søndag 6. november 2011

Utskriftsvennlige etiketter til Egglikør Julen 2011

Jeg har fått spørsmål om jeg kunne  lage egglikør-etiketter også til  Egglikør-flaskene Julen 2011, og selvsagt, det gjør jeg gjerne! ;) Jeg har lagd disse etikettene i dag og de er i et utskriftsvennlig format slik at alle som har lyst til å bruke disse etikettene på sine egne egglikør-flasker kan skrive dem ut på egen skriver og pynte flaskene sine med dem! ;)

Etikettene mine går rundt hele flasken (etikettendene overlapper hverandre litt og er festet med dobbeltsidig tape på etikettens bakside), men du kan selvfølgelig også velge å klippe ut bare emblemet og lime det på flasken. Jeg har brukt hvitvinflasker til min egglikør.

Etiketten har jeg skrevet ut på et resirkulert gråbrunt, litt tykt, papir. Du kan også bruke vanlig gråpapir: Legge bare et standard hvitt A4-ark oppå og klippe deg et A4-ark av gråpapir for så å bruke det i skriveren og skrive etikettene ut på det. Et helt vanlig hvitt ark kan du selvfølgelig også benytte, men jeg valgte et slags gråpapir for å få en røffere og litt nostalgisk stil på etiketten. Har du et fargemildt og vakkert matt julepapir kan du jo også klippe et A4-ark av det slik at det passer i skriveren, og skrive ut etiketten på julepapiret.


Etikettbildet (sort-hvitt-bildet) nedenfor er tilpasset et ark i standard A4-format (210 mm x 297 mm), og har en dpi som gir en skarp og fin utskrift. Det er to etiketter på arket. Slik gjør du det:

1) Dobbeltklikk på etikettbildet nedenfor for å få bildet opp i en større størrelse.

2) Klikk så en gang på høyre museknapp og velg "Lagre bildet som..." Lagre det nå ned på "skrivebordet" på PCen din, eller i en mappe på PCen din.

3) Gå deretter til skrivebordet ditt og åpne filen (Dobbeltklikk på filen). Velg så "Skriv ut". Velg "utskriftsformat": "A4". Og: "Liggende"-format.

4) Skriv så ut etikettbildet.

5) Bruk til slutt en saks og klipp ut etiketten (omrisset på etiketten er den mørkegrå firkanten) og vips så har du to etiketter til julens hjemmelagde egglikør! :))

Mine flasker har fått etikett, men er utover det minimalt pyntet, men du kan jo knyte et blondebånd rundt flaskenes hals for å få de enda mere nostalgiske, eller klippe til et hjerte av bark og feste til hyssingendene for å gi flaskene et røffere preg. Eller kanskje et sink-hjerte? Mulighetene er mange, her er det bare å slippe fantasien løs! :))
 

Lykke til, og ha en fin ny uke! :0)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heia Ann:-) Så fine etiketter, kjempelur ide til "den som har alt"..........lager du likøren og - for oss??....hihih....Ha en flott uke.klem fra lille meg

Unknown sa...

Kjempe fine etiketter :) Stilig.

Ann sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger! :))

Ha en fin advent! :0)

Stor klem, Ann.

Jatte sa...

Kjempefine, tusen takk..
Vi skal lage eggelikør i år for første gang :D

Ha en fin Torsdag,
Klem Jatte!