søndag 15. juli 2012

Prosjekt Nytt rekkverk med kryss - Del 3: Se ETTER-bildene av rekkverket slik det ble ferdig!

Fikk du med deg Del 2 i går da jeg viste en detaljert bildeserie som steg-for-steg forklarer hvordan du selv kan bygge et slikt kryss-rekkverk? I dag har vi hatt en regnvåt gråværsdag, men jeg fikk tatt noen bilder av det ferdige resultatet likevel! ;)) 


Jeg har her bare satt kulene løst oppå stolpene, rekkverket skal nemlig pusses lett over med et sandpapir før det så skal få et strøk til med hvit maling før dekorkulene på rekkverket monteres permanent ;)) Men det skal du slippe å vente på, for slik vil nemlig kryss-rekkverket vi har snekret se ut når det er ferdig! :0) (NB! Ikke malingsdråper som henger her under håndlisten, men regndråper! ;))


Hvis du synes hekken langs trappen ser kneblet ut, så er den faktisk det, hi, hi! ;)) Alle trærne ved siden av trappen var bundet opp da jeg malte rekkverket, men så slapp jeg løs alle for å ta disse bildene nå som det første malingsstrøket var skikkelig tørket, men jeg glemte visst tauet rundt buskene til høyre for trappen ;) 


Her ser du det hundre år gamle sprossevinduet som vi valgte å sette inn i bodveggen da vi bygde den for et par år siden. Dette vinduet var i huset vårt slik det så ut opprinnelig før det gamle huset ble flyttet til denne tomten i ca. 1940 og vinduene ble byttet ut. Vi har noen gamle skisser av huset slik det så ut før det ble revet på opprinnelig tomt for å flyttes hit, og da vi ryddet i den eldste delen av kjelleren under huset vårt da vi kjøpte det fant vi mange gamle glemte ting, bl. a. dette vinduet. Vi var aldri i tvil om at det vakre eldgamle kittede sprossevinduet bare måtte brukes i en eller annen bygning på eiendommen.

Vi valgte gjerde med kryss i fordi vi syntes det passet så fint her hvor det gamle kryss-sprossevinduet er.

Jeg skal ta et dypdykk i bildearkivet mitt og se om jeg kan finne noen bilder av denne delen av tomten slik den så ut da vi kjøpte huset. Det var ingenting her på denne siden av huset da, bare en meter høyt bringebærris, masse brennesle og annet ugress... det var også veldig bratt her, fordi dette "platået" i terrenget der boden (og drivhuset like bortenfor) står er jordmasser vi har flyttet dit selv. 


Litt ugress i kanten av bedet her, men jeg hadde ikke lyst til å tråkke på den lille gressplenen her nedenfor som vi sådde inn for noen uker siden, -nå har den virkelig skutt fart! :))   

Husker du døren jeg malte turkis? Her ser du så vidt den andre døren som skulle bli turkis! Et strøk til så er den også endelig ferdig ;))

Håper på supert hagevær i morgen, da skal du få se bilder av området under terrassen som vi bygde i fjor, der har det nemlig hersket fullt kaos siden, men det skal nok bli orden i sakene der også etterhvert! ;)) Ha en fin søndag! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
Så flott rekkverket ble:) kjempe flink dere har vært og utrolig stilig med de kulene på toppen:)
Ha en strålende søndag

Klem Merete

Anonym sa...

Hei,
dette ble utrolig flott!! Jeg vil også gjerne ha slike pyntekuler- hvor har du kjøpt dem???

Fortsatt god søndag:)

-Sofie

Hyttehuset sa...

Lekkert lekkert!

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! :)) Vi ble veldig fornøyd med det nye rekkverket vårt, synes også disse kulene er rålekre, vi har dem flere steder i hagen. Info om dem her: http://glassveranda.blogspot.no/2011/07/stolpekule-stolpehatt-gjerdekule.html ;))

Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stor klem, Ann :0)

Anonym sa...

Tusen takk for info, snille du!! Da drar vi i morgen og kjøper:)
Du har en nyyydelig blogg, mye å nyte og mye å lære!

Klem fra Sofie

Anonym sa...

Ser fint ut men er jo ikke godkjent, et barn går jo rett gjennom så store åpninger. Obs obs.

Ann sa...

Kommer helt an på hvor du bruker slike! ;) Rundt en plen eller platting på bakkenivå, eller ovenfor svak skråning på steder der rekkverk streng tatt slettes ikke er nødvendig, så er slike kryssrekkverk ikke noe problem, men slike kan selvsagt ikke brukes på terrasser med fallhøyde. Har skrevet om forskjellige rekkverk og barn utallige ganger på bloggen, du finner info bl. a. her: http://glassveranda.blogspot.no/2014/04/kryss-rekkverk-oppskrift-pa-hvordan.html Også info om rekkverk på bloggens Facebookside: https://www.facebook.com/182434841091/photos/pb.182434841091.-2207520000.1415995843./10151574709981092/?type=3&theater

Ha en riktig fin helg! :)

Klem, Ann.