onsdag 2. november 2011

Om sy-vegring og innredning etter "veien-blir-til-mens-du-går"-metoden - Del 3

Jeg lovte bilder av bordet (i Del 2) for noen dager siden, men jeg ble - selvsagt - helt utslått etter Halloween! Jeg burde jo ha forutsett det... Det ble selvfølgelig alt for mye for både ledd og, ikke minst, hodet! Men nå endelig over til spisebordet! :))  

Spisebordet er nymalt og det ble totalt forandret! Hele spisestuen ble med ett veldig - VELDIG - mye lysere!! Den store lyse bordplaten reflekterer nå lyset fra de 12 lyspærene i lysekronen som henger over bordet på en helt annen måte enn det den mye mørkere eikebordplaten gjorde! Lyset er mye hvitere, renere og det spres mye bedre i rommet nå enn før bordet ble malt. 

Ettersom gulvet i spisestuen er i eik, bordplaten var i eik, og de "nye" gamle spisestuestolene er i eik, ble det både for mørkt og for kjedelig. 

Jeg fant derfor fort ut at jeg burde male bordplaten i en lys farge for å gi skikkelig kontrast til spisestuestolene.

Jeg ville ikke male det antikkhvitt, og hadde heller ikke lyst til å aldringsmale bordplaten slik jeg gjorde med bl. a. sokkelen på dette bordet for to år siden, -det kan bli for mye aldringsmalt også i et rom, på lik linje med at det kan bli for mye eik. Valget falt på en lys grå heldekkende farge, ikke ulik den på kjøkkeninnredningen vår. På bildet ser den nærmest hvit ut, men det tror jeg må skyldes lyset fra lampen ovenfor. Bordplaten er lys grå! ;))

Jeg er superfornøyd med resultatet jeg, og nå skal jeg fortsette å pusle med de nye stolene og lakke bordet med en matt klar gulvlakk (for at det ikke så lett skal få riper), så straks kroppen fungerer litt bedre igjen. Bilder av helt ferdig spisestue kommer om ikke så lenge! ;))

-Og så er jo Halloween lagt bak oss, så NÅ kan jeg ENDELIG begynne å blogge JUL! :)) -Og gjett om jeg har gledet meg til det, hi, hi! :O) Det blir masse både gammel og ny spennende juleinspirasjon fremover, -med både interiør/dekorasjonsideer og tips til hvordan du kan få julestria unna på 1-2-3! ;))    

Ha en fortsatt fin uke! :0)

Klem, Ann,
interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det ble veldig fint, og det ser hvitt ut ;)
Venter spent på bilde av juledekket bord jeg da :)

Anonym sa...

Kan du ikke trekke om stolene til noe mønster i metallic. Kanskje sølv!!! (men det er jo så forutsigbart. Rosa!!!!!!! eller turkis eller noe annet PaPang! det hadde vært kult) :) Jeg bare h.... kombinasjonen av svart og brunt.

Forresten så ble det bordet sinnsukt stilig. Er en fast leser, og gråter meg i søvn hver dag du ikke blogger. Det gjør jeg ikke... hehe. Men bloggen din er sinnsykt bra!!! :D keep up the good work!

Ann sa...

Det kommer garantert et juledekket bord eller sju også etterhvert! ;))
Takk for spenstige forslag, men verken sølv metallic eller rosa kommer på tale! :))) Jeg liker ikke glinsende tekstiler og det er, og ikke tilfeldig, svært lite rosa i bruk i Glassveranda-hjemmet altså! ;)) ...jeg har en bittebitteliten mistanke om at denne kommentaren muligens kommer fra en av mine venninner som kjenner til mitt "noe anstrengte" forhold til rosa? ;o) Turkis kan være flott i rett nyanse og tekstur, så skal ikke utelukke at det kan dukke opp en gang i fremtiden! ;))
Har en heeelt annen tekstilplan som skal testes ut straks jeg har funnet alle de "rette" tekstilene, og DA blir det farger, mønster og "PaPang" i massevis, det kan jeg love deg! :))) Men i første omgang blir det det grå stoffet med lysegrått mønster på, likt det som er på de andre stolene i Del 1. (Du ser det også her i blogginnlegget på det midterste bildet, men der ser det nesten helt sort ut, men det er grått! ;)) (Det er de sorte skinnstolene jeg nå kaster ut altså, du vet: Sort + brunt ;)
Det er det som er så fint med disse "nye" eikestolene: De er jo så enkle å trekke om! -OG det går med lite stoff til omtrekking, og da går det jo an å forandre stolsetene etterhvert som nye innfall kommer! ;))
Takk for innspill, det er alltid gøy, og koselig du/dere likte bordet! Jeg har lakket det i dag, så da blir det klart til fredagspizza likevel! ;))

Nytt blogginnlegg i morgen hvis alt går etter planen! ;)) Ha en fortsatt fin uke!

Stor klem, Ann :0)

Design H sa...

Kjempeflott resultat!!! jeg har en spisestue fra Skjåk,med framskap,bokskap og 8 stoler osv, det er i fargen antikkrød og jeg hater det.Nå er det bestilt time hos lakkerer og jeg er spent.Jeg har fargen sans på veggene i stuen og ble nettop ferdig med å sette opp Lie skifer på brannmur og pipe, jeg tror spisestuen må lakkeres i en nyanse mørkere enn sans, men er ikke sikker...

Anonym sa...

kan forsikre deg om at jeg ikke kjenner deg :) går på videregående jeg! kanskje litt i overkant det med rosa, men jeg så en utrolig kul rokokkostol i sølv med rosa velur. Denne stolen så jeg desverre etter at jeg hadde trukker min om (lakkert brun, og beige mønstret trekk. Utrolig kjedelig etter å ha surfet litt... jaja) Har uansett bestemt meg for å være mere vågal når jeg tar frem hammern fra nå av :D

Har fått en del inspirasjon fra deg allerede, f.eks. tavler oliventre (tok en oliven fra plantasjen, og plantet den hjemme :) OPS! :) det oliventreet hadde mange oliven uansett... og det funket!!! har et bittelite oliventre på rommet mitt nå.

Ann sa...

:)) Lykke til med oliventreet! -Og veldig koselig å høre at også du, til tross for din forholdsvis unge alder, finner inspirasjon her inne på Glassveranda :))
Oj, ja, jeg kjenner til den rødfargen, spisestuen din blir nok totalt forandret nå som du maler de møblene! Kan tenke meg det skal bli fint å kunne dekke på til jul i helt ny spisestue! Lykke til med prosjektet! :))
Jeg er forresten fullstendig i julemodus allerede jeg!! Gleder meg noe veldig, VELDIG til å kunne pynte bl. a. spisestuen til jul! :O)

Ha en fin helg!

Stor klem, Ann.