onsdag 11. september 2013

Peisen i spisestuen, stearinlys i peisen, og hvordan bygge en hvit engelsk peis!

Har du ikke pipe i huset/leiligheten din? Du kan ha peis likevel! Du kan nemlig ha en peis med stearinlys i! ;) 

Vi har 2 peiser i huset, en vanlig en for vedkubber i stuen vår (du ser den HER), og så denne på bildet som står i spisestuen vår. Det var i utgangspunktet en vanlig peisinnsats i denne tidligere, men peisen ble svært sjeldent brukt ettersom det ble direkte ubehagelig varmt i rommet. Vi har vannbåren varme i alle gulv, så peisene i huset brukes primært til å skape stemning og kos, ikke til oppvarming av boligen.

Vi valgte rett og slett å fjerne peisinnsatsen og heller ha kubbelys stående i denne peisen. De levende lysene i peisen i spisestuen gir rommet den lille ekstra stemningen vi var ute etter, men de avgir kun svak varme og gir likevel en fantastisk flott og stemningsfull kveldsbelysning i rommet! Vakre å se på er de også, lysene danner stearinskulpturer som er vakre også i dagslys når lysene ikke er tent. 

Dersom du har en peis som sjelden er i bruk, så kan du godt sette stearinlys i den selv om den har peisinnsats. 

Har du ingen peis kan du mure deg en av Leca-blokker slik vi ha gjort. Vi bygde denne etter samme metode som den i dagligstuen, og hvordan vi bygde den kan du se: HER. PS! Linken er til et 4 år gammel blogginnlegg med 7-8 år gamle gamle bilder i, fra under og like etter byggetiden, så "Have mercy!" ;)) 

Ha en fin onsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh men guri sååå nydelig denne var då!!! Gamle slike var jo som denne, ikke med sorte peisinnsatser inni som nåtidens, og ekstra stemningsfylt ble det med masse lys i den istedet for ved!!! Ønsker meg ;) Men er den i spisestuen deres?! Hvor då? Tittet og tittet nedover bloggen, fant spisestuen men ikke denne peisen? Hadde så fryktelig lyst til å se hele spisestun, kan du gi meg et hint i hvilken blogginnlegg, jeg kan finne resten? He en kjekke helg! :*) Ellen-Marie K.

Ann sa...

Hei, hei! :))

Nå har jeg laget et lite blogginnlegg om akkurat dette! ;)) Du finner det her: http://glassveranda.blogspot.no/2013/09/hvor-er-peisen-i-spisestuen.html

Tusen takk for så koselig en tilbakemelding forresten! :o))

Ha en riktig fin helg! :0)

Stor klem, Ann.