fredag 9. november 2012

Vi maler gangen i 2. etg.!

Hadde planlagt å vise en del bilder fra gangen i 2. etg. hjemme hos oss i dag. Det eneste rommet fra denne etasjen som har vært vist på bloggen tidligere tror jeg er badet... 

Dårlig lys her i gangen hvor jeg nå holder på å male i kveld, fargene blir derfor ikke helt riktig gjengitt, så det blir med dette ene bildet i kveld så skal jeg heller ta nye bilder i dagslys som du skal få se senere. Men du ser her likevel fargene selv om den beige fargen i virkeligheten er en god del mørkere enn det den fremstår som på bildet. 

Veggene var beige, men blir nå lyse grå. De var også matte, men blir nå malt med glans 40. Ikke noe i veien med de beige veggene, men jeg er så lei av beige, og det er jo ganske fort gjort å endre farger på dem! ;) Dette er det siste beige rommet hos oss, de andre vi hadde har i løpet av de siste par årene blitt malt i lyse klare gråtoner.

Styrken, mørkhetsgraden, i den beige og den grå fargen tror jeg er omtrent lik, så man skulle kanskje ikke tro det ble særlig forskjell, men det ble det! Det jeg mest av alt hadde lyst til å vise dere var faktisk hvilken enorm forskjell belysningen blir i et rom med grå vegger i forhold til et rom med beige vegger, så jeg får ta nye etter-bilder i dagslys i morgen og finne noen før-bilder i fotoarkivet! ;)) Vi opplevde den samme effekten da vi malte stuen vår fra beige til grå for snart et år siden, og her i gangen ble effekten minst like stor! Rommet fremstod som "gult"/gyldent/brunlig før, mens det med grå vegger fikk et rent, klart og lekkert lys! Bilder kommer, bilder kommer! ;)

Men nå må jeg sove litt, ha en fin fredag, -straks helg! ;)) 

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Åshild sa...

Jeg tror at også glansgraden har mye å si for lyset i et rom. Jeg valgte halvblank maling til alt både i dette huset og forrige (treverk i tak og vegger) kun fordi det var enklere å renholde enn matte flater. Det nydelige skinnet ble en ekstra bonus.

Åshild sa...

Ja også - jeg har skrevet det før, men gjentar: jeg er så imponert over at dere fortsetter og fortsetter.

Ann sa...

Hi,hi, takk du, men de store oppussings/utbyggings-prosjektene tror jeg vi er ferdige med, nå er det bare slikt småpjusk som å male vegger vi holder på med. Ikke fordi de "må" males, men fordi vi har hatt fargen i mange år og hadde lyst på litt fornyelse, og derfor er det bare gøy å holde på! ;)) Vi har også malt tidligere hvitmalte tak, lister og dører som hadde gulnet med årene. Litt kjedeligere å gjøre det må jeg bare innrømme, men du verden så hvitt, lett og lekkert det blir etterpå! ;)
Ja glansgraden på malingen har helt klart veldig mye å si for lyset i rommet, også er det jo lettere å holde rent. Men grunnarbeidet må gjøres så innmari nøye (slikt som lapping av spiker/skruehull etter bilder), for ALT vises med glans 40. Valgte det likevel her i gangen både fordi lyset fra det ene vinduet da reflekteres i veggene, og fordi det her er panelte vegger og jeg ville ha oljemaling ettersom det var brukt før (p.g.a. heft). Skulle så gjerne hatt flere vinduer i dette rommet, men deter rom på alle sider! :S... Men dørene inn til de andre rommene står stort sett alltid åpne, og da kommer det heldigvis litt mere dagslys også inn i gangen.
I kveld skal jeg surfe etter ganginspirasjon på nettet, synes det er vanskelig og kjedelig rom, har lyst til å finne på noe helt nytt her inne, men hva? Skal dele gang-inspirasjonen på bloggen hvis jeg finner noe ekstra spennende, kanskje er det flere som synes slike mellomganger/haller fulle av dører (5 hos oss) er ganske håpløse å innrede! :D

Ha en fin dag! :0)

Stor klem, Ann.

Huset i edels hage sa...

Kjempeflott!!! Utrolig hvor stor forskjellen blir, har samme ting på vent i stua her, fra beige til grå, men det blir nok ikke før etter jul. Her er det også snakk om ønske om forandring, ikke et nødvendighetsprosjekt, og da er det veldig gøy ;) hihi. Jeg Synes også det blir mye renere og klarere, og gir et helt annet lys! og så liker jeg så godt kontrasten mellom det grå og hvitt listverk!

Ha en fin kveld! :) Klemmmer, Edel