torsdag 2. august 2012

Vi maler vaskerommet - Del 2

Vaskerommet vårt fungerer helt fint, det er jo ganske nytt, men etterhvert som de andre rommene i denne etasjen i huset vårt (senest yttergangen) har blitt malt, fremstod vaskerommet stadig mer tungt, mørkt og mørkebeigebruntoransjeish! ;))

Derfor har vi nå bestemt oss for også å male vaskerommet. Vi er godt i gang, men det vil nok gå noen dager før rommet er helt ferdig. I dag tenkte jeg å vise noen "underveis"-bilder og dele noen tanker rundt fargevalget m.m., for dette blir et slikt et "veien-blir-til-mens-du-går"-prosjekt! ;))

Speilrammene er nå malt i en nestenhvit (lyselysegrå) farge som heter Skumring. Om de skal ha denne fargen til slutt vet jeg ikke sikkert enda, jeg måtte bare male de lyse for å klare å tenke og planlegge her inne! ;)) 

På dette øverste bildet ser du veggfargen slik veggene ble etter at de ble malt. Jeg har rett og slett valgt å bruke samme fargen på veggen her inne som i entréen vi nylig malte. Man må gå igjennom entréen for å komme til vaskerommet. Fargen heter Morgendis.

På øverste bilde får du også et glimt av benkeplatene vi har malt! Den strimmelen som ligger oppå benkeplaten viser benkeplaten slik den var før den ble malt. Mørkemørkegrå og ganske tøff egentlig, men du verden så mye lys den stjal i rommet! 

Jeg brukte Tre Stjerner - gulvmaling i fargen Empire til å male benkeplatene med. Benkeplatene tåler ikke knivbruk når de er malt, men de tåler mild bruk (som et malt gulv! ;))) helt fint, og ettersom dette er et vaskerom og ikke et kjøkken brukes benkene kun til å brette nyvasket tøy o.l. 

Må bare for ordens skyld nevne at når du maler benkeplater er det spesielt viktig at du bruker en 100% ruskfri/feilfri maling og holder på i et støvfritt lokale, og vask benkeplatene grundig med fettfjerner/rødsprit før du maler! ;) (Er benkeplaten du skal male svært blank bør du aller først rubbe den litt ned med et sandpapir for å få bedre heft). Det var SÅÅÅ herlig å få helt lyse benkeplater! :D Rommet ble straks totalt forandret! 

Vi har også malt sideveggene på innredningen/skapene. (Oljemaling i fargen Lys Antikk). De trenger et 2. strøk i morgen.

Det jeg ikke aner enda er om jeg skal male skapdørfrontene... og i så tilfelle i hvilken farge... Kanskje blir de ikke så ille lenger når alt det andre i rommet blir så lyst og veggene ikke lenger er beige... Vi får se, men jeg er VELDIG lei av alt beige, også disse dørene... men kanskje er det galskap å male dem ettersom de er kjøpt ferdigmalte i denne fargen for ikke så alt for mange år siden... men på den andre side er det galskap å beholde noe i hjemmet sitt av den grunn, hvis man ikke liker fargen... men kanskje liker jeg den igjen om to år?! :D Valgets kvaler, men jeg har alltid prøvd å leve etter denne interiørregelen:

"Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful!" ;))
(William Morris) 

Det eneste jeg er sikker på er at hvis jeg bestemmer med for å male skapdørene så skal de være nesten helt hvite eller ha en kald farge. En dus grågrønn kanskje, eller en lys turkisblå farge... hmm... må sove litt på dette tror jeg! ;)) Og hvis jeg skal male dem er det også litt fristende å bytte knotter til noe mere klassisk, ikke fullt så moderne. Liker best det tidløse, men samtidig var det litt godt med noe helt nytt noe da vi fikk disse lange "stengene" av stål som døråpnere... praktiske er de jo også... Jepp, i tvil om ganske mye når det gjelder akkurat dette rommet, -men fortsettelse følger! ;) 

Ha en fin torsdag :0)

Stor sommerklem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:
6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Dette kommer til å bli kjempe fint:) gleder meg til å se:)
Jeg hadde kanskje ventet til alt det andre er ferdig malt, for så å se hvordan dørene tar seg ut:)
Men da blir nok kjempe fine samme hvilken farge du velger:
Likte utrolig godt de lyse blå/grønne fargene du viser bilde av:) tro en av de hadde blitt kjempe fine:)
Tusen hjertelig takk for alle søte kommentarer du legger inn til meg:) setter stor pris på det!

Sov godt

Klem Merete

ØSTRE ROER sa...

Det kommer til å bli kjempefint:) Utrolig hvor flott ting blir med et strøk maling:) Skumring er faktisk den fargen vi (kremt JEG!!:) har malt huset vårt i.Vi ble veldig fornøyd. Trodde det skulle være litt gråere, men ble likevel mye finere enn den oransjefargen som var:) Ha en super dag!

Mailinn`s interiørblogg sa...

åhh så lekkert dette blir;) nydelig fargevalg. gleder meg til å se resultatet;)

Ann sa...

Takk for tilliten! ;)))

Ja skumring er mere hvit enn grå, men ikke helt hvit. En flott - ikke så hard - hvitfarge! ;) Morgendis er noen nyanser mørkere! ;)) Flittig du er som har malt huset Jeanine!! :o)

Fremdeles litt i tvil om hva jeg skal velge... og om dørene skal males... men i dag blir det 2. strøk på sideplatene på skapet, så får jeg - som du sier Merete - bare se etterpå malingstapen er fjernet hva det neste blir! ;)) Var utrolig mange vakre møbler m.m. i den nettbutikken din forresten Merete!! 8))

Ha en fin kveld alle sammen! :0)

Stor klem, Ann.

Pernille sa...

Ser ut som om det blir veldig lyst og trivelig! Utrolig hva man kan gjøre med litt maling :-)

Hvor er forresten den kurven på det øverste bildet kjøpt? Har lett etter kurver i akkurat den fargen og kvaliteten, men finner liksom ingen som er helt "riktige"... :-)

Jeg er forøvrig fast leser, du gjør sååå mye kreativt og jeg får masse inspirasjon av å lese bloggen din :-)

Ann sa...

Tusen takk snilleste Pernille! ♥ Du den kurven... kremt... jeg er sannelig ikke helt sikker på hvor jeg kjøpte den... det er et par år siden den kom i hus, men jeg tror kanskje den kan være kjøpt på Jysk, eller Skeidar... Er veldig fornøyd med den, skikkelig tykk, ikke så stiv og den har en veldig fin farge, som du sier! :)) Håper du finner en slik på Jysk eller Skeidar.

Ha en fortsatt fin helg! :0)

Stor klem, Ann.