fredag 3. august 2012

Kalde farger med varme minner...

OK... jeg prøver så godt jeg kan å fokusere på "nået", "her og nå", "tilstedeværelse", "å være der du er når du er der"... ja du vet? 

Jeg er en stooor tihenger av å gripe dagen, ikke dvele for mye over det som har vært, ikke tenkte for mye på det som skal skje i fremtiden, men sannheten er den at absolutt heeele meg allerede er godt plantet på rivieraen! ;o)) -Herlige franske rivieraen min! 

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for kalde - kjølige - farger som de kalles, -dus-grågrønne, aqua(hav)grønne og turkise/himmelblå farger! - Ja kalde farger med varme minner! ;))) 
Nå som jeg har sittet og sett på alternative farger til den beige vaskeroms-innredningen vår er det også nå disse herlige Middelhavs-fargene som tenderer å poppe opp i hodet mitt! ;) Jeg rett og slett bare ELSKER disse fargene, -og alle de fantastiske sommerminnene jeg har fra alle somrene i Italia og Frankrike som jeg forbinder med disse fargene!! 

-Disse duse, klare, friske blågrønne fargene representerer for meg glede, livskraft, sommer, sol, blå klar himmel, varmt turkist brusende Middelhav, optimisme, styrke, sunnhet, pågangsmot, kunst og lykke!!!  -Ja aaalt sammen på én og samme tid!! ;))Så kanskje er det ikke så rart at det etterhvert har blitt en del av disse fargene i mitt norske hjem? Tatt i betraktning alt det vidunderlige som jeg assosierer disse fargene med?

Mens jeg venter på sommervarmen og solen, og for å kunne stålsette meg for nok en norsk vinter, trenger jeg farger og ting rundt meg som minner om alle somrene i Italia og Frankrike, minner om det turkise havet, den evigblå himmelen, solen, varmen, den deilige milde havbrisen som stryker meg over kinnet, palmene som suser i varm sommervind, den store glitrende kveldssolen, lyden fra sirissene og sikadene, alle duftene, smakene, alle de himmelske fargene, følelsen at havet som skummer over solbrune sommertær... mmmmm....

Jeg er bare SÅ klar for Frankrike og rivieraen nå at jeg kan ikke tenke klart! Klarer ikke fokusere på hverdagslige ting! HVOR kom f. eks. det store fjellet av skitne klær, som nå ligger midt på gulvet i entréen, fra?! Jo, mor i huset stengte vaskerommet en uke for å male det!... Ja... jo.... slik var det det var... ;)) I dag kom reisefeberen som kastet på meg! Vi reiser om kun dager og vi må jo ha rene klær med oss. Resten av vaskeromsprosjektet får vente til etter ferien. I kveld vil jeg bare NYTE reisefeberen! Jeg er såååå klar for noen uker med skikkelig soool, strender, fortausrestauranter, antikkmarkeder, interiørbutikker, klesshopping, og bading i det kjære turkise Middelhavet "mitt" nå, at jeg klarer bare ikke å tie stille om det lenger!!!! :D Hurrrraaaaaaaaaaaaaaa! Snart er det ferie! ;))))

Du kan lese mer om de herlige fargene i Provence og Côte d'Azur: HER. 
Informasjon om de fleste loppemarkedene og antikkmarkedene på den franske riviera - Marché à la brocante - finner du: HER
Er du hageinteressert kan du finne informasjon om alle de fantastiske besøks-hagene i den vakre sitronbyen Menton og omegn: HER.

Kanskje var det det at solen endelig - ENDELIG - skinte på oss igjen på terrassen i kveld som utløste reisefeberen? Ikke vet jeg. I morgen skal vi ut i hagen og fortsette der hvis været er det samme. Som tidligere advart så hopper vi fra den ene prosjektet til det andre nå om sommeren, -avhengig av om det er godt utevær eller best innevær! ;)) Jeg krysser fingrene for at solen skinner på både meg og deg denne helgen! Ha en fin lørdag! :0)

Stor sommerklem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:
9 kommentarer:

Hulda sa...

