søndag 30. oktober 2011

Om sy-vegring og innredning etter "veien-blir-til-mens-du-går"-metoden - Del 2


Veldig kort oppsummert: Det startet altså med at jeg på onsdag skulle sy noen nye stoltrekk til de "nestensorte" skinnstolene i spisestuen vår...

Klokken tre torsdag ettermiddag var det bestemt: Skinnstoler er ikke for oss!!! - kremt.. (HER..) 

Kun en times tid etter at jeg hadde ringt Kjære og fortalt at jeg var blitt uvenner med skinnstolene, kom Kjære hjem fra jobben, og med seg hadde han seks nye stoler som vi aldri hadde snakket om, som jeg aldri hadde sett, aldri hadde hørt om!! -Og det var jo fint, for sånt noe liker jo en ekstremt interiørinteressert dame på 40+ veldig godt...

...Ja han ringte meg rett og slett fra garasjen og ba meg låse opp ytterdøren og stå klar til å ta imot seks nye stoler som han hadde vært og kjøpt! "Hva at sa du at du har gjort??!" (Nervøs latter...) Jeg gikk ut i entréen og tenkte at det var jo sikkert bare en spøk.

Både Kjære og de "nye" stolene var søttvåte!! Det regnet jo i 45 graders vinkel ute denne dagen, -regndråper store som kattunger kom ned i 300 km/t!...ca..

Stolene var både møkkete og skjoldete, de hadde et mørkebrunt, helt grusomt, stoltrekk. De luktet ikke bra! Han forklarte og pekte med stor iver at han hadde vært innom brukthandelen etter at han hadde snakket med meg på jobben, og der holdt de på å laste av nye varer, og fordi bordet som hørte til stolene ved et uhell var blitt smadret av dem som skulle bære det inn i butikken overhørte han en diskusjon om at kunden som hadde lagt de av ikke var interessert lenger.

Plutselig så Kjære at disse stolene var veldig like de som vi hadde vært på utkikk etter i åresvis. "Jeg kan ta de alle sammen for 500,- jeg!", hadde Kjære sagt uten å tenke seg om to ganger. Damen i butikken var ikke sikker... "Trekkene må jo byttes og greier...", sa Kjære. "OK da", sa damen!". "Ja det ble bare ikke tid til å ringe deg", sa Kjære til meg mens jeg fremdeles stod stum av forskrekkelse i gangen. Dermed ble det i løpet av kun få minutter seks nye stoler her i huset! Hui her går det jammen unna! :D

Jeg liker IKKE overraskelser, men dette var en super en! I helgen har vi skrubbet og vasket gamle stoler, vi har flådd setene, vasket seteplatene, klippet til nye fine seteputer. Vi har etterpå oljet stolene (møbelolje) slik at alle skjolder og matte flekker forsvant, og nå er stolene såå rene og pene at! :))

Puter/seter på stoler som dette er jo også så mye enklere å trekke om! Ny, ren og vakker tekstil skal monteres på i morgen (med møbelstifte - stifte - maskin ♥), men jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg skal legge på samme tekstil som på de andre spisestolene våre, eller det gråmelerte møbelstoffet som det var meningen å trekke om skinnstolene med... tror det blir det mørkeste. -Det blir uansett som en lek i forhold til det å skulle trekke om skinnstolene! Dette har jeg jo gjort mange ganger før, og dette gleder jeg meg til! ;))

-Og du verden så mye nettere disse stolene er i spisestuen enn de i skinn var! De var praktiske da ungene var små, men vakre har de vel egentlig aldri vært... Det ble også så mye mer helhet nå med de "nye" gamle spisestuestolene! -Ja riktig så vakkert ble det! ..Men...

-Og et ganske stort "MEN" også: Gulvet er i eik, alle stolene er nå i eik og bordplaten er i eik... = liker IKKE! Blir det for mye av det, er det så visuelt tungt og gjør rommet så mørkt at det er nesten ikke til å holde ut. Korreksjon: Det ER ikke til holde ut!

...Så dermed gikk det som det måtte gå: Ann hentet malespann og malekost, og malte bordet!! Et strøk, to strøk og tre strøk! Bordet ble såååå fint, spisestuen så vakker, Ann så fornøyd, Kjære helt forskrekket, ungene helt fortvilet (det skal jo være skumle muffins på det bordet allerede i morgen!!), armene mine sååå lange og øyenlokkene mine så tunge, -så mere om det i morgen, -ja (*kremt*) du vet: bilder av det nå plutselig nymalte og totalt forandrede spisebordet vårt! :D   

Ha en fin mandag i morgen! :0)

Klem, Ann,
interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

 

5 kommentarer:

sisselastrid sa...

HAHAHAHA :)))))) Trur eg rett og slett hadde svimt av om min mann hadde gjort noke sånt... Men - han e vel ikkje akkurat typen som stikke innom en brukthandel heller ;) Stolane blir no kjempefine - gledar meg til å sjå dei med nytt trekk på! Og håpe bordet er tørt til ungane skal ha skumlemuffins i mårgå ;) Her e skinnstolane det mest praktiske enn så lenge - og dei får nok vare ei stund til, dessuten syns eg dei e ganske gode å sitte på ;)

Ha ei god natt!

Klem frå Sissel

Bettum Villa sa...

Hihi.. nå lo jeg godt gitt! Kjenner igjen følelsen med å ikke helt å like overraskelser, men jeg synes mannen din var kjempe flink. Stolene er jo mye bedre enn de i skinn.
Gleder meg til å se alt sammen ferdig ;).
Klem Madelén

Unknown sa...

Så kanskje det var en mening med den syvegringen din, artig historie. Har på følelsen dette blir veldig bra og gleder meg til å se det ferdige resultatet.

Anonym sa...

Gleder meg til bilde av nymalt bord.
Har et stort eikebord som skal males før det tas frem igjen.

Kathi

Ann sa...

Det ble skumle muffins på bordet! ;) -Og det ER jo unektelig viktig å sitte godt! ;))
Jeg gikk på en smell etter Halloween, men bilder av de ferdige stolene kommer så snart jeg er ferdig å trekke dem om! :))

Takk for koselige kommentarer, og lykke til med bord-prosjektet ditt Kathi, man kan trylle med maling! :))

Ha en fortsatt fin uke!

Stor klem,
Ann :0)