torsdag 25. august 2011

Prosjekt Skrivebord i furu blir nytt - Del 2: Den som intet våger, intet vinner!

Den som intet våger, intet vinner! :))) Jeg har bestemt meg for å male skrivebordet du fikk se i går, i fargen lys himmelblå! ;) Jeg tror det kommer til å gi skrivebordet skikkelig karakter og personlighet, det kommer til å fremheve skrivebordets mange nydelige små detaljer og jeg tror det kommer til å bli så lekkert!! 8))

Skrivebordet skal bli mitt nye "skrivehjørne" i stuen, det skal være et koselig sted å sette seg ned å skrive og redigere bilder, et muntert sted, et sted for ro og kreativitet, -og jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å kunne sette meg ned ved et lys-lys-turkist skrivebord! :)) Det skal males i høyglans oljemaling, om det skal pusses i hjørnene etterpå for å få en slitt look slik vi gjorde med den gustaviansk-inspirerte benken vi snekret til lysthuset, eller om det skal gjøres noe annet med det etter at det har blitt lyst himmelblått, det vil tiden vise! ;) Aller først skal det i hvertfall få denne fargen!

Fargen er ikke ulik den på den eldgamle kassen som står i lysthuset vårt, her på bidene ser den faktisk helt lik ut, men i virkeligheten er malingen som jeg nå skal male skrivebordet med, bittelitt lysere enn den på kassen i lysthuset.

Jeg synes kassefargen er så vakker, så vakker sammen med alt det hvite. Som nevnt i gårdages innlegg er de fleste av møblene i stuen vår malt i fargen lys antikk ("nestenhvite" ;)), men jeg hadde lyst til å male skrivebordet i en farge som bryter litt med alt det hvite i stuen. Hvitt er rent og lekkert, men bare hvitt blir fort kjedelig og identitetsløst. Vi har en del turkistblått nips i stuen vår, den gamle kaffeboksen, vegg-kunsten over vitrineskap-rekken m.m., ingen møbler er malt i denne fargen fra før av, men jeg tror at det er nettopp det som vil gjøre dette skrivebordet til et vakkert og spennede smykke i stuen vår! :)) Nå skal jeg ta fatt på malejobben! Tviler på at jeg blir ferdig i dag, men du skal uansett få se bilder av det foreløpige resultetet - det jeg rakk å male - allerede i kveld! Tvi, tvi! ;)) Her skal det vel males!! :)))

Ha en fortsatt fin torsdag!

Klem, Ann,
Interiørbloggen Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:6 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Simpelthen elsker den fargen :) *♥*

Anne Grethe sa...

For en skjønn, delikat farve!
Deler du farvekoden med oss...?
:-)

Ann sa...

Takk, og ja gjerne Anne Grethe! :)) Jeg har selv blandet meg fram til fargen til den ble slik jeg ville ha den, jeg malte den så på en trefjøl slik at de kunne lese av fargen i butikken slik at jeg kunne få mengder av den! ;)) Såå kjempekoselig av dere likte den! Fargekoden er 1020-B 5013. (Drygolin utendørs oljemaling, -kjøpte den egentlig for å bruke den på noen hagebenker, de ble imidlertid hvitmalte, men den passer fint til skrivebordet også ettersom den har så fin en glans! ;)) Lys himmelblå er et beskrivende navn som jeg bare har funnet på selv, en slik nydelig farge må jo ha et passende navn?, hi, hi :)) -Og himmelen en solfylt dag var det første jeg kom til å tenke på da jeg tittet ned i malingsspannet! ;))

Stor klem, Ann :0)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Den lyseblå fargen er helt skjønn, og jeg vet om noe her i huset som snart blir malt i akkurat den fargen! Skålen fra FF har vi også, og jeg bruker den flittig! Gleder meg til å se maleprosjektet ditt vel i havn - lykke til!

Klem Cahtrine :-)

Unknown sa...

Wow, dette blir spennende å følge med på, for en flott farge du har funnet fram. Jeg har vært følger lenge men hadde glemt å legge deg i bloggrollen. Nå er det gjort, da er det lettere å følge med her. :)

Ha en fortsatt flott kveld.

Johanna Stålros sa...

Åhh vilken härlig färg.....Kram