Så skjønne farger! Disse lyse blå og grønne fargene er jo helt skjønne mot det lyse. Kommer til å bli veldig fint på vaskerommet deres, ser jeg. :)

Nå har jeg lagt ut to innlegg fra et ferdig lysthus, tenkte du var interessert. :)

Edny sine puslerier sa...

Praktfulle bilder! Det kalde kan faktisk varme også;)

Anne Grethe sa...

Jeg er så enig med deg, er aldeles betatt av de samme farvene!
Heldige deg som har Rivieraferien foran deg!
Jeg har den bak meg, men den varmer fremdeles :-)))
Så bare nyyyt reisefeberen - ønsker deg en herlig tur!
Klem, ag

Ann sa...

Takk Hulda, ja da må jeg helt klart innom deg i løpet av dagen! ;))

Takk Edny, ja kalde farger varmer varmer minst like godt som varme farger når man forbinder de kalde fargene med sol, sommer, blå himmel og Middelhavet! ;)))

Åh ja gjett om jeg gleder meg Anne Grethe! Og som du sier, en tur til rivieraen varmer leeenge, ja hele vinteren igjennom! :)) Her nytes reisefeberen til fulle! ;))) Koffertene skal hentes ned fra loftet senere i dag, og da tenker jeg det blir liv i leiren, hi, hi, for da pleier det VIRKELIG å gå opp for ungene hvor de skal hen! :o)) Reisefeberen er nesten like hyggelig som ferien, det å glede seg til og snakke om alt vi skal oppleve, så hvis vi begynner å pakke i god tid er det nesten som om ferien varer eeenda litt lengre! ;)) Takk for koselig hilsen, og

Ha en fin lørdag alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

De fargene var bare helt herlige:) likte de kjempe godt og særlig sammen med det hvite:)
Nydelige bilder og herlige hvite stoler:)
Ha en strålende lørdag

Klem Merete

Sivs hus sa...

Hei, Enig med deg - disse fargene er bare magiske:-) god helg! sommerklem Siv:-)

Gabriella - La famiglia Moskvil sa...

Ja, vi har skrevet om det før at vi liker de samme fargene! :)
Vi kom akkurat hjem fra 10 deilige dager på Sardinia. Så nå kan du glede deg til sol, varme, deilig turkist vann og alt det andre hyggelige som hører med til en uforglemmelig ferie!
Riktig god tur, kos dere masse!

God-tur-klem!!! :)

Anonym sa...

Hei, jeg skal male et eik vitrineskap og falt totalt for den lekre fargen som du brukte på skrivebordet ditt. Er det mulig å få farvekoden tror du? Klem fra Bente (som eeelsker Rivieraen, må til Nice minst en gang i året :))

Ann sa...

Takk! :)) Åh OGSÅ der skulle jeg gjerne ha vært i år Gabriella! :O)) Men vi får venner fra Sardinia på besøk i september, så jeg ser ikke bort ifra at vi neste høst kommer oss avgårde dit på den musikkfestivalen du vet! ;)) men nå er det heldigvis ikke lenge før vi reiser til rivieraen og GJETT om jeg er KJEMPEklar! :DD Sukk... den siste uken har vart EVIG, men nå er vi der straks! ;)) Takk Merete, Siw og Bente også! ♥ Rivieraen med alle sine farger, lyder, smaker, dufter og herlige sommeropplevelser er virkelig magisk! ♥ Bente: Fargekoden på den himmelblå/"Glassveranda-blå" malingen brukt på skrivebordet og solbrilleskapet m.m. er S 1020-B ;)) Litt om denne fargen her: http://glassveranda.blogspot.no/2011/08/prosjekt-skrivebord-i-furu-blir-nytt_25.html (Se også tekstfeltet under blogginnlegget) Masse lykke til med eikeskapet! Jeg tror det blir råååålekkert! 8))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.