torsdag 12. september 2013

Sank i naturen nå! -Forslag til dekorasjoner

Det er mye vakkert å finne i naturen nå om høsten! Har du hentet inn noe for å høstpynte inne med?

Kvister fra prydepletrær, kvister med rognbær m.m. er virkelig flotte i en vase på et bord, på kjøkkenbenken eller på skjenken i stuen. Det du ser her er enden av skrivebordet mitt

Dette er også et fint tidspunkt på året å samle kvister til å lage dørkranser av! Du kan lage en av rognbærkvister, eplekvister, røde kornellkvister eller andre høstvakre kvister, -både nakne kvister og kvister med flotte blad, bær eller frukt på. Jeg bytter ut kransen som henger på ytterdøren vår mange ganger i året! ;)

En vakker krans kan jo også henges opp over f. eks. spisebordet fra fire hyssinglengder, en krans plassert oppå et kakefat blir en diger lysmansjett for kubbelys, en rognbærkrans er også vakker i vinduet.   

Om høsten kan man jo også sanke kongler! Flotte å lage kranser av når det blir frost på bakken, fine til å pynte bordet med i julen, og dekorative på lysfat og som ingrediens i islykter! Pleier du å lage islykter bør du passe på å sanke rognebærklaser nå som de er på sitt flotteste! Jeg har en skuff i fryseskapet vårt som er dedikert til hele frosne bær, kvister med små dekorative prydepler, krydderurter m.m., -morsomt å kunne hente frem igjen for å lage islykter å sette ut på trammen til pynt når minusgradene etterhvert kommer! ;)

Snart helg dere, ha en fin høstdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


7 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempe koselig bilde:)
Ha en fortsatt herlig dag
Klem Merete

Ingvild sa...

Så supert tips å fryse bær til islykter! Ha en flott kveld!

Ann sa...

Takk til dere begge! :))

Ha en fin dag i morgen! :0)

Stor klem, Ann.

Huldra sa...

Takk for herlig inspirasjon. Nydelig høstlig bilde :)

Karine sa...

Kjempe fint bilde, og jeg falt pladask for den koppen.Lov til å spørre hvor du har fått tak i den :) ?

Anonym sa...

det var en fantastisk kopp. hvor får man kjøpt en sånn en?

Ann sa...

Tusen takk! :o)) Du, mannen min gikk forbi dem på Europeisk Matmesse for et par år siden, og fant ut at de "måtte" jeg bare ha, så han kjøpte to stykker slike "venninneskravlekopper" til meg, som han kalte dem, -gjett om jeg ble glad, de er enormt store disse koppene og har så herlig friskt mønster! :o)) De er fra Staffordshire Associated Potters, jeg så matmessen hadde de med i fjor også, vet ikke om/hvor de ellers selges i Norge, så følg bare med i lokalavisen i din by/by nær deg, det pleier å stå der når Europeisk messe kommer til byen. (De reiser over hele landet). Usikker på om de er "ferdigreist" for i år, fikk ihvertfall ikke med meg når det var/er i år dessverre... Jeg vet ikke om de er innom alle byer hvert år, men jeg har inntrykk av at de er innom veldig mange ihvertfall!

Ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann.