tirsdag 6. mars 2012

Tripp trapp tre... malt tre! Men hvilken farge...?

Dette er trappen mellom stuen og ungenes lekerom. Jeg har aldri vist den fra denne vinkelen før, men dersom du synes å ha sett den før så stemmer kanskje det, for jeg har vist bilder av den for noen år siden, et bilde tatt nedenfra og opp, i forbindelse med lekeroms-reportasjene

Solen flommer inn gjennom de mange vinduene på lekerommet her på dette bildet, så bildet er kanskje ikke det beste, men du ser likevel trappetrinnene m.m. her? Trappen er lasert hvit og deretter lakkert, og da trappen var ny for 6-7 år siden var den helt melkehvit og man kunne bare så vidt skimte kvistene gjennom lasuren... 

Kvistene har nå blitt veldig synlige og lakken er også gulnet, så jeg har nå bestemt meg for å male trappen nå som vi likevel er i gang med stuen...kremt... :)) Vangene er helhvite og fremdeles fine, det er bare trinnene som skal males. Jeg vurderer en lys grå farge, men også helhvit... Trappen var nemlig veldig lekker da den var nesten helt hvit da den var nylakkert. Jeg gleder meg aller mest til å få bort de gulnede kvistene, de ser nemlig mere ut som flekker enn kvister slik trappetrinnene er nå. 

Her et hjørne av stuen sett fra en annen underlig vinkel. Vi har tatt ned bildene som vanligvis henger på veggen over trappen i forbindelse med at stuen skulle males. 

Dette er forresten et av to (den andre trappen...) veldig kronglete steder å male inne hos oss! Høyden fra gulvet på lekerommet til taket her over trappen er ca. 5,5 meter, så det er ikke så behagelig å henge her med malerull i ene hånden og brettet i den andre! ;) Vi valgte å legge en rekke bjelker her over trappehullet som stillas for anledningen.

Trappen må stenges for trafikk noen dager mens jeg maler, -det gjenstår å se hva ungene synes om det, hi, hi! :)) -Men grå eller hvit? Hmm... jeg må i tenkeboksen... 

Har du en malt trapp? Eller en trehvit? Parkett? Hvis malt, hvilken farge? Er du fornøyd med fargen? 

Ha en fin tirsdagskveld! :0) 

Klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:
9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Har malt min trapp 0502-Y Egghvit og er veldig fornøyd med det. Lys grå er nok mer praktisk og det vil helt sikkert også bli fint. Jeg malte over alle hakk og skavanker og det ble bare sjarmerende under malingen, kunne blitt litt sterilt om vi hadde perfekt slipt og så malt hvitt. Brukte Trestjerner Gulvmaling og den er helt topp å jobbe med. Malte om morgenen etter at ungene gikk på skolen, og når de kom hjem igjen kunne de gå på sokkelesten! Men husk, det tar inntil 14 dager før malingen er gjennomherdet, så ikke dra tunge ting over før den tid! Og husk kvist og sperregrunning! Lykke til!! Mvh Inger-Anne

Anonym sa...

Hei! Jeg elsker bloggen din og tipsene dine!<3
Men jeg bare lurte på en ting... Har dere ekstremt stort hus? :))

Anne Grethe sa...

Hei :-)
Jeg har nettopp malt et nedslitt furugulv med trestjerners gulvmaling i fargen "kalk" (fra fargekartet til Lady) og skal etterhvert ta den gulnede furutrappen vår også.
Ble kjempefornøyd med fargen!
Lykke til med prosjektet :-D

Åshild sa...

Hvis du ikke har tenkt å male rekkverket så bør du kanskje velge lys grå. Helhvit gulner litt med årene så hvite trinn vil bli veldig hvite.

toves sammensurium sa...

Kan dessverre ikke komme med gode råd da mn trapp har gulvbelegg...and I hate it la det være sagt,men sånn ble det nå engang.Med tre afghanske mynder og småfolk i huset syntes vi da at det var mer praktisk.Nå derimot kan det praktiske dra til bøvels,eller ihvertfall kompromisse litt med meg,for jeg drømmer heftig om en hvitmalt trapp.Vaske må jeg jo gjøre hele tiden uansett så da kan den like godt være hvit!!!!Lekkert:)))
De ser du...nå som du begynte på stua...det ene drar med seg det andre,hihi:)
Spennende og kjekt!
Lykke til!
toveklem)

Kremfaret sa...

Blir litt prosjekt over sånt når man må "stenge av allfarvei", hihi ;) Men aldri så gæernt at det ikke... Blir sikkert kjempefint uansett om du går for hvit eller grå. Kanskje du kan leke litt i photoshop først for å teste ønsket fargevalg?
Har dessverre ingen råd å komme med når det gjelder trappemaling (men nå fikk jeg jo litt lyst til å male trappa her selv...) Lykke til i hvert fall :)

Anonym sa...

Har ikke så veldig mange gode råd jeg heller. Trappa vår har stått umalt nå i tre år, og vi klarer rett og slett ikke komme i gang. Nå har vi to katter som løper opp og ned også da så vi bør nok vente til sommeren da de er mest ute. Men nå begynte jeg å se for meg en grå trapp, jeg som egentlig har vært bestemt på hvit hele tiden:)
Lykke til med valget, så håper ejg du får en fin dag i dag.
Klem fra meg!

Anonym sa...

Malte trappa Eggehvit for 2 år siden,skrekk og gru med liten hund,merker og støv,hundreår,tja det meste syntes...vurderer nå grå trinn,men med tre etasjer og to trapper sukk...Brukte forøvrig Flugger sin gulvmaling,kjempegod maling!Leide pussemaskin som vi koblet til sentralstøvsugeren,uvurderlig hjelp til en liten pris!,lykke til med din trapp!mvh Wenche

Anonym sa...

Hei! Jeg vil anbefale grå. Har hvit trapp selv og den må vaskes hver dag og støvsugeren har laget svarte merker. Det samme har skjedd hos min mor som har hvit trapp. Jeg skal i gang å male den grå nå snart, skal bruke fargen 3000N som er en ren gråfarge:-)