fredag 27. september 2013

Enkelt og rimelig fornyelse med nye pynteputer og tekstiler

Det å bytte ut pynteputer og andre tekstiler er en enkel og forholdsvis rimelig måte å fornye interiøret på! Jeg bytter sjeldent ut alle samtidig, og noen favoritter får gjerne bli litt lengre enn andre, men jeg synes det er godt å endre tekstilene her i stuen i takt med årstidene, og i tillegg er det jo hyggelig med en helt ny pute eller to av og til! ;) 

De putene jeg er lei av legger jeg i et skap. Jeg har en regel om at dersom de blir liggende i skapet lengre enn et år, så gir jeg dem bort, -mye bedre enn at de ligger i skapet og tar opp plass.  

Pledd er jo også rimelige og kan være effektfulle. Dersom interiøret ditt er i lyse farger kan du jo ha puter og pledd i alle tenkelige farger. Vi har valgt en lys fargeskala på tak, vegger og gulv her i stuen vår nettopp med tanke på det, -det gjør at jeg står veldig fritt med hensyn til fargevalg på møbler, malerier, tekstiler og annet interiørnips.

Det andre som kan være greit å tenke på er mønster. Hadde veggene i stuen vår hatt tapet med markant mønster, er det ikke sikkert pynteputer med all verdens grafiske mønster hadde fungert, det kunne blitt veldig "bråkete". 

Smak og behag er jo også så forskjellig fra person til person. Vi har valgt en eklektisk stil i hjemmet vårt, -en kreativ miks av møbler, ting, kunst og brukskunst fra vidt forskjellige tidsepoker, stilarter og kontinenter! Derfor må heller ikke putemiksen her i sofaene få bli for pyntelig og forutsigbar! ;)

Gardiner er jo også en fin og enkel måte å fornye interiøret på. Tynne gulvside hvite gardiner skal snart henges opp i alle vinduer her i stuen, unntatt i arken med det buede vinduet. I stuer med mange vinduer har gardiner i kraftige farger og/eller mønster lett for å bli visuelt veldig bråkete, og da stjeler de oppmerksomhet fra malerier og pyntegjenstander som man kanskje heller vil ha som blikkfang i rommet. Husk på at du godt kan velge å bare ha én eller få gardiner i et rom til tross for mange vinduer, det valgte jeg i spisestuen vår. Du kan se hvordan det ble HER.

Ha en riktig fin start på helgen! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


6 kommentarer:

Anonym sa...

For en utrolig flott stue du har og for noen herlige høst detaljer du har pyntet opp med:)
Ønsker deg en herlig helg
Klem Merete

Unknown sa...

Nydelig! Jeg elsker enkel forandringene man kan gjøre hver sesong.

Er du lyst til å være med på min giveaway? ;)

Klem,
Vicky

Ann sa...

Tusen takk! :))
Ja forandring fryder Vicky, blir til at man steller og stuller litt ekstra innendørs nå som den kjølige høstluften gjør at man heller får kose seg inne om kveldene! :)
Skal komme innom å se! ;)

Ha en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann.

ingridsboble sa...

Veldig fint å "bytte stue" med nye puter!
Kjenner at det snart er på tide å rydde vekk de turkise og finne frem litt mer høstfarger nå :) Og kanskje en ny eller to!
God lørdagskveld til deg :)
- Ingrid

Ann sa...

Ja ikke sant, jeg kjenner at det kanskje også snart er på tide å henge opp vintergardinene, for vinduene er jo kullsvarte allerede ganske tidlig om kveldene nå! Med hvite gardiner blir det fort litt lysere og lunere stemning inne. Vi får se, kanskje neste helg, utsetter det litt til! ;)) Det er fingerkroker på de gardinene og gørrrrkjedelig å tre dem alle! :D

Ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann.

Ingunn sa...

Så fine puter. Og hvite gulvlange gardiner er lekkert når man har grå vegger, og mange vinduer som ser litt sorte ut nå på kveldene....

Klem Ingunn