lørdag 5. november 2011

Endelig tid for jul, snø og bjelleklang!

Starter for ordens skyld med å gjøre oppmerksom på at disse 16 nydelige bildene som du ser i dette innlegget tilhører den amerikanske interiør- og møbelkjeden Pottery Barn! (All 16 of these beautiful photos shown in this reportage belong to the American interior design and furniture company Pottery Barn).

Nå har jeg begynt å glede meg til jul! Vel, jeg gleder meg til jul hele høsten jeg, men nå har jeg virkelig begynt å glede meg til jul! Snø haster det ikke med, den må gjerne vente til i desember med å komme, men hvit jul det være! 

Det morsomste med julen er å pynte huset og hagen! ;)) -Det å hente frem kassene med julepynt fra boden er noe av det koseligste jeg vet om!

Et vakkert julepyntet anretningsbord i entréen med stettglass med sprudlevann i gir en flott velkomst og en stemningsfull start på middagsselskaper i desember. 

Jeg har noen juletrær av glass ikke ulik disse i sølv, og da jeg så dette bildet fikk jeg lyst til å bare hoppe over hele november-måneden slik at jeg kan få lov til å hente dem i boden med en eneste gang! ;))

Disse lysene med noter på var virkelig vakre! Noen som vet om, og hvor, slike selges her i landet?

Pottery Barn sender endelig varer til Norge nå, men lys er tunge, så fraktkostnadene... blir nok dyre lys! ;) Kanskje jeg skulle lage slike selv, hadde vært gøy å prøve. - Et passe lite førjulprosjekt å gjøre sammen med ungene.

Jeg synes denne borddekorasjonen - eller treet - var så vakkert! Et slikt et skal jeg i hvertfall lage! For å lage et slikt trenger du bare noen kraftige greiner uten bark. Du kan jo sette dem i en tom vase, alternativt kan du fylle en sinkbøtte med betong og sette kvistene oppi. Når betongen har herdnet har du verdens mest solide og stødige borddekorasjon! ;)) Kan være greit hvis du har små barn ved bordet i julen. Begynner de å dra i julepynten som henger fra greinene blir det nemlig katastrofe! ;))

Her er enda et velkomstbord. Lurer på hva det er med meg og tavler... jeg synes de er så vakre!! Her er det ikke brukt tavlemaling, de har rett og slett skrevet med kritt på en gammel skapdør av mørkt tre. Så enkelt, men så effektfullt! -Blir straks "det lille ekstra" i interiøret som blir lagt merke til.Metallfarget julepynt, kongler, hvit julepynt og julepynt av glass, -lekkert! Jeg har i løpet av årene sikkert fått spørsmålet førti ganger: "Hvor har du kjøpt de istappene dine som er av glass?" Vel, de ble kjøpt for så mange år siden at jeg husker rett og slett ikke, men disse til høyre på bildet er jo ikke så ulik mine. Slike av akrylplast veier nesten ingen ting, så er du en av dem som har vært på utkikk etter slike: De finnes i hvertfall hos Pottery Barn ;)


Grantrefargede juletrekuler? Jo, det var jammen litt spennende, var de ikke? ...Men jeg har et større utvalg juletrekuler i boden enn det de fleste butikker kan reklamere med, såe... nei, det blir nok ingen flere juletrekuler på meg på en stund, da risikerer vi å måtte bygge ut boden! ;)
Disse var flotte! De er kjempestore! Du ser det ikke så godt her, men ta en titt på bildet nedenfor, -der henger de ved inngangspartiet. Noen som vet om slike er å få tak i her i Norge, og hvor? Kunne vært magisk med 15 slike hengende høyt fra taket inne i lysthuset ved juletider! ;))

Her ser du bedre hvor store de egentlig er! 

Gleder meg helt enormt til å lyssette noen av trærne i hagen! Vi lyssetter det store epletreet, noen syrintrær, m.m. - ikke typiske "juletrær" - så vi drister oss til å lyssette dem allerede 1. desember, eller kanskje enda litt tidligere hvis snøen kommer. Lysene blir i trærne til langt uti januar måned, -jeg synes det er så utrolig godt med litt ekstra lys både ute og inne på den mørkeste tiden av året!  

