lørdag 20. oktober 2012

Jenterommet - Del 2: Systematisering av bling-bling!


I går i "Jenterommet - Del 1" fikk du se en veldig nyttig og veldig enkel DIY - Et oppheng for små øredobber! I dag tenkte jeg du skulle få se noen flere fikse løsninger for oppbevaring av bling-bling! ;) 

Vi kjøpte dette denne hvite "kleshengeren" av metall, en smykkehenger formet som en damekjole, i Frankrike i sommer. Denne er super for oppheng av større øredobber, men håpløs for oppbevaring av de små, og ved hjelp av en bit ståltråd har jeg bøyd noen ekstra store S-er og hengt på den for oppbevaring av armringer. Datteren min elsker armringer, det ligger armringer over alt i huset, men nå henger endelig alle systematisert, oversiktlig og lett tilgjengelig på soveromsveggen! 

Hadde vi ikke hatt smykke-kleshengeren til å henge de store S-krokene av stålstreng på så kunne jeg ha bøyd øverste del av ståltråd S´en i 45 grader og dermed hengt den direkte på knaggen. Du skal å se hele denne reolen etterhvert, vi har bygd den selv, og vi valgte å lage den øverste hyllen kun ca. 8 cm høy som du ser på bildet her ovenfor. Dette fordi hun har en del klokker, små skrin og lignende som krever areal, men ikke høyde. En super hylle til lagring av klokker og lignende på en oversiktlig måte ble det også. Resten av reolen har hyller i mer normal høyde, med plass til bøker, magasiner, Ipigen hennes m.m. 


Hun har pyntet smykkehyllen sin selv! Jeg synes den ble riktig så hyggelig denne veggen! :)) Det sølvfargede smykketreet i bakgrunnen har hun hatt en stund. Jeg husker dessverre ikke hvor det ble kjøpt... Min datter er veldig fornøyd med resultatet, og det er mammaen også! ;) Jeg har fått frigjort et skap på vaskerommet, og hun har endelig fått oversikt over alle smykkene sine. Denne smykkehyllen er ca. 2 meter lang, i morgen skal du få se resten av den, og du skal få se at stort mere jentete enn denne hyllen og veggen er det knapt mulig å få det!  Smykkehengeren! Super til oppbevaring av store øredobber og små pynte-hårklyper. Her ser du de store S-krokene med armringene på, tok kun få minutter å lage, og oversiktlig og supert ble det! Nå må jeg sove litt. Jentene i huset skal fortsette å ordne på jenterommet i morgen, guttene skal rydde i garasjen såpass at bilen får plass i vinter! ;)

Ønsker deg og dine en riktig fin lørdag!

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

4 kommentarer:

Huset i Edels Hage sa...

Aaah, så genialt!!! Vi har også en liten "pyntedokke" her i huset, som kunne trengt noen lure løsninger for oppbevaring av stæsh!! Herlig med slik inspirasjon!! :) :) ha ei fiiin helg! stor klem, Edel!

Fru Andersen sa...

Lurt og lekkert!

Anonym sa...

Kjempe idee og samle alt på denne måten:)
Klem Merete

Ann sa...

Takk for så koselige tilbakemeldinger! Ja nå skal det endelig bli system i smykkesakene hennes! ;))

Dagen i dag ble litt mere innholdsrik enn planlagt, så jeg rakk ikke skrive Del 3 nå i kveld, men den kommer i morgen litt utpå dagen! ;)

Stor klem, Ann.