torsdag 7. mars 2013

Trappegelenderet ferdigmalt! -Og litt om brannslukningsapparater...


I går fikk du se bilder av den nymalte trappen, -bilder som jeg har tatt mens jeg stod nede og tok bilder oppover mot 2. etasje. Så nå tenkte jeg du skulle få se noen bilder av trappen sett fra 2. etasjen, og rekkverksdetaljer.

Her ser du forresten hvor trappen befinner seg i etasjen, -den er helt i motsatt ende av gangen i forhold til babyrommet som vi bygde om til "garderobe"-rom. Rett frem her, i bakgrunnen, ser du det store maleriet jeg malte. Det er to rom på begge sider av denne gangen: tre soverom, et bad, pluss garderoberommet i enden.


Brannslukningsapparater er ikke vakre, men viktige, jeg vet flere bloggere som har valgt å male de hvite, kle de med dekorfolie og lignende, men jeg benytter nå sjansen til å fortelle at det faktisk ikke er lov! ;) Alle brannslukningsapparater skal være CE- merket og godkjent iht. NS-EN 3, som er en europeisk fellesstandard for brannslukningsapparater som bl. a. krever at de SKAL se ut som tradisjonelle brannslukningsapparater, -de skal være knallrøde, de skal være datomerket og de skal ha bruksanvisning utenpå! -Ja enten man liker det eller ikke! ;) Vårt er ikke bare knallrødt, men blått og oransje i tillegg... rødt med hvit tekst hadde kanskje vært ille nok! ;))

Det er en årsak til at de skal være knallrøde: De færreste vegger i Europa er malt i denne fargen, og dermed er de raske å få øye på under en krisesituasjon, -også for gjester/hjelpere som kanskje ikke vet hvor du har brannslukningsapparatene dine. Maler du apparatet ditt vil du få beskjed om å bytte det ut ved inspeksjon! Minner også om at det er viktig å riste og snu håndslokkeren oppned noen ganger i året for å holde pulveret "flytende" og anvendbart. 


Jeg fikk spørsmål om hvilken maling jeg har brukt, på Glassveranda sin Facebookside, og både trappevangene, lister og rekkverk har jeg valgt å male med den samme malingen som jeg brukte på dørstokkene, nemlig Butinox olje, glans 20. Den er matt, men samtidig blank nok til at den er lett å holde ren! Den dekker godt og er lett å jobbe med.

Må bare si ENDA en gang hvor mye jeg ELSKER det å ha fått et stort "nytt" vindu i enden av den tidligere mørke gangen etter at vi rev en vegg! Nå blir man blendet av alt det deilige dagslyset når man kommer opp trappen, mens dette tidligere var et nokså dunkelt "ikke-rom". Nå kunne jeg godt ha sittet her oppe hele dagen så lyst og koselig ble det! :D Så har du en vegg du strengt tatt ikke trenger, så riv den og slipp inn lyset! -Kan nemlig anbefales! ;)

Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Mailinn`s interiørblogg sa...

heisann du;) rekkverket så veldig lekkert ut. Lurt med glansgrad som e enkel og vask. kjempebra at du skriv om brannslukkingsapparatet..har lesst mange blogga/ interiørblad dær de har malt de hvit...utrulig at man kan prioriter fint interiør fremfor sikkerhet. tenkt først at det va en god ide. Men såklart kan det ikke vær godkjent;) bra du opplys. fin kveld/ natt videre til deg ;)

Veronica Linea sa...

liker huset og bloggen din, og takk for bra og viktig info =)

Ann sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger! :))

Tenkte jeg burde nevne det, for tror det er mange som rett og slett ikke er klar over det med brannapparatene, ettersom det stadig er noen som skriver om å male dem! ;) De fleste interiørbloggere kunne sikkert tenkt seg et speilfarget et, aluminiumsfarget eller et hvitt, slik at de "blender inn" i interiøret, ja også jeg, men sikkerheten er tross alt viktigere! Jeg har sett noen argumentere med 1) "Enten blir det malt ellers kommer det ikke opp på veggen!" 2) "Vi får sikkert aldri bruk for apparatet uansett, så det kan like gjerne være hvitt!" -og 3) "Vi BOR jo her, så vi alle VET jo nøyaktig hvor det henger!" ...Det er bare det at hvis man ligger og sover når brannen oppstår, kanskje bevisstløs p.g.a. røyken, og naboen knuser et vindu og kommer inn i huset for å berge deg og dine små, så er det ikke sikkert naboen din vet hvor brannslukningsapparatet ditt henger... det er nok slike situasjoner som gjør at kravet til knallrødt brannslukningsapparat finnes! ;) Så alle dere som er bloggere og leser dette: Blogg gjerne et rødt brannslukningsapparat fra tid til annen, slik at de kan bli "allment akseptert"! ;))

Ønsker dere en god helg! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

veldig bra innlegg!!
Takk.