mandag 24. desember 2012

God Jul! ♥

Endelig julaften! ♥ Syntes det passet så fint å innlede julen med noen bilder av dette lille, mer tradisjonelle, juletreet som har fått plass på det lille runde sorte bordet som i sin tid stod i mine oldeforeldres husVi fikk den av en juletreselger på bittelille julaften......det var egentlig et 2 meter høyt tre som ingen ville kjøpe fordi det var så stygt og hadde være utsatt for et transportuhell som gjorde at den nederste meteren av treet var fullstendig ribbet for greiner på den ene siden, så det var satt i hjørnet på en parkeringsplass for å dø... vakre lille sjarmerende juletreet!?Det bare "måtte" bli med hjem i stuen! Når noen først har sagd det ned var det bare meningsløst å la det stå på en parkeringsplass å fryse på julekvelden! 

Vi satte det i en stor tung glassmugge, det står oppreist fordi vi har knytt det til hanken på muggen med en bit kraftig nylontråd. Et reinsdyr av metall og en bit brun naturhyssing er brukt til å pynte glassmuggen med. Under muggen ligger en enkel, tynn, hvit bomullsduk med broderier på. Synes det ble så enkelt, rent, sart og julelekkert!
Juletrekulene er av syltynt glass. Disse gamle juletrekulene, som er arvegods, har ligget på loftet ubrukt i mange år nå, det ga en goood julefølelse å ta dem i bruk igjen! ;) 
De fleste av disse tilhørte mine besteforeldre, men denne og den på bildet nedenfor tilhørte mine oldeforeldre. Eldgammel julepynt med "sjel"! Vakre, men skjøre! -Sjarmerende på grunn av sine små skrammer, "feil" og hakk, ikke til tross for sine små skrammer, "feil" og hakk!.. ;) Julemiddagen er satt i ovnen, bordet er dekket, det er knitrende vedkubber i peisen, lysene i juletrærne ute og inne er tent, og snart skal vi også tenne lykter på terrassen og fakler langs veien slik at alt er klart til middagsgjestene kommer! 

Så da gjenstår det bare å ønske deg og dine en fin, god og gledelig Jul! ♥  

Stooor juleklem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


5 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

En riktigt God Jul vill jag önska dig !
Vilken fin Blogg ! :)
Ha en fin helg !
Kram

Inga sa...

Nydelig! De siste juleinnleggene dine har virkelig inspirert meg. Til neste år blir det større tre, og kanskje et til i øverste etasje. Vi har også pyntet med generasjonsjulepynt i år. Mannens barndoms julepynt er på plass, og vi har altfor mye pynt som jeg har lyst til å ha framme. I tillegg skal jeg jakte på glasstrær lik dem du har i innlegget med pepperkakehuset.

Ha en riktig god jul, og kos deg med familie og venner!

Juleklem :-)

Fru Brekke sa...

Ønsker deg en fortsatt god jul! For noen flotte bilder!!
Klem fra Karen

Fru Hansens Kreativiteter sa...

Nydelig !!
Godt du fikk reddet treet fra døden !!
Nydelig , skikkelig gammel julepynt du har :)
FORTSATT god jul :)

Klem

Ann sa...

Å tusen, tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! ♥ Ønsker dere alle sammen en fortsatt fin jul! ♥

Stooor juleklem, Ann :0)