torsdag 28. februar 2013

1. mars, første vårdag, -og grønne friske små museører på bjørkekvistene!

Ja tenk at det om kun få timer er 1. mars!! :)) Det kiler i magen bare det å tenke på den lyse, varme, frodige grønne - HERLIGE - årstiden som vi nå har foran oss!

1. mars er pr. definisjon 1. dagen i den første av de tre offisielle vårmånedene. Men vanligvis er det ikke av den grunn særlig vårlig ute på denne tiden av året. Ofte ligger det mye snø på plenen i mars, men den siste uken har det vært mildvær og høljeregn - ja stort sett døgnet rundt - så nå er det ikke mange centimeterne snø igjen på plenen! :))   


Disse bjørkekvistene har fått grønne, friske små "museører"! Om noen uker ser sikkert bjørketrærne i hagen også slik ut, men disse her har fått en tjuvstart inne i vinduskarmen ;) Synes slike kvister fra hagen med nyutsprungne knallgrønne blader på, er minst like koselige å ha på stående i vaser på bord og skjenker, som blomster, på denne tiden av året! De minner om den fantastisk flotte årstiden vi nå har foran oss! Disse kvistene står på skjenken under det buede vinduet i stuen vår.   


De dufter vår også slike nyutsprungne grønne blader! Hvilken tresort du velger i ta inn spiller ingen rolle, -de vil spire etter en stund i vann inne i varmen uansett! ;) Dersom du henter inn epletre-greiner eller syrinkvister kan det hende du også får dem til å blomstre! 


Alt det deilige dagslyset som formelig flommer inn gjennom vinduene nå om dagen er også så vakkert synes jeg! Det er nesten så man blir blendet! Rommene fylles med dagslys, sollys, vårlys, -og skaper en ny friskhet og et herlig volum! SOM jeg elsker våren! Jeg våkner på denne årstiden til liv etter en vinter i "dvale", -og det samme gjelder småfuglene, de skvaldrer og kvitrer som besatt ute i trærne, ja til tross for at regnet har fosset ned de siste dagene! -Jeg tror de har lengtet etter vårtegn de også! ;)


Visst er de vakre slike enkle kvister med grønne vårfriske blader på? Åh som jeg gleder meg til at trærne i hagen også skal våkne til liv om ikke lenge!  


Tegn til liv - livstegn! -Ja for det er jo det det er! :)) Den ligger dypt plantet i oss mennesker, -gleden over nytt liv! Ikke mye virker mere oppfriskende på en rom enn levende planter: Greiner med grønne blader, blomsterløk som strekker seg, blomstrende potteplanter og spirende frø! Det spiller nesten ingen rolle hva som spirer på bordet og i vinduskarmene, -det viktigste er at det er grønt, levende og spirer! 


En grein /kvist er gratis, lett å få tak i og etter få dager i vann begynner det å poppe grønne livsglade blader ut av den! Enklere og rimelige vårglede finnes ikke! -Så er du klar for vår nå du også, så ut å hent deg en! Den vil stå der som et monument til påminnelse om at NÅ er endelig, endelig årets første vårmåned her, og om ikke lenge er det grønt ute også! ;) 

Ha en fin fredag og 1.mars! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.


Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Unknown sa...

Det blir nesten ikke vårvakrere. D

Ann sa...

Takk snilleste!♥ Sol fikk vi sannelig også i dag, så nå blir attpåtil terrassegulvet tørt!! -Vårlykke! :D

Ha en finfin fredag! :0)

Stor vårklem, Ann.

Camillas univers. sa...

Nå kom jeg skikkelig i vårstemning. Så flink du er med farger, jeg liker godt nøytrale farger, men blir så glad når jeg titter innom bloggen din.

Fortsatt god lørdags kveld:-)

Klem fra Camilla