tirsdag 24. april 2012

Et hvitt hundebur

Å finne et hvitt hundebur av metall med to dører på (en på langsiden og en på kortsiden), var sannelig ikke så enkelt som jeg trodde! Hadde jeg funnet et turkis, lysegrått eller dusgrønt et kunne jeg godt ha tenkt meg det som alternativt til hvitt, men ikke et sort... Dette skal bli soverommet til valpen vi venter på, der han skal sove om natten, og det skal stå i gangen ved en hvit vegg, derfor ønsket jeg et lyst, lett og lekkert hundebur. 

Etter å ha vært innom ca. 10 butikker som solgte hundebur måtte vi bare innse at valget stod mellom å kjøpe et sort eller kjøpe et sort! ;)) (Hvorfor i all verden er utvalget så dårlig?! Jeg leste et sted at det finnes mer enn 400 000 hunder i Norge, vi er i tillegg et land hvor en usedvanlig stor andel av innbyggerne er opptatt av interiør og oppussing, så det burde jo vært mulig å finne hundebur i utallige forskjellige design og i alle regnbuens farger?) Dermed var det bare en ting å gjøre: Kjøpe et sort, kjøpe hvit felgmaling og spraylakkere det!   

Jeg har vasket det med grønnsåpevann etterpå og håper det ikke lukter nymalt når valpen vår kommer hjem til helgen. Jeg tror det vil gå fint, det er jo enda noen dager til. Til dere som lurer: Det blir snart "normale" forhold her på bloggen igjen, vi er bare veldig i valpemodus nå om dagen! ;))   

Ha en fin tirsdagskveld! :0) 

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:6 kommentarer:

Arlens boblebad sa...

Der fikk jeg en ide som jeg ikke har tenkt på før, tror det blir snart hvitt bur her også:)
Klem Linn

Anonym sa...

Hei!
Den har jeg ikke tenkt på før:) hatt hund i 6 år og alltid hatt lyst til å ha hvit hunde bur, men det fantes jo bare sort, så sort har det vært. Kanskje man skulle tenkt på å forandre det!!!!
Sov godt!

Klem Merete

Anonym sa...

Hei!
Super blogg!:) Buret ble fint,men
husk at valpen gnager på det!! Lakkbiter i valpemage er ikke bra!
Lykke til med det nye familiemedlemmet! Venter på bilder!;)
Klem Randimor

Anonym sa...

Hei:)
Så utrolig lurt å spraye det hvitt, vi har også en hund på 6 år, men bruker ikke bur til han nå lenger, men husker jegirriterte meg over det store svarte vi hadde! Men da vi fikk han som valp kjøpte jeg et veldig greit stoff reisebur på plantasjen, siden valpen helst bør sove nær den nye familien sin første nettene hjemme så var det buret veldig greit siden det kunne åpnes på toppen, så når han våknet de første nettene slapp bare mannen ene hånden ned og så roet valpen seg( utenom når de va doing på gang hehe). Lykke til med valpen som kommer, koselig med hund:)

Lisa M

Ann sa...

Lykke til, jeg ble ihvertfall veldig fornøyd med det hvite buret! :)) Det sorte var nitrist, virkelig merkelig at det ikke finnes flere valgalternativer i butikkene, men det gikk heldigvis fint å spraylakkere det! :o)

Anonym: Ja det var faktisk min første tanke også. Jeg tenkte aller først å finne et i rustfritt stål, uten lakkfarge i det heletatt, men de hadde kun sortlakkerte i dyrebutikken. Alle de andre butikkene også... Alle vi spurte om dette sa at det ikke var farlig for valpen at buret var lakkert, derfor solgte de sortlakkerte bur. (Sort eller hvit lakk burde bli samme sak). De sa at vi måtte bare passe på å hele tiden ha tyggeleker eller lignende liggende inni buret som var egnet/laget for valper å gnage på, så ville valpen velge det når det klør i valpetennene. Vi håper og tror at det vil gå fint, hvis ikke må vi ut på burjakt igjen... Ojoj oj, dette føles nesten som da vi ventet baby for første gang! :o) Er livredd for å gjøre noe feil, men det går vel helst bra dette også håper jeg ;0)
Lisa: Mannen min har meldt seg til å sove på madrass i gangen sammen med hunden de første nettene, hi, hi, vi leste at det kunne være lurt hvis det var der den skulle ha soverom i fremtiden... vi får se, det blir vel som da vi fikk første babyen, vi oppdaget fort at det var mismatch mellom "instruksjonsboka" og virkeligheten! ;))) Jeg snakket nylig med noen som fikk valp for en måned siden, og de fortalte av det var "en del" doing ja! :D Vår valp har bodd sammen hos oppdretter flere uker enn normalt, så den har visst allerede øvd litt på dette, men vi er forberedt på at all fritid den neste måneden vil gå til å bære valpen over dørstokken for å tisse og tørke opp uhell! :DD Ja jeg ler nå når jeg tenker på det, men det kan jo hende jeg gråter om en uke! ;)) Neida, de (både valpen og blæra!) vokser jo fort og forstår ganske raskt av man tisser ute er blitt meg fortalt, så dette skal vi klare! ;)

Takk for koselige tilbakemeldinger og fine tips!

Stor klem, Ann :0)

lavendel mio sa...

Takk for tipset!!
Vi har 2 slike bur, så nå skal de til pers;)
Vi har hatt valpen i snart 5 uker, snakk om lykke:)
Vi er helt på tuppa med andre ord, hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det var så herlig å ha hund:) Vi var helt grønn, viste ingenting, men veien blir til mens vi går med andre ord. Mye ut og inn når den skal på do etter lek, soving og mat...plutselig står vi midt i en dam på kjøkkengulvet, men med et blikket den sender oss så gjør det ingenting:)
Det er som å he en baby i huset, opp om natten når den skal ut, så det er helt topp at det er vår og fuglkvitring som møter en i døra om morgenen:) Vi har den i bur på soverommet, det går kjempebra. På sikt skal vi ha den i gangen utenfor soverommet.
Kattene våre har til og med godtatt sjarmøren:)
Jeg er så heldig å være hjemme nå på valpestadiet. Er det noe du lurer på så er det bare å spør:)
Ønsker deg lykke til med valpen , dette blir gøy:)
Klem Hanne