søndag 27. november 2011

Litt om adventstiden, "glansbilde"-familien og hvordan å overleve julestria!

Denne dagen ble virkelig flott! Vi startet dagen med stor familiefrokost! Ungene hadde dekket bordet i spisestuen, kokt egg, satt frem brød og pålegg, laget kaffe og satt adventsstanken på spisestuebordet.

Det stod to lysestaker der fra før, men "the more, the merrier"! :)) Ungene hadde øvd inn "Tenn lys"-sangen på piano og gitar i fjor til jul i forbindelse med Musikkskolens julekonsert, så det ble frokost-konsert på meg og Kjære! Det var sååå koselig at! -Følte meg nesten som midt i et julekort der jeg satt ved bordet med nykokt kaffe i koppen og lyttet til ungenes julekonsert! Hvor har vi fått de herlige ungene fra da? Jeg må være verdens heldigste mamma! Men hjelpe meg så fort de blir store!...

Vi har vært en tur å sett til båten for å sjekke at den hadde overlevd stormen, og den hadde det heldigvis helt fint. Vi spiste middag og etterpå har vi sett film og spist popkorn sammen. Ingen actionfylt dag, men en heeelt perfekt dag synes jeg! De koseligste dagene synes jeg rett og slett er de dagene vi bare er sammen, vi fire, som familie! 

I dag var vi "glansbilde"-familien, men som oftes hersker det kaos hjemme hos oss som hos de fleste andre! Vi løper fra den ene aktiviteten til den andre i desember, vi skal ordne med adventskalendere, julepynt, juleblomster, juleduker, julegaver, julekort, julemat, juleklær, skal rekke å få med oss et x-antall julekonserter, skoleavslutninger, juleforestillinger, etc. etc.

For man jo bake sju slag til jul, må jo kjøpe dyre flotte gaver til hverandre enten man har råd til det eller ikke, må jo lage pepperkakehus, må jo "vaske rundt", må jo ha nye lekre juleklær og må jo være til stede på alle de flotte julearrangementene og vise at vi bryr oss!! ...Eller må vi ikke det? ...Nei, vi må faktisk ikke det! 

For meg er det viktigste med julen, som med søndagene, å kunne nyte litt ekstra fritid sammen som familie! Bare det å være sammen, kose oss sammen, som familie! Men for så alt for mange har julen blitt et skikkelig "rotte-race", - en test for å finne ut hvor mye du tåler før du bryter sammen!! -Slik skal det da virkelig ikke være!

Jeg har lagt en link i venstre marg her på Glassvaranda til et blogginnlegg jeg skrev for to år siden. Blogginnlegget heter "Stresset? Slik gjør du unna julestria på 1-2-3". Føler du at jula stort sett bare er stress så anbefaler jeg deg å lese det. Blogginnlegget er minst like aktuelt nå som for to år siden!   

Jeg ønsker deg og dine en fin adventstid, og en flott ny vinteruke! Kos deg i adventstiden, og gjør det med god samvittighet! ;)  

Stor klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

7 kommentarer:

Hege sa...

Adventstiden åpnet veldig koselig hos dere, ønsker dere flere fine dager framover.;)

Anonym sa...

Tusen takk for at du sa dette høyt :D
Har delt på facebook.
mvh
Pernille

Mie fra Mies Mirakler sa...

For et fint innlegg. Hos meg lot jeg simpelthen rot være rot i dag og laget til koselig pepperkakebaking midt oppi kaoset, ellers ville jeg ha brukt hele søndagen på rydd og vask og vi ville ikke fått bakt pepperkaker denne søndagen heller. Så tar jeg ryddesjauen siden. Viktig å ta seg tid til litt kos når man kan :) *♥*

MissMette sa...

Hei Ann :)
Flott innlegg - tror det er mange som
skulle ha lest dette :) Jeg har det
heldigvis ikke slik... Jeg prøver i
alle fall ;) Så lenge det er sån
høvelig ryddig hos meg er jeg strålende
fornøyd og stresser ikke rundt. Men så
er jeg flink til å planlegge da, tenker
da på handling og andre gjøremål. Jeg
skriver dags/ eller uke planliste og
prøver å følge den og da går det som
regel veldig fint ღ Ønsker deg en fin
kveld videre, nå tror jeg stømmen drar
her snart, huff for et vær... Klem fra
Mette

Ann sa...

Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! ♥

Det er så sant, så sant det du sier Mie; La rot være rot og gjør heller noe julekoselig sammen med familien! Det er nemlig alt det hyggelige man gjorde sammen som vi og ungene husker senere, ikke at man hadde det så ryddig og fint denne søndagen! ;)))

"Sånn høvelig" satser vi på her også Mette! Det er da vi koser oss! ;)) Her blir det ingen rundvasking av hus en stupmørk desembermåned, det er altså helt sikkert! ;o)

"Listemenneske" jeg også, hi, hi, men det hender det blir rot i rekkefølgen på ting ;)) Vi har "må-gjøres" lister hver uke, ikke inndelt på dager, da stresser jeg bare. -Og så skriver jeg kun det viktigste der, slik som fristen for når julegavene må postlegges for nå frem til Italia før julaften, siste frist for å bestille bøker, spill m.m. på nettet, legetimer, fotoshoot for julekort og de slags, ikke ting som "brette klær", vaske bad og den slags, for da blir vi svette bare av å lese listen! :D Vel, unntaket er når vi skal ha selskap med mange gjester, -da blir det mer detaljerte lister 2-3 dager før de kommer, slik er det vel hjemme hos mange vil jeg tro. Men også i en slik situasjon er det viktig å huske på at det viktigste også i et selskap er at alle har det hyggelig!! Etter en vellykket fest vil vi jo at gjestene snakker om så trivelig en kveld det var og hvor mye de lo, ikke om hvor blanke vindusrutene i huset var, at det var støvfritt i hjemmet eller at det var militærorden inni kjøkkenskap og på skohyllen i entréen! :D

Nei, kos dere i adventstiden og i julen alle sammen, og gjør det med god samvittighet, det er det som er det aller, aller viktigste! ;)

Stor klem, Ann :0)

24 sa...

Så herlig adventsstake, og for eit nydelig hus du har!! Er mitt første besøk her inne, men kommer igjen :)

Bli gjerne med på utfordring inne hos oss: Vis oss din adventsstake!

Klem helene

Anonym sa...

Tusen takk for flotte og inspirerende innlegg. Og JA, er enig i at vi må bli flinke til å ivareta stemningene her og nå, det er så mye glede i det. Tror vi kvinner har mye å lære av menn når det gjelder "mindfullness", eller "å være fokusert på å være der vi er i øyeblikket, uten å fokusere på tørketrommelen som skulle ha vært tømt, fryseboksen som skulle ha vært avist, badet som skulle ha vært rengjort og utstyrt med 20 delikate vaskekluter fra Provence, lekkert rullet og lagt i kurv. Jeg synes du er så flink til å få alt det i boks, Ann, og det er klart at vi interiørdamer elsker å se resultatene av alt det lekre du lager til. Jeg synes du inspirerer på en positiv måte.