søndag 20. januar 2013

Butinox olje glans 20 en fin erstatning for Lady olje glans 15

Jeg prøver av miljøhensyn å bruke vann og/eller akrylmaling i den grad det er mulig og praktisk, men det er enkelte ting jeg vil skal males med oljemaling hjemme hos oss også i fremtiden, og det er dørstokker og vindusutforinger / vinduskarmer.

Jeg har i 20 år brukt Lady maling til alt innendørs: Lady vegg 10 og Lady olje 15.

Nylig forsvant dessverre Lady olje 15 fra markedet, så jeg tenkte å gi Lady olje 40 en sjanse, og malte derfor alle dørstokker i 2. etasje hjemme hos oss med nettopp Lady oljemaling glans 40, til tross for at jeg aldri har like superblanke, glinsende, litt plastaktige, malte flater. Men det var bare helt fjernt for meg å "forlate" den kjære Ladymalingen min, som jeg har vært så begeistret for i alle år. 

Det har aldri vært noen grunn for meg å bytte malingstype, men nå som Lady olje glans 15 forsvant fra butikkene fant jeg en svært god grunn: Jeg kan nemlig ikke fordra mine glinsende blankmalte glans 40 dørstokker som vi har hatt i 2. etasje siden jeg malte dem like før jul! Så før helgen kjøpte jeg denne malingen: Butinox oljemaling glans 20, maskerte med malingstape og malte alle fem dørstokker en gang til!

Lykke!!!! Dørstokkene glinser ikke mer! Silkematte, lekre, men anonyme er de, akkurat slik jeg vil at dørstokker skal være! 

Konklusjon: Butinox oljemaling glans 20 en super erstatning for Lady oljemaling glans 15!

Jeg er så glad for at jeg fant denne Butinoxmalingen, for i løpet av våren tenkte jeg å gi mange av vindusutforingene / vinduskarmene et nytt strøk kritthvit ny maling! (De gulner jo med tiden og trenger et nytt strøk hvert 10. år, minst!) -Og du verden så mye riktig maling har å si for motivasjonen! Jeg kan knapt vente med å komme i gang! Skikkelig hvite, nye, silkematte og lekre skal de bli! 

Jeg kjenner mange som har fortvilt over at Lady glans 15 forsvant fra butikkhyllene, og tenkte derfor jeg burde tipse om denne mulige "arvtakeren"! ;)

Ha en fin søndag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Martin sa...

Tidligere brukte jeg også Lady 15,
men i sommer malte jeg flere rom (gamle umalte trevegger) med Butinox 20. Vannmaling var helt uaktuelt på panelen. Butinoxen lukter ikke like sterkt som Lady synes deg, men det er vel en smaksak.
Men jeg sier som deg.....O lykke :9

Blonder og perler sa...

Jeg har også god erfaring med denne. Lykke til med malingen.
Ønsker deg ei fin uke.

Ingun sa...

Takk for tips:-)

Anonym sa...

Hei. Jeg er ganske ny i vinduskarm maling. Hvor mange strøk bør man ha? Jeg malte med Lady 40 for 4 år siden og den er allerede ganske stygg. Grunnet naturlig nok først:-) Hvis jeg skal male om igjen nå, bør jeg da pusse ned, eller ta et nytt strøk med grunning? Mvh Anne Therese

Ann sa...

Ja det var faktisk mye svakere malingslukt av denne enn Lady olje, fant ut den tørket fortere også, -også kjekt! ;)) Jeg er veldig glad i Lady sine vannmalinger og kommer helt sikkert til å fortsette å bruke den når jeg maler vegger, men jeg er så lykkelig, så lykkelig over å ha funnet denne Butinox oljemalingen som er en superduper erstatning for utgåtte Lady olje 15! :))

Anne Therese: Hvis du skal male over Lady olje 40 så må du først "rubbe" overflaten litt: Puss lett over med et sandpapir slik at overflaten blir mattere, støvsug pussestøvet og mal, da får du god heft mellom ny og gammel maling. Du kan gå rett på med ny oljemaling, ikke grunning, og hvis et strøk dekker så holder det med det ene strøket. Blir du ikke fornøyd med et strøk kan du ta et ekstra. Men husk å mal hele strøk, ikke først et strøk og så et til strøk "hist og her" der hvor det ikke ser ut til å dekke helt! Det går nemlig fint an på vegger malt med vannmaling glans 10, men på oljemalte flater vil du da få flekker, -områder som er blankere akkurat bare der hvor det ble to strøk! ;) Lykke til!

-Og ha en fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.