stammer på allerede, så kan de være litt mer motstridige, så vær gjerne litt ekstra forsiktig så du ikke knekker noen greiner. Resultatet: En lys levende og dekorativ skulptur i stuen! ;)

Har du lyst så kan du lese om de franske sifonflaskene, Murano-glassdrops m.m., som står oppå skjenken, HER. Jeg er veldig glad i trær innendørs, de gir liv til interiøret og det trengs ikke minst på den kalde, mørke årstiden synes jeg. Du kan lese om flere flotte stuetrær her:
Sitrustrær: HER.
Vrihassel (Trollhassel): HER.
Et av oliventrærne står i lysthuset vårt, det kan du se HER.

Ha en riktig så fin lørdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Men så stilig! Har tre slike trær i leiligheten her, sånå vet jeg hva søndagen skal brukes til! Må kanskje fjerne noe bladverk først for mine er bustete nå altså! ;) Flott tips! Fin søndag i morgen! Line.

Ann sa...

Takk! :)) Ja det kan være lurt å fjerne de nederste bladene på stammene før du begynner å flette, spesielt hvis den har blader som vokser på nederste halvdel av trestammene. Det blir også finest å kun beholde bladene i trekronen ;)

Ha en fin søndag, og masse lykke til med flettingen! :))

Stor klem, Ann.