fredag 17. februar 2012

Et lite maleprosjekt: Et digert speil. Før- og etterbilder.

Speilet jeg nå har malt er det som henger over peisen i stuen vår! Før speilet ble flyttet inn i nystuen da den var ferdig for 5-6 år siden hadde dette speilet en dyp gylden gullfarge. Det ble veldig voldsomt her i den lyse stuen, så jeg lakkerte det i fargen elfenben, -en slags offwhite. Du ser det på det nest nederste bildet. Det har fungert alle disse årene, men etter at jeg innførte fargen lys turkis/himmelblå i stuen (veggkunsten over vitrineskapene, skrivebordet m.m.), fremstod elfenbenfargen som gul ved siden av! Derfor har jeg nå malt det:   


Jeg blandet seks ganske like farger før jeg bestemte meg for denne fargen. Det er et snev brunt i denne gråfargen, dette for at den skulle matche veggene som er Cappuccino.
Ser du nøye på detaljbildet ovenfor ser du at jeg først har malt speilrammen i en den mørk grå fargen, -matt (glans 10), to strøk. 


Deretter hadde jeg litt av denne malingsfargen i et spann og hadde bittelitt hvit maling i den slik at blandingen ble en liten nyanse lysere enn grunnmalingen. Jeg malte så lett over detaljene på speilrammen med en lofri fille! Det "highlighter" detaljene, slik at detaljene "står frem" fra bakgrunnen. 


Denne maleteknikken gjør fargen mere "levende" hvis du skjønner. Fargen blir ikke flat, det gir rammen et mere spennende uttrykk. Hvis du skal gjøre noe lignende så husk på at forskjellen på grunnmaling og fillemalingen skal være minimal! Det skal være en nyanseforskjell, men bare så vidt. Det skal ikke vises fra avstand, men det gir et spennende liv i rammen når du får den på nært hold.


Her ser du speilrammen før jeg malte den. Lakkert i fargen elfenben i høyglans. Jeg var fornøyd speilrammen den gang jeg lakkerte den, fordi den ble så mye lysere og lettere enn da den var i gull, men innhold og farger i stuen har forandret seg med årene, og jeg så med en gang vi hengte opp den nymalte grå rammen at denne matchet stuen slik den er i dag mye bedre!


Å male en speilramme er gjort på en times tid, og kan gjøre stor forskjell i interiøret. Jeg har malt noen flere ting i stuen denne uken, hva det er skal du få se i morgen! ;)  I morgen skal vi bl. a. på lampeskjermjakt! Mer om det etterhvert.
Ha en fortsatt fin kveld! :0)

Klem, Ann, 
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

7 kommentarer:

TSAR sa...

Da gleder jeg meg til å se fortsettelsen i morgen, for dette ble en meget vellykket endring!
Klem fra Tone:o)

Ann sa...

Tusen takk for det, og velkommen innom igjen i morgen! :0)

Stor klem, Ann.

Gårdsjenta sa...

Så nydelig speil!

Likte fargen veldig godt :) har fått dilla på grå jeg nå, så her blir både den ene og det andre grått om dagen.. :P Flott med maling, man kan endre så mye! :D

Ha en fin kveld :)

sa...

Det var en nydelig farge! Skjønner hva du mener med at off-white kunne virke litt gul. Det var hvertfall veldig fint med den fargen du har malt det i nå :) God helg!

Unknown sa...

Speilrammen ble flott. Vil bare si at selve bloggen din er fantastis lekker. Hilsen Drude.

Ann sa...

Tusen takk for både det ene og det andre! ♥ :))

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :0)

Stor klem, Ann :0)

Nennes sa...

Lekkert :)