onsdag 22. mai 2013

♫ ♡ ♪❀ ♫ "Ja vi maler og vi maler og det blir så fint og flott..." ♩. ♪ ☼♬❀ ♫

I går fikk du se bilder fra den noe i overkant omfattende "vårkrisa" i hagen vår, fikk du ikke med deg det blogginnlegget så finner du det: HER ;) 

Men vi er nå i full gang med å rydde opp i kaoset, vi har siste uken tatt fatt på jobben å bygge nytt rekkverk i hagen, male hagemøbler m.m. Og sakte, men sikkert, blir hagebenker og hagestoler skinnende hvite og fagre igjen! :))

Etterhvert som nye rekkverksstolper til det nye trapperekkverket ble montert, tredde vi en søppelsekk over dem for å verne dem mot regnet. Dagen etter tok vi av søppelsekkene og monterte håndlisten, så malte vi stolper og håndlist. Neste steg var så å lage kryss mellom stolpene. Hvordan slike lages har jeg vist her på Glassveranda tidligere, du finner en steg-for-steg snekkeroppskrift: HER.

Det er mye vedlikeholdsarbeid som følger med slike møbler, men så er de også flotte når de endelig og etter litt pes står der nymalte og pene om våren! Etter først å ha hatt hagemøblene stående inne i stuen til tørk noen uker, og deretter malt de her inne og ventet på at malingen skulle tørke, var det utrolig deilig å omsider kunne bære dem ut av stua! :D 

Heldigvis er det ikke hvert år dette må gjøres, som oftest trenger de bare litt fornyende maling nederst på stolbena om våren. Hvert 4./5. år gjør vi jobben litt grundigere: Skraper av gammel/løs maling, lar de tørke inne slik at de blir knusttørre og gir dem to strøk over det hele. Gruuusomt kjedelig, men herlig når jobben er gjort! ;))

Mer om "våronna" hjemme hos oss i morgen... eller forresten, i morgen skal du kanskje få se en skisse av noe heeelt nytt og nyttig som vi nå er igang med å bygge!  

Ha en fin torsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

Ingen kommentarer: