fredag 18. januar 2013

Tøff liten vinduslampe, enkelt design, for lys mellom vindu og vindusskodder

Dersom du er en dem som er innom Glassveranda regelmessig, så vet du at vi i løpet av de siste 2-3 årene har erstattet gardinene i to av husets etasjer hjemme hos oss med innvendige vindusskodder. Det har vi aldri angret på, helt fantastisk fint er det å slippe unna alt gardintullet med stenger, snorer, heise opp, heise ned, plukke ned, vaske, stryke, henge opp igjen o.s.v., men det eneste er at lukkede skodder ikke slipper ut lys i det heletatt, så det kan få husfasaden til å se litt mørklagt ut. Hvis noen av naboene våre leser dette, vil de nok riste på hodet og si at huset vårt på ingen måte er mørklagt, vi har nemlig ganske mange utelys, men 2. etg. hos oss blir ganske så mørk på kveldstid når skoddene er lukket.   


Derfor har jeg denne uken hengt opp slike tøffe små vinduslamper i et par av vinduene i 2. etasjen. Jeg har sett disse i salg flere steder, de finnes i forskjellige farger: Rød med rød tøyledning, grønn med grønn tøyledning, sort slik som her, og mange andre farger. Jeg valgte sort her, fordi det passet best til de andre lampene i dette rommet. Jeg må imidlertid finne en annen lyspære! Dette er et LED-lys som har et nydelig hvitt, rent, lys, men... og det er et stort men: DET BLE KJEMPELYST! :D Trodde faktisk ikke det kunne bli for lyst for meg, men det ble det denne gangen: Når skoddene er lukket og lyset er påslått mellom vinduet og de snøhvite skoddene, så ser det utenfra ut som om vi har kidnappet solen og stengt den inne på et rom i 2. etasjen! ;)) Men bare pæren skal skiftes ut, for jeg er veldig fornøyd med det enkle designet på selve lampen! 

Ha en fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


8 kommentarer:

Anonym sa...

Lampen var bare kjempe fin:)
Ha en herlig helg
Klem Merete

hill`s interiørblogg sa...

Så tøff lampe... Må se om jeg finner noe sånt til mannens rom etter hver. Hvis jeg ikke kommer over noen tøffe industri-lamper... Her har det ikke blitt gjort noe annet enn å planlegge litt inndeling av rommet. Så gjenstår det bare handling. Dere er så flink til å få ting gjort... så jeg blir jo rent misunnelig ;O)
Ha en flott helg.
Klem fra Hill-Iren

Unknown sa...

Stilig! Du kan kjøpe hos Clas Ohlson en Design Glass Lamp og bruke deres små LED bulb. Den er led, men gi en gule lys. Her er min lampe: http://livingfourseasons.blogspot.no/2012/11/a-brilliant-idea.html

God helg,
Vicky

Ann sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger! :o) Å det går litt i rykk og napp her også skal jeg si deg Hill-Iren! ;)) Av og til er vi effektive, andre uker ikke fullt så flittige! ;)))

Ja det blir kjempelekkert Vicky! Har allerede kjøpt den glasskuppelen i denne serien med snirkler på! ;)) Den skal opp på jenterommet med lilla sokkel/ledning (også den fra Clas Ohlson), men den i dette vinduet i enden av gangen tenkte jeg skulle få være "naken", uten glasskuppel, men jeg MÅ helt klart finne en "snillere" lyspære til den, for denne ble for sterk! ;) Takk for supert tips likevel! :o))

Ha en fin helg! :0)

Stor klem, Ann.

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Slipp solen fri, da vel!! (he-he)

Så smart å henge lamper av den sorten i de vinduene der, da. Får tro du finner pærer du blir fornøyd med etter hvert.

God helg til deg.
Klem.:)

Fru Brekke sa...

Skjer stadig vekk noe nytt hos dere, Ann! Lampen var kjempetøff :) Jeg synes belysning er en litt vanskelig ting, de har utrolig mye å si for uttrykket i et rom!
Ønsker deg en fiin lørdag :)
Karen

Camillas univers. sa...

Det ble jo kjempe fint Ann. Har sett mye på de lampene, plutselig så har eldstemann en i vinduet sitt ;-) Når det kommer til lyspærer er jeg temmelig frustrert, jeg syntes nemmelig de gode gamle osram pærene var best, de jeg kjøper nå har myyyye kortere levetid. Får vel bare lete videre etter de perfekte pærene både du og jeg :-)

Ha en fortsatt fin helg.

Klem Camilla

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Skulle hatt meg noe sånt igjen, jeg også. Har ENDA et vindu som mangler belysning. Kan ikke ha stålampe i dette vinduet ettersom kattene bare river den ned... (he-he)

Kanskje jeg igjen må lete litt hos Clas Ohlson... ;)

Ja, har nytt helgen ute i hagen. Det er, som du sier, fort gjort å "rote bort" flere timer på å pakke inn og ut av bil. Så derfor er det like greit å være hjemme i egen hage. ;)

Klem til deg.