onsdag 18. juli 2012

Vi maler entréen!

Ja som nevnt i forrige uke så hopper vi fra det ene prosjektet til det andre nå om dagen ;)) Vi holder på i hagen så fremt været frister, og inne når det regner. I går skulle jeg rydde i skoskapet i gangen, men det utviklet seg til å bli et maleprosjekt... jeg har hele det siste året vurdert å male yttergangen, og i går fikk jeg bare helt nok av den mørke fargen. "Ikke en vinter til med denne fargen", tenkte jeg mens jeg begynte å maskere listverket i gangen...

Til tross for at det var skarpt dagslys inn vinduene her i gangen vår da jeg tok før-bildet, og mørkt ute da jeg tok etter-bildet, kan vi allerede nå se at forskjellen kommer til å bli enorm! Malertapen står fremdeles på veggen og skoskapet står midt på gulvet, -gleder meg veldig til å fjerne den og sette alt på plass i dag! Noen nye benker har vi kjøpt, de skal du også få se etterhvert. Jeg tror den nye fargen Morgendis (den samme fargen som vi malte stuen med i vår) vil bli helt super også her i entréen! :))

Da vi malte veggene i fargen Marrakesh da gangen var ferdig utbygd for noen år siden, var vi veldig fornøyd med fargen. Den var ganske så flott i kontrast til det hvite listverket. Resten av gangen (utenom huken) var dessuten ikke så mørk, p.g.a. mange spots i taket og speildør-garderobe fra gulv til tak på begge sider (du kan se flere bilder av entréen under "Hjemme hos oss" i menylinjen øverst på Glassveranda), men det som var av fargen Marrakesh i gangen vår stjal veldig mye lys!

Jeg skal ta nye og bedre bilder av gangen når den er helt ferdig. Vil nok ta noen dager, jeg skal gjøre som da jeg malte stuen: Kun male én vegg eller to av gangen, og bare annen hver dag (revmatiker = blir senebetennelser hvis jeg blir for flittig), men det gjør ikke noe, jeg tar bare tiden til hjelp, det er jo tross alt bedre at gangen blir malt sent enn aldri! ;)) Ha en fin onsdag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:17 kommentarer:

Anonym sa...

Det ble veldig fint!Vi holder på å male trappetrinn i Morgendis,blit veldig bra.Fikk bare nok av helt hvit trapp,unger,hår,støv osv;)mvh Wenche

Unknown sa...

Skal si det ble lyst!! Stor forskjell på fargene, det er tydelig. :-D

Ann sa...

Takk! :)) Gleder meg VELDIG til at hele entréen endelig skal bli lys og fager! ;))) Masse lykke til med trappeprosjektet, og ha en fortsatt fin dag! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Alltid kjekt med forandring :)

Jeg synes putene du har i frokostkroken din er kjemepetøffe. Har du sydd dem selv eller kjøpt ferdig? Vi gjerne ha tips om sted og pris.

Mvh Lillian

Anonym sa...

Ååååå dette ble utrolig fint:) så lyst og delikat også kom flisene til sin rett syntes jeg:)
Flik du er!
Ha en god kveld

Klem Merete

flink pike sa...

Deilig med lys og fin gang!

Har malt det lyst her også, i fjor sommer.. Nå holder vi på ute... som du kan se i bloggen min..

Ingjerd Strand Torgersen sa...

Heisann, gøy å se, leter etter farge til gangen selv.
Skal tapesere en vegg i stue og male resten og stue og gang går ganske i ett. Er morgendis litt grå i?

Ann sa...

