lørdag 18. februar 2012

Rammene nye med litt maling, og enda en kjedereaksjon!..

I går fikk du se hvordan det store speilet over peisen ble. 


Jeg har også malt rammene i stuen. De fleste av disse hadde samme farge som speilet over peisen, elfenben, -en slags offwhite. 


Etter at fargen turkis/himmelblå ble tatt i bruk i stuen (skrivebordet m.m.), fremstod elfenbenfargen som gul ved siden av! Derfor har jeg nå malt også bilderammene med samme matte grå fargen som den jeg brukte til grunning på speilrammen. Også bilderammene fikk to strøk. 


Jeg valgte å maskere rammen slik at gullkanten innerst på rammene ikke ble malt. Jeg må se nærmere på dette i dagslys i morgen, men vi tror vi vil beholde gullkanten som den er. Kanskje hadde det også blitt lekkert med en koksgrå - nestensort - kant innerst i stedet for den i gull... vi får se! ;))


(Og i tilfelle du lurer på det så er bildet i denne rammen et litografi av Jøran Flo).


I dag bestemte vi oss også for å bytte ut bildebelysningen som henger over alle bildene i stuen. Disse du ser på bildet her er nå tatt ned. Disse, som er i messing, gir et ganske gyldent lys, i tillegg må pærene skiftes ganske så ofte. Vi fant noen bildelamper som ser helt annerledes ut enn disse i dag, -de nye er både tøffe og vakre, og de er ettpunkts-LED-lys som avgir et rent hvitt lys. Forskjellen ble helt enorm og bare flott!! 


Jeg skal ta bilder av den nye bilde-belysningen i morgen slik at du får se! ;)


Det gikk som det måtte gå - ja denne gangen også! :D - det ble en kjedereaksjon på stuen! Mannen dro tilbake til lampebutikken og kjøpte 15 LED-lyspærer til spotlampene i taket! Det ble en ny verden!! Jeg vet jo at belysning har vanvittig mye å si for stemningen i et rom, men jammen fikk jeg meg litt av en overraskelse likevel! ;)  


Vi fant også nye lampeskjermer til bordlampene i stuen i dag. De gamle var gulnet, og da hjelper det fint lite med hvit lyskilde..., men nå ble det et rent, klart og delikat lys fra alle lampene. -Det gjør seg med litt fornyelse av og til! ;)) Jeg skal prøve å få tatt noen bilder også av de nye lampeskjermene i løpet av morgendagen. 


Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Stor klem, Ann, 
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

Ingen kommentarer: