lørdag 10. november 2012

Endelig ferdigmalt! -Men så sa Kjære: "La oss heller rive hele veggen!"

Her ser du ene enden av gangen i 2. etg. hjemme hos oss. Veggene var beige, men endelig vi ferdig å male og alle veggene har blitt grå! Jeg har brukt fargen Morgendis her også, som i stuen, men fargen ser ganske så mye mørkere ut her i gangen. Det er delvis fordi jeg har brukt oljemaling (som alltid er litt mørkere enn vann/akryl) her i gangen, delvis fordi veggene i stuen er flate, mens det her er panel. Men hovedårsaken til at fargen ser helt annerledes ut her enn i stuen er likevel lyset! Stuen vår er rene orangeriet når det gjelder vinduer/dagslys, mens det her på gangen kun er ett lite vindu, resten av dagslyset kommer fra rommene som omgir gangen, men andre ord er mengden dagslys her begrenset.

Dette var det siste beige rommet hjemme hos oss, det er utrolig godt at det endelig er gjort, -ikke minst at de tidligere hvitmalte listene og taket som hadde gulnet en god del med årene nå endelig er malt! Alle rom hos oss er nå malt i lyse gråtoner, de alle fleste i en klar grå (uten snev at gult, rødt eller blått), mens noen få, bl. a. soverommet vårt, er malt i en farge Ifi kanskje ville kalt greige!, -en varmere grå farge, -grå med et lite snev av beige! ;)  

Rommet ble lyst, klart, friskt og lekkert med grå vegger! -Ja et helt nytt rom ble det!! Nå gleder jeg meg veldig til å innrede gangen, få opp bilder på veggene, har kjøpt en ny lampe m.m. Dere skal få se bilder! ;) VI skal bygge om og male den skjenken du ser står midt på gulvet her. Jeg må bare først finne ut hva det er husbonden nå pønsker på! Han har nemlig i løpet av dagen fått for seg at vi kanskje skulle rive veggen (!!!) mellom gangen og rommet som er bak døren rett frem her på bildet! Gudene vite at da blir det i hvertfall betydelig mere dagslys her inni gangen! :D ...Ny feil følger! ;))  

Nå skal jeg opp på gangen for å henge opp bilder!....Eller rive en vegg... Jeg får bare vente å se hva kvelden bringer! Ha en fin lørdagskveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

10 kommentarer:

Inspirasjon fra Elin sa...

Flott resultat :D

Ann sa...

Takk! :o))

Klem, Ann.

Anonym sa...

Hei du så fint! Jeg skrev til deg på FB også angående hvilken maling du bruker... Jeg har et gammelt gårdshus som vi pusset opp for 13 år siden og da var det moderne med trehvit..... Har begynt å male noen rom og det har gått bra helt til i fjor, da tørket malingen før jeg fikk tatt over med fordriveren... Brukte Jotun oljemaling, men allikevel gikk det ikke bra! Så nå har det stoppet helt opp for meg, jeg har malt mye opp igjennom årene men nå orker jeg ikke mer dessverre! Hvordan skal jeg komme meg videre med resten av rommene?

Anonym sa...

Det ble bare utrolig flott:)
Likte den blåfargen så godt:)
Nydelig ble det:)
Blir spennende å se hva dere finner på:)
Lykke til..
Klem Merete

Tindrande Auge sa...

Så utrolig flott det ble da ;) lykke til med "kanskje riving av vegg " . Blir spennende å se hva dere bestemmer dere for. Ha en fin kveld ;) klemmer fra Nina

hill`s interiørblogg sa...

Å for en forskjell det ble..så mye lysere... Fargen er råfin... Har jo så lyst til på grått jeg også, men får det ikke til her... Jordfarger som styrer...
Så spennende med veggen... her må jeg bare følge med ;O)
Ha en fin søndag.
Klem fra Hill-Iren

Tove `blogg verden sa...

Kjempefint ble det...fikk veldig lyst å male den fargen kjenner jeg!!!
Ble det riving mon tro? :D
klem Tove

Åshild fra ifi.no sa...

Så fint det ble! Nydelig farge! Er alltid spennende å se hvordan lyset påvirker fargene! Synes også det ser ut til at det fine listverket kommer bedre til sin rett med ny farge:) Lykke til med å innrede rommet!

Til Anonym over her: Så kjedelig at det har stoppet opp. Mye av "hemmeligheten" til hvordan man skal få et fint resultat med de nye malingene ligger i teknikken - det gjelder å jobbe raskt og systematisk med kun ett eller to bord om gangen. Kanskje du kan finne noen tips hos oss? http://ifi.no/oppussing-av-tidligere-malt-panel Uansett, lykke til!

Ha en god dag videre!

Ann sa...

Hei, hei, og tusen takk for viktig poeng Åshild! :)) Jeg svarte dette inne på Facebook: "Jeg bruker som oftest Lady vegg 10 når jeg maler flate vegger som kan males med rull, men oljemaling på panelvegger, vindusutforinger og lister (tre) som jeg maler med pensel, -synes det gir en mye glattere, jevnere, finere finish på panel /tre. Oljemalingen flyter bedre utover, og ett støk er som oftest nok når man maler noe som tidligere har vært malt, -også en kjempefordel! ;)) De fleste innendørs-oljemalingene har forsvunnet fra markedet p.g.a. nye miljøkrav til produsentene, men ikke Lady olje 40 bl. a., den finnes i butikkene fremdeles! ;) Masse lykke til med neste maleprosjekt Nina! :o)) Stor klem, Ann." MEN: Jeg glemte jo å si noe VELDIG viktig som Åshild her poengterer: Nemlig at jeg maler kun ett og ett panelbord av gangen! Da unngår du at det plutselig tørker. Håper det kan være løsningen på problemet. En annen ting som er fint med det å male ett og ett bord av gangen et du kan legge inn en pause hist og her så du ikke blir for sliten eller lei underveis i malearbeidet. Det kan også være en idé å ta kun 1 vegg hver dag. Da blir det ikke så intenst når du skal i gang med å male mange rom! ;) Bedre at det tar en uke å male ett rom, enn at du aldri kommer igang! ;)) Slik tenker i hverfall jeg når jeg tar fatt på nye malejobber, for jeg er revmatiker og må passe litt ekstra godt på armene mine for å unngå nye senebetennelser. Et gammelt gårdhus, åh det høres jo helt fantastisk ut! Mye arbeid å male mange panelvegger, men et gårdshus!! Det er manges drøm, og det kommer helt sikkert til å bli helt fortryllende vakkert med malte panelvegger! ;))) Håper du finner gnisten igjen, og at du finner en maling du liker å male med, og en bred god malekost som vil jobbe med deg, ikke mot deg! For det en nye glede i et nymalt rom! :o)) Masse lykke til! Stor klem, Ann.

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger fra alle dere andre også!! Tove og Nina: Det blir riving ja! -Det meste av veggen, ikke alt! ;)) Kommer tilbake til det! Holder på å lage skisser, også må jeg rydde rommet innenfor før vi river veggen, for rommet er kun i bruk som "bod" i dag! (=Fullstendig kaos der inne ;)) Det var "babyrommet", ungenes rom frem til de var 2-3 år, men ungene har flyttet til andre soverom i huset nå. Tror det blir helt supert når den veggen blir borte! Mere åpent, og mere dagslys! 8))
Jammen jordfarger er også stilige, Hill-Iren! :) Vi hadde jo det hos oss, jeg var bare blitt litt lei av dem etter mange år, og så begynte vi med å male noen rom i lyse grå farger, og så var det gjort! ;))
Ha en fin kveld alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.