fredag 2. mars 2012

Vi maler stuen! - Del 3

Nå savner jeg en RYDDIG stue, så nå maler vi de siste detaljene som om det stod om livet! ;) Jeg vil så gjerne ha alt på plass igjen i morgen slik at det blir ryddig og rent til helgen, så i dag har jeg malt veggflaten rundt peisen, de siste gulvlistene og festene til gardinstengene m.m. så jeg tror vi rekker å bli ferdige til i morgen kveld.

Ser du at jeg bruker noe blå maskeringstape og noe lilla? Den blå er "vanlig" maskeringstape, den er supertight, mens den lilla er beregnet for å brukes på tapeter og nymalte flater - skjøre flater - slik at flatene ikke skades når tapen fjernes etterpå ;)

Gardinfestene i stuen har forresten vært metallfargede frem til nå, men jeg fant ut at jeg skulle male dem i veggfargen slik at de blender bedre inn med veggen, ettersom vi kun har gardinene hengende oppe i stuen vår i perioden ca. september til mars, -resten av året står gardinstengene uten gardiner fordi jeg vil ha inn maksimalt med lys i stuen i sommerhalvåret! :)) Tenk at det i dag var 1. dagen i årets første vårmåned!! :))) Jeg får sommerfugler i magen bare av å tenke på den fantastisk herlige årstiden vi har foran oss! :0)

Vi har begynt å leke med tanken om å bygge tak over deler av frokostterrassen som vi bygde i fjor... et plexiglass-tak e.l. i hjørnet nærmest huset, ikke noen vegger altså, men... Nei, mere om det en annen kveld forresten, for nå må jeg sove! ;) Straks helg, -ha en fin fredag! :0) 

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:
2 kommentarer:

Anita sa...

Syns du har så fin frokostterasse!!
Et lite tips istedet for malertape...
Kjøp en bred sparkelspade, legg spaden inntil listen/kanten som beskytter for malingen. Tørk sprakelspaden på buksa (som etterhvert ser ut som et malerskrin) og fortsett malingen mens du flytter spaden bortover. Kjempeenkelt og blir veldig bra resultat... Dette har jeg lært av mannen min ;) Ha en fin dag

Ann sa...

Takk for tips! :o) Men jeg må bare innrømme å ha prøvd slike "malespader" i begynnelsen da vi begynte å pusse opp huset for år og dag siden og det ble bare søl, ikke bare på snekkerbuksa men på veggen også!.. Prøvde så igjen for noen år siden, men det ble bare søl fremdeles... kremt... kanskje har jeg det alt for travelt når jeg holder på... eller så er jeg for ukonsentrert ;), -hører på musikk og synger, kikker litt ut vinduet, snakker med ungene og plutselig har jeg malt forbi malespaden og da er det gjort! :D Jeg må nok bare holde meg til tapen jeg! :))) Men fint at du nevner dette tipset, for for dem som får dette til er det sikkert ganske tidsbesparende ;)
Ha en fortsatt fin fredag! :0)

Stor klem, Ann.