mandag 28. november 2011

Brune pinner! Verdens beste julekaker! -Og superenkle å lage!

Jeg skal IKKE bake sju sorter småkaker til jul slik enkelte gjør, jeg har planlagt å bake to sorter! Vel det vil si, -jeg skal bake brune pinner som er de beste julekakene jeg vet om i hele verden! Mens mannen i huset tradisjonen tro skal bake krumkaker sammen med ungene! ;)                       

Brune pinner og krumkaker er de to eneste småkake-sortene som faktisk blir spist hjemme hos oss i julen, erfaring fra tidligere år tilsier at eventuelle andre småkake-sorter ender opp på fulglebrettet i hagen vår i januar, så derfor ser jeg heller ingen grunn til å bake flere sorter! ;) I tillegg til disse to hjemmebakte småkake-sortene vil det bli kjøpt inn pepperkakekjeks. Så er vi småkakemessig klare til jul! -Det enkle er ofte det beste? ;) 

Tilbake til Brune pinner! Du har kanskje smakt slike? Hvis ikke kan jeg fortelle deg at disse småkakene kanskje ikke ser spesielt fristende ut, men de er veldig, VELDIG gode! Jeg har de siste årene brukt tine.no sin oppskrift når jeg baker Brune pinner, det eneste jeg gjør annerledes er at jeg pleier å dele dem opp i stykker FØR steking og legger dem i 5 mm avstand fra hverandre på stekebrettet FØR jeg pensler og strør hakkede mandler og perlesukker på dem. Da blir de fullstendig dekket med mandeler og sukker, og jeg synes også de blir litt sprøere i konsistensen. Supergode!

I morgen skal jeg bake Brune pinner hvis det blir tid. Hvis du får litt tid til overs fram mot jul og har lyst til å bake litt til jul, så kan jeg virkelig anbefale denne oppskriften!

Ha en fin tirsdag i morgen! :O)

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:

5 kommentarer:

Hvite Blonder og Myke Karameller sa...

Må faktisk si meg helt enig med deg her ang disse brune pinnene :)
De smaker rett og slett jul !!!

Gleder meg til jeg kan fylle kakeboksen med disse i år :)

Ha en fortsatt fin uke
klem Heidi

Kjolesnekkern sa...

HEi Ann og takk for koselig kommentar! Her var det mye fint å nyte, både søtt og blomster:) Koselige innlegg, og brune pinner bør nok prøves ut, ja. Ha en finfin dag, mvh Marianne

Mie fra Mies Mirakler sa...

Helt enig, brune pinner er kjempegodt! *♥*

Anonym sa...

Brune pinner er min families favoritter. Men her skjemmer navnet kaken. Jeg vil herved utfordre til en liten konkurranse. Et nytt navn på noe så godt,- og navnet på kaken bør vel ha en iboende assosiasjon til duft,smak, estetikk og samtidig et snev av barneapell. En konkurranse må jo ha en premie,så jeg vil her utfordre den dyktige bloggerske til å finne en passende belønning til den den som kommer opp med det beste ordet/begrepet. Du har sikkert en gammel fransk potetskreller bak i kjøkkenskuffen! Vi kan jo alltids få litt ordguruhjelp av vår eminente Sylfest Lomheim eller sosialantropolog Hylland Eriksen,-jurymedlemmer? For dette er jo kultur. Norsk julebakst! Jeg håper mange henger seg på denne kreative øvelsen både med mot og latter.

Ann sa...

Å godt å se det er flere enn jeg som setter pris på Brune pinner for de er jo bare heeeelt smaskens!! :))

Ja disse julekakene burde helt klart hatt et annet navn! Brune pinner høres ikke veldig spennende ut, hi, hi! :0) Ungene mine begynte å kalle dem Nøttepinner da de var små, det beskriver jo i det minste hvordan de ser ut, så siden har de vært kalt Nøttepinner hjemme hos oss! ;) Jeg må tenke litt på det med konkurranse, kom litt brått på, men en super idé var det i hvertfall for disse småkakene er som du sier norsk matkultur på sitt beste og har virkelig fortjent å hete noe annet enn bare "Brune pinner"! ;)) Men heldige er ihvertfall vi som har oppdaget hvor fantastisk godt de smaker tii tross for det noe håpløse navnet! :O)

Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

Stor klem, Ann.