tirsdag 22. januar 2013

Brukskunst: Skredderbyste som veskestativ i gangen

Jeg liker både kunst og pynteting i hjemmet, men de aller beste tingene er de som ikke bare står der til pynt og tar plass, men de tingene som både gjør nytte for seg og er dekorative! Solbrilleskapet vårt er er slik ting, brukskunst kalles ofte slike praktiske dekorelementer i et rom, du kan se flere bilder av solbrilleskapet vårt: HER.   


I fjor høst fikk solbrilleskapet i gangen vår selskap av denne skredderbysten! Har alltid ønsket meg en slik, men det var først da jeg så at jeg nå faktisk kunne bruke den til noe at jeg gikk til innkjøp av en. Synes vi har nok ting å flytte på når vi vasker, så å bare sette en slik skredderbyste til pynt i et hjørne et sted uten av den hadde en funksjon i rommet hadde jeg ikke lyst til. Men nå har den fått en oppgave den også, den har blitt veskeholder i gangen vår! 


En knaggrekke hadde helt sikkert gjort samme nytten, men det hadde ikke blitt like spennende i interiøret! ;) Jeg har sikkert femti vesker, de henger på en knaggrekke i et at skapene i gangen, men jeg har 4-5 favorittvesker som jeg veksler mellom. 4-5 sommerfavoritter og like mange vinterfavoritter. Noen formelle type "jobbvesker", andre mere kunstneriske og uformelle. De du ser her på bildet er blant mine fritids/vår/sommerfavoritter. De fleste veskene mine er nok kjøpt i Frankrike, også disse, -det er jo så mange spennende butikker på rivieraen! ;))   Men så til poenget: Frem til at denne veskeholderen /stumtjeneren/ skredderbysten kom i hus hadde de 4-5 favorittveskene mine en lei tendens til å bli hengende rundt dekorkulen på nederste trappestolpe i mellomgangen (Du ser den på bilde nr. 2 blogginnlegget: HER). Der var de ikke like dekorative, men det var mere praktisk enn å skulle velge seg en veske i skapet hver gang jeg var på farten ut døren. Denne skredderbysten har nå tatt over som hurtiglagrings-sted for veskene mine, jeg slenger vesken over skredderbysten når jeg kommer inn, og snapper den med meg når jeg skal ut! Suuupert! ;)) -Og vips så var det ryddig i enden av trappen! ;) 


Og ikke bare er den praktisk den nye veskeholderen min, den er også vakker! Se så lekre detaljer! Den har sortmalt trekule i toppen, sortmalt fot - også den av tre - og er kledt med et lyst lekkert linstoff. Den har en metallstang med et skrufeste mellom fot og byste, og det gjør det også mulig å justere høyden på skredderbysten. -Og legg merke til de fine snirkelpyntebåndene! -Ja det er en sann fryd å gå hit og velge seg en veske, og nå er i tillegg straks solbrillesesongen i gang! Hi, hi, hverdagslykke!  Ja de fleste damer og jenter elsker tilbehør - eller på pyntenorsk såkalte "accessories" -  gjør vi ikke? ;)

(Hvordan du kan lage en praktisk og lekker smykkestumtjener /et høyreist smykkestativ kan du se: HER. En annen liten - veldig enkel og praktisk - DIY /Gjør-det-selv, nemlig et superpraktisk oppheng for små øredobber, finner du: HER.)


Her er den igjen, "veskedamen" min, -riktig så flott der den står, ikke sant? Slike selges mange steder, men denne heter Provdocka, jeg fant den på Åhlens til 599,- -Masse "skredderdukke" for pengene synes jeg! ;) 

Ha en riktig fin tirsdagskveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

hill`s interiørblogg sa...

Ååå den var kjempeflott og så god løsning med at dukken din kunne gjøre nytte for seg også.
Nydelig og for ikke å snakke om mye for pengene ja. Den var jo overhode ikke dyr.

Ha en fin kveld.
Klem fra Hill-Iren

Mona sa...

Det der var en super ide :-D "Veskedama" de var utrolig fin. Liker det skapet ditt til solbriller også. Praktisk å samle dem på et sted. Som regel ligger dem rundt å flyter, å ingen finner dem når de skal brukes ;-)
Ønsker deg en strålende fin dag :-)

Klem Mona

Mailinn`s interiørblogg sa...

den var råstilig. Og meget praktisk til oppheng av vesker;) sukk, den som bare hadde plass i gangen til en sånn, hær blir rekkverket på trappa ofte brukt som veske oppheng;)hihi...det brilleskapet var utrolig stilig..WOOW...gOD HELG på forskudd ønskes ifra meg;)

Anonym sa...

Den var kjempefin! Skjønner godt du er fornøyd. Tenkte med en gang at det går an å montere små hjul på bena så den letter kan flyttes på ved vask ;-)

Hilsen tina

Ann sa...

Tusen takk for så fine tilbakemeldinger! :O) Neida, det går fint, den er lett å flytte på, må bare passe meg for at den ikke blir fullstendig nedlesset av vesker! ;)))

Ha en fin ny uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.