søndag 21. oktober 2012

Jenterommet - Del 3: Franske smykkestativ-damer og italienske Pierrot-porselensdukker

Denne Pierrot-porselensdukken kjøpte jeg i Venezia første gang jeg var der, jeg tror jeg var 18-19 år gammel, det ble forelskelse ved første blikk, og den har vært med meg siden. Den sitter nå til pynt på smykkehyllen på min datters rom, sammen med noen smykkestativ-damer som vi kjøpte i Frankrike nå sist sommer.  


Her ser du hele hyllen bade seg i dagslys fra vinduene, veldig kjekt var det å få orden i smykker, armbånd og øredobber, og herlig er det med mye lys. Lengst bort ser du de tre høyreiste smykkestativ-damene. 


Alle disse smykkestativ-damene er kjøpt i en av mine favorittbutikker på den franske riviera, nemlig Maisons du Monde, -som du finner i øverste etasje inne på shoppingsenteret Nice Etoile hvis du har tenkt deg til Nice/rivieraen på weekend-tur e.l.


Den store porselensdukken, en karakteristisk Pierrot i sort og hvitt, har jeg også kjøpt i Venezia. Den minste med hjertet på kinnet fikk jeg av min farmor da jeg var liten. Alle disse Pierrot-dukkene har myk tøykropp, og hode, hender og ben av porselen. Fordi de er knuselige egner de seg best som pynt, og de passet jo så fint her inne på smykkehyllen til datteren min sammen med smykker, armringer og øredobber, -ja stort mere jentete enn denne hyllen og veggen tror jeg knapt det er mulig å få det! ;)


Alle Pierrot-dukker er kritthvite, har store øyne, en liten rød munn og en tåre på kinnet, store posete klær og en slik stor krage rundt halsen. Tåren har den fordi den har kjærlighetssorg stakkar... Pierrot var opprinnelig en gutteskikkelse, skapt av italienerne, til tross for at mange tror han er fransk. Misforståelsen skyldes at Pierrot var en av karakterene i et veldig populært skuespill satt opp i Paris av en gruppe omreisende italienske teaterskuespillere i slutten av det 17. århundret


Vakre er de slike smykkestativ-damer og, ikke minst, veldig praktiske! Både jeg og "nesten-tenåringen" min ble veldig fornøyde med den nye smykkehyllen, -håper du lar deg inspirere! Neste blogginnlegg skal handle om noe helt annet enn systematisering av smykker! ;)

Jenterommet - Del 1 finner du her: Veldig nyttig og veldig enkel DIY - Oppheng for øredobber!
Jenterommet - Del 2 finner du her: Systematisering av bling-bling

Jeg har tidligere vist hvordan du kan lage en smykke-stumtjener selv, hvis du vil ha en skikkelig stor en, oppskriften finner du her: DIY - Smykke-stumtjener

Ha en riktig fin søndag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Wow.... for en herlig samling av smykker og andre tenårings saker:)
Lurt å samle det på denne måten:)
Ha en herlig kveld
Klem Merete

Hulda sa...

Et spennende jenterom, men mange fine dekorelementer. Virkelig flotte bilder du har tatt der.

Ann sa...

Takk! :o) Ja ble supert dette, skjønner bare ikke hvorfor vi ikke har ryddet i smykkekaoset hennes tidligere! ;)) Men nå er det endelig gjort! ;)

Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stor klem, Ann.

Lin K sa...

Så mange flotte idéer til jenterommet! Her skal jeg la jentene få plukke, så kanskje vi kan få litt system i kaoset her også :) Takk for at du deler.

Pierrot var på alle plakatene over senga mi på jenterommet, ble helt nostalgisk her jeg nå ;)

Klem Linnette

Marion sa...

For en nydelig samling :D blir så inspirert til å finne på noe lurt med mine smykker... Som er et eneste kaos, hehe.
God kvell :))