fredag 24. mai 2013

Nytt prosjekt: Vi skal bygge pergola! - Del 1: tegning og planlegging

Tidligere denne uken viste jeg et bilde av hva vårstormen gjorde med tøypaviljongen som stod på denne terrassen i fjor (bilder HER)... paviljongen ble kort oppsummert... totalvrak! (Bilde HER).

Men det var veldig praktisk med et sofahjørne på terrassen i ly for vær og vind, så lenge det varte, så nå har vi bestemt oss for å bygge tak over ene enden av frokostterrassen, -der tøypaviljongen tidligere stod. 

Det blir en slags permanent pergola, en solid (værfast! ;))) konstruksjon av hvitmalte takbjelker og trevirke, og transparent tak som sørger for at sofahjørnet med madrasser, puter m.m. i denne enden av terrassen ALDRI kommer til å bli vått, uansett hvor mye det måtte regne og blåse innimellom! ;) 

Taket skal bygges som saltak, med en veldig liten takvinkel, men det gjør likevel at snøen vil gli av taket om vinteren for å unngå at det skades av snølast og/eller må måkes. Taket skal dekke hele terrassens bredde og den tørre terrasseenden vil ha en dybde på godt og vel 3 meter. Det transparente og "nestenflate" takoverbygget gjør konstruksjonen visuelt lett, den holder eventuell nedbør ute samtidig som den slipper inn maksimalt med sol- og dagslys, -ja helt fantastisk, og både pent og praktisk, tror jeg det kommer det til å bli! :)) 

Vel nå har du sett skissen! Følg med videre hvis du har lyst til å se hvordan du også kan bygge en slik, jeg skal nemlig forsøke å ta detaljerte bilder av byggeprosessen fremover slik at du kan se hvordan vi gjør det! ;)   

Glassveranda har forresten nå hele 3000 følgere på Facebook!!! Det er så GØY!! :)) Tusen takk til dere alle som har valgt å følge meg og Glassveranda! ♥ ...Er du ikke allerede følger så bli gjerne med du også! ;) Du finner Facebook-siden: HER. 

Ha en fin fredag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

6 kommentarer:

Gro-Elin sa...

Gøy...glede meg t du legge ut bilder/tegninger på ny pergola...
lykke til:-)

Nina Iren sa...

For et prosjekt!! må følge med på dette, har planer me å få en platt på gården med vegger å tak vi også.... men er usikker hva eg vil ha som tak?? Derfor ser eg frem til å se dette ferdigt. Gratulere med så mange følgere.

klem

Åshild sa...

Dere tar egentlig pusten fra meg, men dette gleder jeg meg til. Og jeg har et spørsmål: Ville dimensjonene dere bruker på materialer vært de samme om pergolaen skulle bygges frittstående?

Ann sa...

Takk for både det ene og det andre, hi, hi! :)) Jeg blir så glad, så glad når jeg får tilbakemeldinger om at det jeg skriver om er nyttig for andre! ♥ Åshild: Ja, nøyaktig de samme materialene og dimensjonene! :)) Så fint at du spurte, for det er helt sikkert flere som har lurt litt på det! ;)

Ha en super fredag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Tusen takk for svar inne på bloggen min :-)))

Og lykke til med nok et flott, nyttig og spennende prosjekt. Tar ofte en titt innom prosjektene dine!

helen og gutta sa...

så spennende, vi har også lyst på noe lignende hjemme, er så lei av å kjøpe paviljonger annen hvert år!!! gleder meg til å følge videre :-)