torsdag 20. desember 2012

Etiketter til julens hjemmelagde egglikør!

Det har med årene blitt en tradisjon her på Glassveranda at jeg legger ut etiketter i et utskriftsvennlig format slik at alle som har lyst kan skrive dem ut på egen skriver for å pynte flasker med julens hjemmelagde egglikør! Nedenfor finner du nå årets etiketter! :))

Etikettene mine går rundt hele flasken (etikettene overlapper hverandre litt og er festet med dobbeltsidig tape på flaskenes bakside), men du kan selvfølgelig også velge å klippe ut bare emblemet og lime det på flasken. Jeg har på bildet brukt hvitvinflasker til min egglikør. Etiketten har jeg skrevet ut på et resirkulert gråbrunt, litt tykt, papir. Du kan også bruke vanlig gråpapir: Legg et standard hvitt A4-ark oppå et stykke gråpapir og klipp deg et A4-ark for å bruke i skriveren til å skrive etikettene ut på. Et helt vanlig hvitt ark kan du selvfølgelig også benytte, men jeg valgte et slags gråpapir til å skrive dem ut på for å få en røffere og litt nostalgisk stil på etiketten. Har du et fargemildt og vakkert julepapir kan du jo også klippe et A4-ark av det slik at det passer i skriveren, og skrive ut etiketten på julepapiret. 

Dette etikettbildet (nedenfor) er i tilpasset et ark i standard A4-format (210 mm x 297 mm), og har en dpi/oppløsing som gir en skarp og fin utskrift. Det er to etiketter på arket. Dobbeltklikk på bildet for å få bildet opp i en større størrelse. Klikk så én gang på høyre museknapp og velg "Lagre bildet som..." Lagre det nå ned på "skrivebordet" på PCen din, eller i en mappe på PCen din. Gå deretter til skrivebordet ditt og åpne filen (Dobbeltklikk på filen). Velg så "Skriv ut". Velg "utskriftsformat": "A4". Skriv så ut bildet. Bruk til slutt en saks og klipp ut etiketten (omrisset på etiketten er den mørkegrå firkanten) og vips så har du to etiketter til julens hjemmelagde egglikør! :))


Mine flasker har fått etikett, men er utover det minimalt pyntet, men du kan jo knyte et blondebånd rundt flaskenes hals hvis du vil ha de enda mere nostalgiske, eller klippe til et hjerte av bark og feste til hyssing-endene for å gi flaskene et røffere preg. Eller kanskje et sink-hjerte? Mulighetene er mange, her er det bare å slippe fantasien løs! :)) En flaske hjemmelaget egglikør er dessuten en fin julegave til en som har det meste annet! ;)

Oppskrift på en nydelig god hjemmelaget egglikør finner du her: HERHa en fin torsdag, her i huset har vi alle fire nå fått juleferie, så vi holder nå på med å bake vannkringler og krumkaker! :O)

Stor julestemningsklem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


3 kommentarer:

Anonym sa...

Så kjempe koselige de flaskene ble:)
Fortsatt herlig førjulstid
Klem Merete

hill`s interiørblogg sa...

De flaskene og etikettene var nydelig. Så dykig du er.
Nyt likøren og ha en fortsatt flott førjulstid.
Klem fra Hill-Iren

Ann sa...

Takk, og ha en fortsatt fin førjulstid dere også! :0)

Stor klem, Ann.