fredag 23. november 2012

Gangprosjektet: Rom/ areal-planlegging!

I forrige blogginnlegg fikk du se at jeg hadde helsparklet veggene i husets tidligere "babyrom". Planen videre var å rive veggen og bytte ut den smale døren, mellom gangen og "babyrommet", med en dobbeltdør med glassruter. (Du kan se planen: HER). Mange skisser senere og etter dager med målebånd og grubling er planen fremdeles å rive veggen, men vi har forkastet de doble glassdørene! Denne gangen har allerede fem dører og en trappnedgang, og vi har etter litt skissering innsett at det vil bli å forvikle, ikke forenkle planløsningen, det å skulle sette inn doble glassdører i denne enden av gangen. Vi tror nemlig at dørene stort sett vil bli stående åpne uansett, slik som dørene mellom stuen og spisestuen vår som oftest gjør! ;)   

Det som avgjorde saken var da vi bestemte oss for hva rommet nå skal brukes til! Dette rommet har nemlig vært husets "rotrom" siden ungene ble større og flyttet til andre rom. -Ja du vet et slikt et rom der alt vi ikke helt vet enda hvor skal, blir lagret?... Eller er det kanskje bare vi som har et "rotrom", en "rotskuff" på kjøkkenet m.m.... ;) Vel, kort forklart så har "babyrommet" blitt brukt som bod i mange år nå. Kaos har det vært der inne! Jeg tenkte det rommet nå kanskje kunne bli lesekrok, med lenestol og bøker på alle veggene, eller en TV-krok. Rommet er ca. 2 x 4 meter, så det er ikke stort, men det kunne fått en sofakrok, blitt til gjesterom eller lignende. Men trenger vi det? Nei, det gjør vi ikke. I hverdagen er det andre funksjoner vi har mye mere bruk for!

Når vi først skal ta i bruk dette rommet, hva trenger vi det til? Vi har nå sett på hva det er vi ønsker med å oppå ved å bygge om "babyrommet": Hva skal rommet brukes til? Hvordan skal det brukes? Hvor ofte? Av hvem? -Alle slike ting er viktig å tenke gjennom når man skal innrede et rom.

Vi konkluderte raskt med at det vi trenger, i tillegg til mye mere dagslys inn på gangen, er praktisk lagringsplass! Jeg kunne godt tenkt meg et digert "lintøy"-skap! Et slikt et til oppbevaring av sengetøyet vårt, sommer/vinterdyner, pledd, puter, gardiner m.m. Videre kunne vi også tenkt oss et digert, slags "walk-in"-skap, til å ha bokser med julepynt, påskepynt m.m. i. Det skal vært stort nok til også å lagre tøy/tekstiler (for sying), bilderamme-lageret vårt, en støvsugerslange til sentralstøvsugeren m.m. (Vi har én i sokkeletasjen og én i 1. etg, men jeg har veldig lyst til å ha en i denne etasjen også slik at vi slipper å drasse støvsugerslangen opp og ned trappen). Julepynt m.m. er i dag lagret inne i en bod i sokkeletasjen, men det er litt kronglete der inne, -kassene står lagret bak alt verktøyet til far i huset... Vi blir ikke yngre med årene, spesielt ikke jeg som sliter med revmatisme og betente ledd, så det hadde vært fint å ha også alle slike kasser lettere tilgjengelig. 

Det er også viktig at skapløsningen blir vakker, i tillegg til solid og praktisk. Blikket skal ledes til skapene og vinduene når man kommer opp trappen, man skal få en følelse av "åpent landskap", utsikt, lys og volum! 

Planen videre er nå:
1) Bygge to kjempedigre skap i hver ende av rommet, som begge skal ha doble dører. Hvert døråpning blir 180 cm bred og 210 cm høy, skapet blir 1 meter dypt! = Volum! Lett tilgjengelig og praktisk skal det bli!
2) Det skal bli 2 dørblad av heltre foran hvert av skapene. De skal også hengsles som dører. Solid og praktisk blir det! (Om de skal males og i hvilken farge er jeg ikke helt sikker på enda).
3) Når vi er ferdig å bygge skapene skal veggen mellom "babyrommet" og gangen rives (se skissen jeg har tegnet ovenfor). Det skal lages nye utforinger og listes.
4) Gangen skal styles med få og store dekorelementer, kanskje malerier, kanskje stort speil, vi får se! ;)

Vel, tenker litt høyt her, kanskje kan det være til hjelp for andre som skal i gang med rom/arealplanleggig. Mere om gangprosjektet vårt i morgen! Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Tindrande Auge sa...

Oi det der ser jo utrolig lekkert ut! Tror det var en god løsning!

Håper dere får en strålende helg videre! Og lykke til videre med planleggingen ☺

KLemmer fra Nina

Åshild sa...

Dette ser ut til å bli så fint og praktisk. Så heldige dere er som kan sette av god plass til lager.

Huset i edels hage sa...

Heihei! Det ser ut som en kjempebra plan, og en herlig måte å få organisert slikt rot, julepynt, " krimskrams" og dyner.. Gleder meg til å se resultatet! Har nok også et roterom -en bod i kjelleren med for lite hyller til å ha den oversiktlig hele tiden.. Så det er nok ikke bare du ;) hihi :) ha en fin lørdagskveld! Klemmer, Edel

Bente sa...

Så spennende!
Akkurat det du skriver at du ønsker å bruke dette rommet til, treffer meg, også, merker jeg. Jeg skulle gjerne hatt et rom til alle disse tingene. Mye av disse sakene er plassert oppe på loftet vårt. -Tungvint.

Gleder meg til å se og høre hvordan dette blir.

Klem fra Bente

Ann sa...

Takk! :)) Har stor tro på at dette skal bli knallbra! ;)) Åååh så godt å høre at det ikke bare er vi som har slike "rotrom" Edel! Skal bli herlig med litt system i sakene!! Rotrom i kjelleren er én ting, med dette rommet var... kremt... la oss bare si at her trengtes det litt bedre struktur i sakene! :D

Ha en fin kveld alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.