Det er ikke egentlig så mye som skal til for å lage julestemning, se bare dette putetrekket med reinsdyrene på og bjeller i hjørnene! Helskjønt!! Et slikt et eller fire skulle jeg gjerne hatt. Vi har aldri hatt rød jul hjemme hos oss, men da jeg så dette putetrekket ble jeg moden for å forsøke! ;))Førjulskos er en viktig del av julen for meg! Levende lys, egglikør og noe godt knask, julemusikk... åh himmel som jeg gleder meg til jul! :)))

Legg merke til kransen på veggen! Den er laget av papir: Sider i en gammel bok er formet som kremmerhus og limt i sirkel, deretter er en litt mindre kremmerhus-sirkel (mindre diameter) limt oppå den store. Til slutt er et bånd festet til den. En slik en må jeg bare prøve å lage! -Enda et morsomt lite førjulsprosjekt! ;)) Bilder kommer!

Denne spisebordlampen har lite med jul å gjøre, men var den ikke vakker?! Synes den var så nydelig, så jeg bare måtte ta den med! ;)


Disse julestrømpene var også fine. Noe av det koseligste på lillejulaften synes jeg er når ungene henger opp julestrømpene sine ved peisen i stuen om kvelden, -jeg håper ungene aldri blir "for store" for det!  Julepynt og kongler i enkle glassvaser, -det pleier vi også å ha. Jeg synes også kanelstenger, anisstjerner, eikenøtter, o.l. er fine "utstilt" i glassvaser på denne måten. Har jeg nevnt at jeg gleder meg til jul? ;)))

Noen som vet hvor jeg får kjøpt flere store hele eikenøtter forresten?
Dette rustikke speilet og de to lysestakene synes jeg ga en dramatisk og flott kontrast til de hvite veggene! Sort er en litt for hard farge ofte, disse hadde nok vært minst like fine i en litt mørt grå eller brun farge. Kanskje i rust? :)) Sinkfarget hadde nok også vært supert! Skulle gjerne hatt slike kandelabre, men kanskje helst slike uten den sjakkbonden i midten... ;)

Uansett lysestake er levende lys en viktig del av julestemningen, er det ikke? Jeg må huske å fylle opp lysskuffene igjen... og nå kom jeg på at vi også har "krise" i serviettskuffen! Greit å ordne slikt i god tid før jul, blir alltid nok av ting som skal ordnes i desember ;) 

Har du begynt å glede deg til jul? Har du begynt juleforberedelsene?
Dette siste bildet viser visst nok et høstdekorert bord, men det kan med enkle grep gjøres om til juledekorert bord. Uansett anledning så blir mengder av krystallklart blankpusset glass kombinert med matt brunt trevirke aldri feil! -Visuelt tungt + visuelt lett i kombinasjon blir alltid visuelt magisk! ;)) 

Flere inspirerende bilder her: Pottery Barn.


Ha en fin lørdagskveld! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

6 kommentarer:

Ingrid Louise sa...

Vakre bilder!! Dette får det ivertfall til å krible litt i julemodusen jeg prøver å kvele pittelittegrann!! :-)
Forøvrig en kjempefin blogg du har,som jeg er innom og kikker på iblandt!!
Fin lørdagskveld til deg!!
klm ingrid louise (lady louise)

Gretema sa...

Oj, her var det mye fint. Den der spisebordlampa var jo aldeles nydelig, er den også Pottery Barn?
Og de store julekulene kjempe fine.

Gretema

Yvonne sa...

Hei! Får skikkelig julestemning av disse bildene :) Og så har du en kjempefin blogg, kommer nok innom igjen :)

Anonym sa...

Det var bra du startet innlegget med å skrive at det var fra Pottery Barn. Da jeg så det første bildet hadde jeg tenkt å spørre hvor du hadde fått tak i den sleden...?? Skulle gjerne vært en tur på Pottery Barn ja...

Ann sa...

Tusen takk for koselig tilbakemeldinger!♥ :))

Ja alt dette er fra Pottery Barn. -De har sååå mye lekkert og, ikke minst, spennende!!

Ha en fin adventstid! :0)

Stor klem, Ann.

Scrappegal sa...

Oh my gosh!!!! :)
For en ufattelig vakker blogg, som jeg fant på min lille google søking etter et inspirasjonsbilde!

Jeg beundrer hvert et bilde som OSER av julestemning! Helt misunnelig på evnen til å gjøre det så innbydende og vakkert! :) Takk for at du deler inspirasjon!

Håper det er okey at jeg lånte et bilde av deg til en inspirasjonskonkurranse jeg har laget. Linket selvfølgelig tilbake til deg :)