onsdag 25. september 2013

Riv en vegg, åpne opp og slipp inn lyset!

Dette er det tidligere "lillerommet" vårt. Det var babyrom da ungene var små. Vi har en lang gang i husets 2. etasje, med rom på begge sider av gangen. I enden av gangen var det også et rom - "lillerommet" - så når man tittet innover i gangen så var det en smal dør i enden av gangen, ikke noe mer. 

Det var en lang mørk gang, kun et bittelite vindu i motsatt ende over trappen, og det slapp på langt nær inn nok lys. Ungene er blitt større og "lillerommet" var kun brukt til lagringsplass for kasser med klær ungene hadde vokst fra, pynteputer vi ikke brukte etc. 

Vi bestemte oss derfor for å rive veggen mellom "lillerommet" og gangen. På denne måten fikk vi åpnet opp og lyset fra vinduet som tidligere var innestengt på lillerommet, flommer nå inn i gangen og skaper et visuelt helt nytt, lyst og lekkert rom! Når man kommer opp trappen, som er i motsatt ende av gangen, så er dette nye åpne rommet med vinduet i enden av gangen det første man legger merke til. Det ble et vakkert blikkfang, og i tillegg er det praktisk! 

Vi gjorde høyre og venstre side om til sengetøyskap/garderoberom/bod, slike rom het vel kanskje lintøyrom i gamle dager. Bak de doble dørene på hver side av sengetøyrommet er to brede dype skap, ja nærmest små rom, med hyller og skuffer. I det ene er sengetøy, pledd, ekstra dyner og puter, i det andre står kasser med julepynt, påskepynt o.l. 
  
Det er mange eldre hus i Norge som har samme planløsning som vårt. Lang gang, rom på sidene, rom i enden. Hvis du har en lang mørk "håpløs" gang som vår, kan kanskje denne løsningen være noe for deg også? Du kan se steg-for-steg hva vi gjorde: HER.

Ha en riktig fin onsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


2 kommentarer:

House of Silver sa...

Kære Ann
Sikke lyst det er blevet!!! Hvor er det flot. Lys betyder virkelig meget for os 'nordboere'.Kan næsten ikke få nok, og når I så tillige udnytter pladsen til at få ekstra opbevaring - på en smuk måde - ja, så har I jo slået to fluer med ét smæk. SMART og FLOT løsning.
Fortsat god uge.
Kram
Jeanette

Ann sa...

Tusen takk kjære Jeanette! Ja rikelig med dagslys er svært viktig for trivselen i alle rom synes jeg, og denne gangen trengte virkeliiiig mer lys! ;) Ble supert både med vinduet og den ekstra oppbevaringsplassen! Man kan nesten aldri få nok lagringsplass, er så fint å ha ting bortevekk, men lett tilgjengelig! ;))

Fortsatt fin uke til deg også! :0)

Stor klem, Ann.