Tusen takk for koselige kommentarer! :)) -Og takk Merete! :O) Jeg syntes også at steinflisene på gulvet ble så flotte nå med den nye fargen! ♥
Lillian: Alle de kvadratiske putene kjøpte jeg på Kid i fjor sommer, jeg vet dessverre ikke om de har slike å selge fremdeles. De rektangulære med striper - som du også ser her:
http://glassveranda.blogspot.no/2012/06/slitne-gamle-teakdrer-blir-nye-og-lekre.html
- er kjøpt på Europris nå i sommer;))
Ingjerd: Litt om fargen Morgendis her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/02/vi-maler-stuen.html Fargen Morgendis er en lys grå, helt ren, farge, -den inneholder verken snev av gult, rødt eller blått! Bare klar lys grå! -En nydelig farge dette! ;))

Ha en fin torsdag i morgen! :0)

Stor klem, Ann.

n i n a s hjem sa...

Forandring fryder :)
Synes den fargen dere hadde var fin og jeg, men om den stjal mye lys blir det ofte et "irritasjonsmoment"
Hvilken farge malte dere i nå? Chi?

Ann sa...

Hei! :)) Fargen Morgendis (fargekode S1500-N). -Lyst og lett ble det! :o))

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Stor klem, Ann.

Charlett sa...

Forandring fryder, det ble veldig fint :)

www.charlett.no
- psykologi, inspirasjon & livet

Fru Brekke sa...

Først må jeg si tusentakk for hyggelige kommentarer inne på bloggen min! Min blogg er litt under oppussing, men satser på å få fylle den litt opp å lage den litt mer etablert utover høsten:)

Så lyst og flott det ble i entréen ble:) Syns den ser mye større ut med den lyse fargen! Helt utrolig hva litt fargebytte kan gjøre med et rom:)
Er så imponert over alle de flotte bildene dine, du inspirerer meg!

Hos oss er det hagearbeid som står i fokus, vi holder på å fylle opp deler av tomten, lager tier og nye blomsterbed. Legger beleggningsstein og skifter borkledning. Med andre ord v blir ikke arbeidsløse med det første:)
Men det er utrolig så mye man kan klare om man har det artig i lag, og faktisk liker det man holder på med:)

Ønsker deg en flott helg!

Klem fra Karen:)

Ann sa...

Takk for både det ene og det andre! :0)) Ja det ser jeg Karen, dere har jo ett og annet å henge fingrene i dere også denne sommeren, hi, hi! ;)) Veldig viktig det du sier, at man må passe på å kose seg med det man holder på med, hvis ikke går man fort lei av bygging og oppussing! ;)

Nå skal jeg ut i hagen og danse med malosten igjen. Mannen har et til rekkverk på gang, -bilder kommer, bilder kommer! ;))

Ønsker alle en fin fredag! :0)

Stor klem, Ann.

Anonym sa...

Takk for svar om puter. Fikk fatt i de siste to stripete putene på Europrix :) I tillegg fant jeg noen andre matchende puter på andre steder,så nå skal jeg pynte opp litt jeg også :)

Mvh Lillian

Rosa Muffins sa...

Er det lov å si at det var mye finere før?

Ann sa...

Å så flott Lillian! :)) Det er så herlig med mange spreke sommerfarger i uterommet! -Lykke til og ha en fortsatt fin sommer! :0)

Jada, det kan du si, Fru Muffins, hi, hi, jeg likte jo selv det mørke Marrakesh kjempegodt da vi malte veggene i denne fargen for noen år siden da entréen var ny, men den er såååå forferdelig mørk at det ble bare helt nok! ;)) Det kan også hende at du blir lurt av at det er fullt dagslys på før-bildet, og stupmørkt utenfor vinduet på etter-bildet! ;) Kanskje, kanskje ikke! :0) Ha en fortsatt fin sommer du også! :))

Stor klem, Ann.

Ann sa...

Til dere som ser dette blogginnlegget i fremtiden og lurer på hvordan det ble til slutt: Flere etter-bilder av dette hjørnet i entréen slik det ble da det var ferdig, finner du her: http://glassveranda.blogspot.no/2012/07/fra-mrk-til-lys-og-lekker.html

Stor klem, Ann :0)