fredag 8. mars 2013

Kvinnedagen 8. mars... og litt om hageglede!


"Alle" feirer Kvinnedagen i dag, men også i år er det min bestefar jeg tenker på denne dagen... I år er det hele 3 år siden min kjære bestefar døde, og jeg tenker fremdeles på han hver dag. Jeg har bare gode minner, jeg har skrevet om han flere ganger før her på bloggen, blant annet: HER, så jeg skal ikke si så mye mere, annet enn at verden hadde blitt et langt bedre sted om alle verdens menn hadde hatt samme kvinnesyn som han! ;) Heldigvis bor vi jo i et land hvor menn stort sett vet å sette pris på - og heie fram - jentene sine, men dessverre er det ikke alle kvinner i alle land som er like heldige, og nettopp derfor er likestillingskampen minst like viktig å sette fokus på nå og i fremtiden, som for 50 år siden!

Denne blomsterbuketten har stått på bordet i spisestuen vår noen dager nå, -visst er det herlig med noen ekstra fargeklatter i interiøret på denne årstiden? (Du kan se et oversiktsbilde av spisestuen vår: HER). 

Har du sådd noen frø forresten? Er det noe du pleier å gjøre om våren? Tenkte kanskje jeg skulle gjøre det i morgen! ;) Også hagegleden er noe jeg har "arvet" etter bestefar! ;)) Litt om hageglede og gleden av det å så frø og dyrke frem planter selv: HER. Har du lyst til å ta en titt inn i drivhuset mitt, så finner du det: HER.   

God helg! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Ann.

Gratulerer med dagen. Du er heldig som fikk ha din bestefar så lenge. Og slike gode minner du har. 2 av mine døde lenge før jeg var påtenkt, og de andre 2 mens jeg var ganske liten. Det er ikke stort jeg husker av dem.

Jeg har ikke sådd frø. Ei heller klart å overvintre pelargoniene. Men nå skal jeg ta en tur inn i drivhuset ditt og la meg inspirere:)

Nydelig bukett!

Ha en flott helg.

Klem fra Hjørdis

Fru Brekke sa...

Herlig fargeklatt på spisebordet ditt:) Er så godt med litt farger nå, det gjør ventetiden kortere for meg. Og en nydelig lampe over spisebordet!!
Nå vil jeg at våren skal komme! samtidig vet jeg at under snøen som ligger i hagen min er det en uferdig hage. Jeg både gleder og gruer meg til å fortsette der. Vi fikk gjort mye mer enn vi hadde planlagt i fjord, så sånn sett er jeg fornøyd. Jeg elsker å jobbe i hagen, det er terapi ;) Men noen ganger blir det for mye for kroppen, ikke alltid den henger med slik jeg vil den skal.
Skal så litt forskjellig også om ikke så lenge, er så herlig å se det spire å gro. Er også veldig kjekt for barna å så, se plantene vokse og kanskje blir det noe å høste ?!
Ønsker deg en riktig fin helg!

De små øyeblikk sa...

Gratulerer med dagen til deg også :) Så mange flotte innlegg du linker til idag... Selvom jeg har fulgt deg en stund, har jeg ikke fått med meg alt. Kjekt med et tilbakeblikk i ny og ne. Drivhuset ditt er jo selve drømmen... skulle ønske jeg hadde et slikt! Nydelige tulipaner og like nydelig bilde. Nyter bildene dine! Og du, det har brent seg fast på netthinnen min et bilde du viste en gang... Bilde viser blandt annet et sitrontre! Bare så nydelig!

Fin fredag og helg til deg

-Klem Kjersti-

Mitt hverdagsliv sa...

Jeg leste innlegget om bestefaren din med stor glede! Du er heldig som har hatt en slik fantastisk person i livet ditt.
Ha en nydelig helg!

Ann sa...

Tusen takk for så mange hjertegode tilbakemeldinger! ♥

Ja jeg var heldig, helt umulig for meg å forestille meg en barndom uten bestefar, han har hatt enorm betydning i livet mitt, og jeg er uendelig takknemlig for at jeg fikk ha han så lenge, han var et fantastisk menneske! ♥

Ja det er ekstra herlig med farger rundt seg inne nå som man lengter etter vår og fargene ute! :)) Det korter inn ventetiden, som du sier. Skjønner hva du mener, har fått en sånn kranglekropp jeg også med årene. Hodet mitt roper "Jeg vil, jeg vil, åh jooooda vi klarer det, jammen bare litt til!!!", mens kroppen sier "IKKE SNAKK OM!!!" :D

Hagen vår begynner visstnok å bli ferdig nå, men det har tatt 15 år, og helt ferdig blir den aldri! ;) Det herlige med hage er at straks du har fått på plass det grunnleggende, så kan man utvide og endre og kose seg med mer beplantning etter hvert, og hver vår er en helt ny vår ute i drivhuset! Del hagen inn i soner, og kos deg med én og én sone Fru Brekke. Blir det tid kan du begynne på neste sone om du har overskudd og lyst, etterpå, hvis ikke gjemmer du den til neste år, -slik har vi gjort det i alle år! ;) Vi fikk omsider ordnet en av de siste sonene i fjor, og har et også annet område som strengt tatt skulle vært gjort noe med, så kanskje vi tar det i år! ;) Det haste ikke, hagen drar ingen steder! ;) Men jeg er også sånn at enkelte ting MÅ jeg ha på plass helst litt FORT! ;))

Tusen takk for motiverende ord Kjersti! ;)) Mannen kom hjem med et til sitrontre i går! :))) Hoppende glad ble jeg, for det eldste sitrontreet vårt står nemlig i full blomst nå, og det dufter helt himmelsk av vår i stuen p.g.a. alle blomstene! Sitrontrær kan anbefales! Ikke bare er de vakre (og fotogene, hi, hi), de dufter også helt ubeskrivelig herlig! Bestefar hadde aldri et slikt så vidt jeg kan huske, men han ville ha elsket det! ♥

-Eller kanskje ville han valgt et appelsintre... han var nemlig veldig glad i appelsiner! Kaffe og appelsin-pause i vårsola ved bordet på terrassen med stråhatt på hodet og lesebriller på nesen, mens han leste eller skrev noe, og sendte er smil til meg som satt og gomlet appelsinbåter forventningsfull blant alle kassene med fersk jord og nyplantede frø som stod langs veggen og på bordet, -det var bestefar det! ♥

Ha en fin søndag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.