tirsdag 13. november 2012

Gangprosjektet: Ned med veggen, inn med dagslys, volum og utsikt!

I forrige blogginnlegg fortalte jeg om veggene som endelig var ferdig malt, min frustrasjon over mangel på dagslys i denne gangen og at min kjære plutselig fikk en genial idé om å rett og slett bare rive hele veggen mellom gangen og rommet du ser rett frem (døren innerst i gangen). Vel, nå gjør vi det!! :)) Vi har bestemt oss for å ikke rive hele veggen, men deler av den. Vi skal fjerne døren, rive deler av veggen og sette inn en dobbelt glassdør med glass i hele vegghøyden! Det er et vindu ca. 2 meter fra/bak der de nye glassdørene kommer. Herfra har vi utsikt til hagen, vest-terrassen, innkjørsel, nabolag, fjell og en liten del av fjorden, og det å kunne se ut av dette vinduet fra gangen kommer til å gi et helt annet volum til rommet, en helt annen romfølelse, -ja åpent, lyst og lett kommer det til å bli! -Noe jeg virkelig har savnet! ;)

Den doble glassdøren er foreløpig bare satt inn i Photoshop, men du ser likevel hva det er vi har tenkt å gjøre. Jeg skal i morgen ta fatt på jobben med å rydde/tømme rommet bak glassdørene. Det må gjøres før vi kan begynne å rive. Dette rommet har vært "babyrommet" i huset, det var ungenes rom fram til at de var 2-3 år gamle, men ungene har nå flyttet til andre rom i huset uansett, og "babyrommet" har med årene blitt brukt som "bod"... Kort fortalt: Det er fullstendig kaos der inne; bokser med klær, puter, gardiner, sko m.m. er "midlertidig" lagret der (grøss!!), men det kommer til å bli SÅ supert med doble glassdører her, ja en helt "ny" gang kommer det til å bli nå som det blir masse herlig dagslys i gangen, og tanken på det gjør at jeg nå er skikkelig motivert for å ta fatt på ryddejobben! ;)) 

Men hvor skal jeg gjøre av alt?.... Vi må huske å bestille glassdørerdør i morgen også!... Og en liten NBNB! til slutt: Hvis du har lyst til å rive en vegg i huset ditt, helt eler delvis: Så husk for all del å sjekke at det ikke er en bærevegg, el- eller rørvegg før du begynner å sage! ;) Mer om gangprosjektet vårt kommer etterhvert! Ha en fin kveld! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

11 kommentarer:

Fru Andersen sa...

Veggene ble kjempefine, deilig når alt er nymalt! Det blir jo veldig flott med glassdører da, herlig med lys som slippes inn i gangen. Dere er flinke!

God tirsdagskveld videre!

Tindrande Auge sa...

oi det kommer nok til å bli kjempeflott! Gleder meg til å se resultatet☺
Ha en strålende kveld videre!
Klemmer fra Nina

Anonym sa...

Kommer til å bli utrolig flott:)
Så mye lysere og større det virker:)
Blir spennende å se:)
Fortsatt herlig kveld
Klem Merete

Åshild sa...

Det er helt klart. dette blir en stor forskjell. Lykke til. Det flotte rommet som blir bak glassdørene må da brukes til noe bedre enn bod?

Den robotsperren du har er helt håpløs.

Snertne sneller og små nøster sa...

Det kommer til å bli utrolig fint :-) Gleder meg til å se fortsettelsen. Tenk bare så godt å få ei "unnskyldning" for å få rydda da ;-)

Ha det godt - klem Siv

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! :)) Ja har selv tro på at dette skal bli knallbra, gleder meg VELDIG til å sette i gang nå, og ikke minst til å se gangen ferdig med dørene på plass! ;))
Åshild: Alt blir litt unødvendig innviklet med robot-teksten, beklager så mye, men jeg har nylig innsett at jeg må bare ha den kjedelige ordbekreftelsen som skiller maskin og menneske, i hvertfall i en periode fremover, for etter å ha prøvd å være uten den noen måneder hadde jeg nå på slutten over 700 spam-mail i innboksen daglig!... :S (Det ble timesvis med sortering av mail hver dag i stedet for blogging...)
Og babyrommet ja - kremt - det ble bare plutselig bod helt av seg selv for noen år siden! ;))) Men nå skal det ryddes!
Hi,hi, ja ikke sant Siv! Av og til kan det være veldig fint med litt ekstra motivasjon! ;O)

Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stor klem, Ann.

Mor Inger`s hus sa...

Dette blir knallfint. Så herlig å få lys inn i gangen.

Lykke til.

Klem

Ingunn sa...

Den robotsperren du har er helt håpløs sier jeg og.

Utrolog fint med en slik dør. Flinke dere :)

Bente sa...

Hei! Måtte bare skrive noen ord. Jeg vet ikke om jeg har besøkt bloggen din før, og synes du har en kjempefin blogg, som jeg helt sikkert kommer tilbake på besøk til. Tror jeg må legge deg i min "bloggrull" så jeg finner deg igjen.

Det ble UTROLIG LEKKERT med de grå veggene!

Klem fra Bente

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Å, det blir kjempebra med dobbeltdør med glass der! Gleder meg til å følge med. :)

Du har så inspirerende blogg, - får bare lyst til å hiiive meg rundt hjemme!

Klem til deg.
;)

Anne (Moseplassen) sa...

Hurra for hull en kan se gjennom!
Det blir sikkert superlekkert med glassdør der, gull med kontakt ut, og lys inn :D